עם ישראל חי!
שמירה עשיתי

קשר אישי עם החניכים? גם בזמן קורונה.

מחפשים עצה? זקוקים לעזרה? המדור הזה מכיל מאמרים רבים ומצוינים עם עצות החל מבניית פעולה ועד המצאת סיפורים ויצירת קשר אישי עם החניכים! יש פה גם עזרים נוספים, כמו שירונים וחידות. תהנו!

קשר אישי עם החניכים? גם בזמן קורונה.

הודעהעל ידי הודיה מקונן מנהלת לשעבר תודה על תרומתך! » 20/03/2020, 15:15

בסיעתא דישמיא!
עזרים למדריך- איך לשמור על קשר אישי וירטואלי עם החניכים?

מדריכים יקרים!
גם בזמנים אלו, צריך לזכור שדמות המדריך משמעותית מאוד עבור החניך.
לכן, חשוב לשמור על קשר אישי ושבטי ולבנות מערכת המאפשרת לחניכים לדבר איתכם ולהרגיש בנוח לשתף אתכם במה שעובר עליהם, גם באופן וירטואלי.
הקשר האישי יכול לתת לחניכים כתף ואוזן שהם צריכים. לכן חשוב לחזק את הקשר דווקא בזמנים לא שגרתיים אלו, ופה הפתיחות והרצון של החניך לשתף יכולים לגבוהה מן הרגיל.
הן בגלל הקשר האישי בכללי, שלא יפגע או יפסק. והן בשביל שיכולו לשתף אתכם במה שעובר עליהם וירגישו שאתם שם בשבילם. במיוחד בתקופה הזאת.
אז איך עושים זאת?
 ♡ קודם כל, נתחיל בבדיקה שגרתית לשלומם של החניכים. אפשר בהודעת ווצטאפ בקבוצה השבטית, ופרטי לכל אחד.אם אתם שולחים בפרטי, כדאי לעבוד עם רשימה מסודרת שלא לשכוח אף אחד!

✔ לאחר מכן, תחשבו יצירתי. מה הדרך להגיע לקשר אישי לחניכים שלי? (כל אחד זה אחרת, אבל אפשר לעשות תחרויות ולהעלות אותם לסטטוס או לקבוצה השבטית. אתגרים, שיחות מיוחדות\מאתגרות בזום וכו. כל דבר אשר יכול להביא לשיח שבטי.
✔ תשתפו אותם בחיי היום יום שלכם! (אפשר לעשות זאת בסרטונים בווצאפ, או בתמונות מצב לאורך היום) זה מחבר ונותן תחושת הזדהות, תעודדו כמובן גם אותם לעשות זאת.
✔ התקופה הזאת מוציאה מכולנו דברים מיוחדים, בואו נוציא גם מהחניכים! תחשבו ביחד, אתם והחניכים על פרוייקט וירטואלי (יכול להיות רק לשבט או להוציא את זה החוצה) ותוציאו אותו אל הפועל! המטרה היא שתתנו לחניכים להרגיש חלק מהתהליך. כשחניך רואה שהמדריך שלו והוא עובדים ביחד, כתף אל כתף זה נותן לו הרגשה ותחושה שהוא יכול לשתף אותך בהכל בגובהה העיינים.
✔ מידי פעם שלחו לחניכים הודעות, סתם להתעניין בשלומם. הם מחכים לזה ומעריכים זאת מאוד! אפשר לעשות זאת בפרטי, וגם בדרכים מענינות ויחודיות בקבוצה השבטית.
✔ למצוא נקודה מחברת- לבחור כמה חניכים אשר טובים בתחום מסויים- למשל נגינה. ולפתוח קבוצת נגינה! שתוכלו לשתף בה את החניכים בתווים, אקורדים וסרטונים. זה נותן לחניכים אופציה לפגוש אתכם מנקודה שעוד לא הכירו, וזה מאוד מאוד מחבר!
✔ תכינו להם משהו מיוחד בשבילם! אפשר לימוד יומי או פינת חשיפה לחניך,שעת שיתוף, חמשיר שבועי, שעת דיון, פינת היסטוריה מעניינת (היום לפני..) וכו. תשקיעו! הם מעריכים זאת! כמובן תעשו דברים שמעניינים אותם ושהם יתחברו אליהם.
✔ אם אתם יודעים על חניך, שמצבים מהסוג הזה לא עושים לו טוב או שקשה לו להתמודד איתם, תרימו טלפון, ותתעניינו בשלומו(:
בהצלחה!


חזור אל עזרים למדריך

השארו מעודכנים!