עמוד 1 מתוך 1
הודעהפורסם: 29/03/2020, 13:00
על ידי תהילה.פריי
משחק:
מוציאים ילדה אחת (במידה ואתם מדריכים קטנים עדיף ילדה בוגרת) החוצה, אומרים לכולם שעומדים לשאול אותה כמה במבות ניתן להכניס בכוס אחת, ואומרים להם שבסבב כל אחת צריכה לענות מספר שהוא מעל חמישים (למרות שבתכלס ניתן לבדוק שצריך 24) מכניסים את הילדה- והיא אומרת מספר הגיוני, וכל השאר מפריזות. ורואים אם היא תעמוד בלחץ או שמא תגיד כמו כולן..
מספרים סיפור- על שני הצפרדעים בבור.
יום אחד הלכו והסתובבו 2 צפרדעים ביער, לפתע נפלו לבור עמוק עמוק, ניסו וניסו במשך כמה שעות לקפוץ ולטפס אל פתח הבור בכדי לצאת מתוכו. ללא הצלחה.. לאט לאט החלו להאסף מסביב לבור כל צפרדעי העיר, והם כולם הרימו ידיים וצעקו: בוז! אין לכם סיכוי!! שני הצפרדעים ניסו וניסו ולאחר כמה זמן הצפרדע הראשון התייאש. לאחר עוד כמה מאמצים וקפיצות יותר ויותר גבוהות הצפרדע השנייה מצאה את עצמה מחוץ לבור. כששאלו אותו איך הוא  הצליח לצאת? הרי כולנו צעקנו שאין לך סיכוי! הוא סימן לכולם בשפת הסימנים שהוא חרש ואינו מסוגל לשמוע מה הם אמרו , אך הבין מתנועות ידיהם שהם מעודדים אותי וזה הרים אותו ותימרץ אותו להצליח. (מדריכי הקבוצות הקטנות מוזמנים לעשות את הסיפור בהצגה של החניכים- לקחת את החבר'ה שפחות מוצאים את עצמם, ולתאם איתם במשך כמה דקות את התפקידים והפעולות ותוך כדי להקריא, מוסיף ממש.) 
שאלות לדיון:   
1. מה למדנו מהמשחק?
2. האם לילדה שיצאה מהמשחק היה קל להגיד את המספר האמיתי? מה הקשה עליה?
3. מה גרם לצפרדע האחרת לא להצליח?
4. איך לבסוף הצפרדע הצליחה?
5. דוגמא למקרה מהיומיום.
פעמים רבות אנו נגררים אחרי החברה. אנחנו אוהבים לחשוב כמו כולם, להתלבש בהתאם למה שכולם לובשים ולדבר כמו שכולם מדברים. הכול כדי שלא ניראה שונים וכדי שלא יצחקו עלינו.
קוראים לזה "לחץ חברתי".
לפעמים לא שמים לב שהלחץ החברתי גורם לנו להפסיד דברים רבים. אנחנו קונים דברים טובים פחות רק כי ככה כולם עושים.
התורה מחנכת אותנו שלא להיכנע להשפעותיה השליליות של החברה.
בסעיף הראשון ב"שולחן ערוך" כתוב: "ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת", משום שזה מהדברים הבסיסיים ביותר.
אם נדע בביטחון כי עלינו ללכת רק בדרך התורה, יקל עלינו להתעלם מהלחץ החברתי כשהוא יפתה אותנו לנהוג להפך מדרכה של התורה.
לפעמים, כמו בסיפור, צריך פשוט לסתום אוזניים, להאמין בעצמנו ולהגיע רחוק.

לסיכום: הפעולה דיברנו על לחץ חברתי, לחץ חברתי זה מצב בו מישהו עושה מעשה והשאר נגררים אחרייו או מושפעים ממנו. כולנו יכולות להבין שזהו אינו מצב אידיאלי. מכיוון, שאנחנו אנשים אחרים ואין סיכוי שנהיה באותה הדעה. אך הפעולה שמנו דגש על 2 סוגים של לחץ חברתי (חיובי ושלילי) לחץ חברתי חיובי יכול לקרות לדוגמא שאנחנו במסע ואחת הבנות רואה שממש מלוכלך אז היא מתחילה להרים מה שגורם לשאר חברותייה להצטרף. אך גם בכוח של חברה יש גם כוחות שלפעמים יכולים להגיע למקומות שליליים.. ואנחנו צריכים ללמוד להתגבר עליהם. לדוגמא אם קבוצה של בנות צוחקות על חברה ונותר רושם בחברה שהמעשה מגניב ועוד בנות מצטרפות להשפלה (שימו לב לנסות לתת את המקרים שהכי קשורים לרמה של החניכים שלכם.) אנחנו צריכים תמיד להאמין בעצמנו. לדעת שאנחנו חזקים, ולהשאר עמידים בדעה שלנו , כדי לא ליפול ללחץ חברתי. שיכול כמו הצפרדע הראשונה להפיל אותנו, וליצור לנו רושם שגוי על המציאות. שנזכה בעז"ה תמיד להיות חזקים! ותמיד לעשות רק לחץ חברתי חיובי! שבוע טוב:)

הודעהפורסם: 29/07/2021, 12:34
על ידי אריאל גאון
מטורףףףףף

הודעהפורסם: 09/06/2023, 16:45
על ידי מדריכה שאכפת לה
אני חושבת שאסור ממש לעשות את המשחק הראשון שכאילו בוחן את הילדה אם יש לה לחץ חברתי לעיני כל השבט.
זה מבייש. אם את רוצה יש סרטון שעושים בערך את מה שאמרת במעלית.. חפשי. בהצלחה.