הקדמה לפעולה -
המשחקים והמסר של הפעולה מחולקים לארבע קומות- הבסיס - אמונה בה'. הקומה הראשונה - אמונה בעצמי. הקומה השלישית - מאמינים בך! הקומה הרביעית - מאמינים בקבוצה כקבוצה.
נתחיל עם הבסיס - אמונה בה'- נשחק מסלול מכשולים בזוגות.
נחלק את השבט לזוגות - ובכל זוג אחד החניכים יוביל והאחד מהם, בעצימת העיניים יהיה מובל ( מסר של המשחק למדריך - אמונה בה' היא המון פעמים "בהסתרה". אך בכל זאת אנחנו מאמינים וצריכים להאמין בה' יתברך גם שקשה)
בקומה הראשונה - אמונה בעצמי- נשאל את החניכים כמה קפיצות על רגל אחת אתם חושבים שתצליחו לקפוץ בדקה? מודדים דקה ואומרים לחניכים לספור כמה קפיצות הם הצליחו בדקה. ובתום בדקה עושים סבב כמה כל אחד הספיק לקפוץ, כנראה שהם יקפצו יותר ממה שהם חשבו וזו המטרה.. (מסר של המשחק למדריך - המון פעמים אנחנו מקטינים את עצמנו, ולא מאמינים ביכולות שלנו. אבל בסוף אנחנו מצליחים לרוב, ואז יש תחושת החמצה כי לאורך כל הדרך, לא האמנו בעצמנו)
הקומה השלישית - מאמינים בך! עידודים -
החניכים יסתובבו בחדר (או בחוץ) וברגע שנגיד סטופ, כל אחד יעצור במקומו ויעשה עם מי שעומד מולו "אבן נייר או מספריים", המפסיד, יצטרך ללכת מאחורי המנצח ולצעוק את שמו (לדוגמא:"אילה אילה וכו'"). המטרה היא ליצור בסופו של דבר רכבת ארוכה, שכולם בה צועקים את השם של זה שעומד בראשה ("הקטר") ( מסר של המשחק למדריך - להאמין באחר זה גדולה. במשחק הזה, למרות ההפסד שלנו כביכול, אנחנו שמחים בשביל האחר ומעודדים אותו)
הקומה הרביעית - מאמינם בקבוצה כקבוצה - נשחק עשרים ואחת (מסר של המשחק למדריך - במשחק בעצם צריך להגיע עד ל21 בלי להפיל את הכדור על הרצפה, ואפשר לדמות את הכדור לפרוייקט שהקבוצה מארגנת - כל אחד צריך לתת מעצמו "ולתפוס את הכדור" כדי שזה יצא טוב ומוצלח)
דיון - האם הייתה לכם סיטואציה שבה לא האמנתם לעצמכם לאורך כל הדרך? מה קרה בסוף- הצלחתם או לא?
מתודת המסר - מכינים דפים ובכל דף כותבים שם של משחק ששיחקנו בפעולה ושם של קומה וההסבר שלה. החניכים יצטרכו להתאים כל קומה למשחק ולהסביר איך הוא קשור לנושא הקומה.
( אפשר גם לומר את זה ממש במילים - "כשם שצריך האדם להאמין בה' יתברך, כך צריך אחר כך להאמין בעצמו" (רבי צדוק), הבסיס של הבסיס היא האמונה בה' ולאחריה מגיעה האמונה בעצמי. ואחרי שאני מאמין בעצמי, אני יכול להאמין באחרים בלב שלם ושמח. "והתשובה הראשית היא שישוב האדם אל עצמו" (הרב קוק). לחזור בתשובה, זה גם לחזור ל"אני" הפנימי והאמיתי - לאהוב, לקבל ולשמוח בעצמנו.)
צו'פר - בקובץ המצורף
התאמה לתקופת הקורונה
במקום עשרים ואחת ניתן לשחק את "משחק המספרים" - צריך לספור עד 30 שכל מספר רק מישהו אחד אומר, אבל אם שניים אומרים את אותו מספר, מתחילים את הספירה מהתחלה