עמוד 1 מתוך 1
הודעהפורסם: 19/11/2021, 15:23
על ידי טליה פוירשטיין
בס"ד ובהשתדלותנו

+ נתחיל בנתינת דוגמאות לראייה בתנ"ך. מוזכר כמה פעמים שהקב"ה יורד לארץ (פה נזכיר את מגדל בבל וסדום). אנחנו רוצים להידמות לקב"ה ולכן זאת תכונה שנרצה לעבוד עליה. בנוסף נראה שהקב"ה בוחר במשה רבינו להיות מנהיג ורועה לם ישראל בגלל תכונה זו - ז"א שאם נרצה להיות מנהיגים לשבטים שלנו, הדבר הכי בסיסי זה לראות אותם, קודם כל.

+ רבי נחמן אומר שכל אדם צריך לחשוב שהעולם נברא בשבילו, ולכן הוא צריך לראות את תיקון העולם לנגד עיניו. נשמע לא מסתדר, אבל אם נסתכל לעומק נבין שהתיקון של כל אחד מאיתנו הוא חלק קטן מתיקון העולם. ותיקון העולם מתחיל בראייה! הסתכלות על החיסרון ועל מה בכלל צריך לתקן.
לא שמתי בקובץ, אז הנה הקטע - "כִּי צָרִיךְ כָּל אָדָם לוֹמַר: כָּל הָעוֹלָם לֹא נִבְרָא אֶלָּא בִּשְׁבִילִי ([url=/Sanhedrin.37]סנהדרין לז[/url]). נִמְצָא, כְּשֶׁהָעוֹלָם נִבְרָא בִּשְׁבִילִי, צָרִיךְ אֲנִי לִרְאוֹת וּלְעַיֵּן בְּכָל עֵת בְּתִקּוּן הָעוֹלָם, וּלְמַלְּאוֹת חֶסְרוֹן הָעוֹלָם, וּלְהִתְפַּלֵּל בַּעֲבוּרָם." (ליקוטי מוהר"ן, ה, א, ב)

 + לאחר מכן נדבר על נח. לכל אחד יש תיבה שמקיפה אותו, שמה אותו בעולם משל עצמו. זה הגיוני ובסדר, הקב"ה בעצמו מבקש מנח לבנות תיבה שתגן עליו מפני המבול. אבל בכל תיבה כזאת צריך להיות צהר. פתח לעולם שבחוץ, חלון שדרכו נוכל להסתכל על מה שקורה מסביבנו, שנוכל לראות את החברה שמקיפה אותנו.

+ לסיום נבין איך צריכה להיות צורת הראייה שלנו. ע"פ הרמבם, מצד אחד ראיית העין, הסתכלות דרך הלב, רגישות והבנה, ומצד שני, השגת השכל, ז"א הסתכלות שכלית וחשיבתית שתעזור לנו לפעול נכון.

שבת שלום וב"הצלחה!