עמוד 1 מתוך 1
הודעהפורסם: 23/06/2022, 08:18
על ידי אמונה עובדיה
תיכוניסטים! קבלו את עשרת כללי הזהב לחופש הגדול
*************************************************
1. *לזרום?*
ובכן, זה טוב לשעתיים. זה גרוע לחודשיים.
חופש איכותי הוא חופש מתוכנן! כשלא עובדים בשיטה הזו שבועות שלמים עלולים לזלוג מבין האצבעות.
אז מה עושים? יושבים כמה דקות עם דף ועט ויוצרים 'בנק רעיונות' - אוסף דברים שהיינו רוצים להספיק בחופש.
השלב הבא הוא ליצוק את כל הטוב הזה אל תוך לוח חופש.
כמובן, תוך כדי תנועה תמיד אפשר להוסיף ולשנות, אבל להתחיל את החופש עם נייר ביד זו נקודת זינוק מליגה אחרת. 
                             
2. *המבדיל בין יום ובין לילה*
יש חבר'ה שבחופש הגדול הם ברוגז עם השעון. משוטטים בלילות בחוסר מעש וחורפים בימים עד מאוחר. הבוקר נפתח אצלם בצהריים ובערב הבא הם לא עייפים (ברור, לא מזמן הרי הם קמו...), ושוב הולכים לישון מאוחר, וחוזר חלילה.
אז לא אמרנו שצריך להתעקש על ותיקין, אבל כדאי להתחיל את היום בשעה נורמאלית ולסיים אותו כשאתה עייף ולא להתעקש לסחוב סתם עוד שעה רק כי "עכשיו רק 11 ולא נעים ללכת לישון בחופש בשעה כזו...". 

3. *אלוקים ואני*
בשונה מאיתנו אלוקים לא יוצא לחופש ביולי-אוגוסט. הוא נמצא שם בשבילנו כל השנה. התפילה היא המסגרת המינימאלית של הקשר איתו. זה נכון לבנים שבינינו, שטורחים ללכת למניין, אך לא פחות מזה לבנות.
כנ"ל לגבי לימוד תורה. כן, מותר לפתוח ספר קודש גם אם אין שום מתכונת או מבחן באופק. שימו לב: יותר משחשוב האורך, חשובה הקביעות! חמש דקות של לימוד מבחירה, שוות יותר מחמש שעות בשביל הציוּן. 

4. *מָסַכִּים*
גם אם לא תאמינו למחקרים שבכל שעת צפייה בטלוויזיה מתים עוד 5,000 תאים במוח, המינימום המתבקש הוא לשלוט על הזמן ולא פחות חשוב מזה – על התוכן. מעבר לכלל הברזל שחייבים בבית ובנייד אינטרנט מוגן, חיוני לקבוע גבולות. כמה שעות ביום אני רוצה להקדיש למסכים? מה יעזור לי לעמוד בזה? מה ישמור עלי מלהגיע למקומות שאתחרט עליהם לאחר מכן? 

5. *כיבוד הורים*
אחד הניסיונות הגדולים עבור בני נוער בחופש. הזמן המשותף תחת אותה קורת גג עלול להוביל לחיכוכים והתנגשויות.
אין ברירה, צריך לקחת נשימה ולהתאזר בסבלנות. זכרו! כשאתם מבלים בחופש רוב ההורים שלכם עדיין עובדים כדי לממן אתכם ואת הוצאות החופש. ומעל הכול - הם אוהבים אתכם תמיד ובלי תנאי, וכמו שאתם יודעים, זה לא תמיד קל.
טיפ קטן: שיחה פתוחה עושה עבודה טובה בחלק גדול מהבעיות ועם קצת רצון טוב ונכונות להתגמש אפשר להגיע להסכמות ברוב הדברים. 

6. *'העבודה היא חיינו'*
מומלץ מאוד למצוא עבודה ואפילו לחלק מהזמן. אין כמו להוציא אנרגיה על דבר חיובי, וקצת כסף בארנק אף פעם לא הזיק לבן-אדם. 

7. *תמיד ידענו שאתה כישרוני*
זוכר את כל הדברים שתמיד רצית לדעת לעשות אבל אמרת שאין לך זמן? לנגן בגיטרה, לדבר ספרדית, לכתוב שירים, לקחת קורס צלילה... ובכן, זו ההזדמנות שלך. לך עליה! 

8. *זיעה זה טוב*
הקיץ הוא זמן מצוין לחלץ עצמות. כדורסל, שחיה, אופניים, ריצה. ולא שכחנו את ארץ ישראל היפה שמזמינה אותנו להכיר אותה דרך הרגליים. 

9. *"סבתא, הגעתי לבקר"*
כל השנה אנחנו מאוד עסוקים (או לפחות משדרים ככה). עכשיו נגמרו התירוצים. אחיך הקטן יהיה בשוק כשתציע לו לשחק יחד במשחק שהוא אוהב. סבא וסבתא גם הם יופתעו ("וואו, מיקי, כמה גדלת מאז שהיית אצלנו בפסח..."), וכמובן לִפְנוֹת לאמא ולהציע עזרה בעבודות הבית ("יעלי. את בטוחה שאת מרגישה טוב?...").

10. *ולסיום - "ונשמרתם לנפשותיכם"*
החיים יקרים מכדי לאבד אותם בגלל שטויות מטופשות - טרמפים מסוכנים, טיולים במקומות בעיתיים, מפגש עם מישהו שהכרתם ברשת, עישון של כל מיני חומרים, לילה בחופים מסוימים של הכינרת וכדו'.
אתם חשובים לכל-כך הרבה אנשים. בבקשה שמרו על עצמכם!