עמוד 1 מתוך 1
הודעהפורסם: 08/11/2022, 10:36
על ידי אודי
בפרשת השבוע אנחנו קוראים על הביקור של שלושת המלאכים בבית אברהם.

וַיֵּרָא אֵלָיו ה' בְּאֵלֹנֵי מַמְרֵא, וְהוּא יֹשֵׁב פֶּתַח הָאֹהֶל כְּחֹם הַיּוֹם. וַיִּשָּׂא עֵינָיו וַיַּרְא, וְהִנֵּה שְׁלֹשָׁה אֲנָשִׁים נִצָּבִים עָלָיו. וַיַּרְא, וַיָּרָץ לִקְרָאתָם מִפֶּתַח הָאֹהֶל, וַיִּשְׁתַּחוּ אָרְצָה.
וַיֹּאמַר: "אֲדֹנָי! אִם נָא מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ, אַל נָא תַעֲבֹר מֵעַל עַבְדֶּךָ. יֻקַּח נָא מְעַט מַיִם, וְרַחֲצוּ רַגְלֵיכֶם, וְהִשָּׁעֲנוּ תַּחַת הָעֵץ, וְאֶקְחָה פַת לֶחֶם וְסַעֲדוּ לִבְּכֶם; אַחַר תַּעֲבֹרוּ, כִּי עַל כֵּן עֲבַרְתֶּם עַל עַבְדְּכֶם."
וַיֹּאמְרוּ: "כֵּן תַּעֲשֶׂה כַּאֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ."
וַיְמַהֵר אַבְרָהָם הָאֹהֱלָה, אֶל שָׂרָה, וַיֹּאמֶר: "מַהֲרִי; שְׁלֹשׁ סְאִים קֶמַח סֹלֶת לוּשִׁי, וַעֲשִׂי עֻגוֹת."
וְאֶל הַבָּקָר רָץ אַבְרָהָם, וַיִּקַּח בֶּן בָּקָר רַךְ וָטוֹב, וַיִּתֵּן אֶל הַנַּעַר, וַיְמַהֵר לַעֲשׂוֹת אֹתוֹ; וַיִּקַּח חֶמְאָה, וְחָלָב, וּבֶן הַבָּקָר אֲשֶׁר עָשָׂה, וַיִּתֵּן לִפְנֵיהֶם. וְהוּא עֹמֵד עֲלֵיהֶם תַּחַת הָעֵץ, וַיֹּאכֵלוּ.

ביום השלישי למילתו של אברהם בו הוא היה חלש במיוחד, הקב"ה "הוציא את החמה מנרתיקה" כדי לעצור מבני האדם לצאת לרחוב, ולמנוע מאברהם את הטרחה שבאירוח. אך בכל זאת, אברהם יושב בפתח האוהל בציפייה לאורחים מזדמנים.
  • מה זה אומר על האופי של אברהם אבינו?
  • מה זה אומר על הנכונות שלו לקיים מצווה?
לאחר שאברהם מכניס את אורחיו לביתו, הוא אומר לשרה: "מַהֲרִי; שְׁלֹשׁ סְאִים קֶמַח סֹלֶת לוּשִׁי, וַעֲשִׂי עֻגוֹת".
  • האם אברהם היה צריך לומר לשרה איך לעשות את העבודה שלה?
מהר"ם אלשיך אומר שמעשיו של אברהם בולטת מידת הזריזות. "וירא וירץ לקראתם", "וימהר אברהם" וכד'. בדבריו לשרה, אנחנו לומדים על היבט נוסף למידת הזריזות.
המהר"ם אלשיך כותב על זה: "... וגם בדברו אליה לא אמר לושי כו' במהרה, כי אם טרם גלותו הצווי אמר 'מהרי', לומר כי קודם כל דבר תשים נגד פניה הזריזות והמהירות, אחר כך אמר את הציווי."
כלומר, אכן צריך לקיים כל מצווה בזריזות, וברור שצריך להתכונן למעשה המצווה, אבל מכאן אפשר ללמוד גם שצריך להתכונן לאופן שבו תיעשה המצווה. דווקא מכיוון שהמצווה צריכה להיעשות בזריזות, צריך להתכונן לזריזות הזו.
  • איפה בחיים שלנו אנחנו יכולים לאמץ את מידת הזריזות בעשיית מצוות?
  • איפה בחיים שלנו אנחנו יכולים לאמץ את ההכנה למעשה המצווה וגם לאופן שבו נעשה אותה?
מסר: למדריך בסניף יש תפקיד חשוב מאוד בתפקוד התקין של הסניף. זה המקום שבו החניך יונק ממנו את הערכים, המסרים, החוויות והכישורים החברתיים שיעזרו לו לבנות את עצמו. התפקיד הזה חשוב מאוד והמצווה עצומה. לכן, ראוי שנתכונן לכל פעולה בצורה הראוייה. להכין פעולה מראש, לוודא שכל משחק, כל מהלך חינוכי מתאים לחניכים שלנו ויעזור להם להיות האנשים שהם עתידים להיות.

שנזכה.