שמירה עשיתי

פרשת שבוע-בלק

מסר: קבלת ביקורת והסתכלות אחרות
אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!

פרשת שבוע-בלק

הודעהעל ידי אוהד נובל » 11/07/2025, 16:17

בס”ד ובהשתדלותנו
פעולת שבת- בלק*סבב מה קורה וכזה
*ניתן דוגמאות של ביקורות ונדון על איך הייתי רגיש אחרייה?
אחרי שהעברתי מצגת בכיתה המורה ניגשת ואומרת לי שדברתי בקול ברור וממש יפה.
אולי כדאי קצת לדבר חזק יותר בפעם הבאה, כדי שנשמע יותר טוב.
חבר בא ופרגן לי אחרי ששיחקנו כדורגל על הגול.
למדתי למבחן וקבלתי ציון ממש טוב סבתא שלי שמעה והביאה לי 100 שקל מתנה.
*דיון על ביקורת, האם אני אוהב או לא? 
*נשחק משחק להוביל את החבר בעיניים עצומות.
*לא להסביר להם למה* על המסר של המשחק שלפעמים אנחנו לא רואים מה שאחרים רואים והם יכולים להיות מעין העיניים שלנו, ולדעת לקבל את הביקורת ולהקשיב לאחרים כי זה יכול לעזור לנו ברוב הפעמים.
הקשר לפרשה:בפרשה אנו פוגשים בסיפור של בלעם שבא ורוצה לקלל את עם ישראל, הרצון לכך נובע מהפחד של המלך של עמו, בלק בן ציפור, שעם ישראל יעברו במדינה שלו וישחיתו לו את כל היבול. קורא לבלעם ובלעם מנסה שלוש פעמים לקלל את עם ישראל.המהר”ל מפראג רואה בדברי בלעם דברי עדות על עם ישראל, דרך הפסוקים שאומר בלעם על עם ישראל אנו לומדים מי אנחנו באמת. בתורה ישנו עניין עיקרון הלכתי , שעד בבית דין אינו יכול להיות אחד מקרוביו של האדם העומד לדין כמו כן כאן, רק אדם שבאמת רואה את התמונה מבחוץ, כמו בלעם יכול לבטא במילים את התוכן האמיתי והפנימי של עם ישראל. “ אדם קרוב אצל עצמו” אמרו חז”ל ולכן אין ביכולת האדם לתת ציונים ושבחים לעצמו. זה נכון גם ביחס לתכונות של עצמו, וגם ביחס לקצב הגדילה של עצמו. תמיד יזדקק לעד חיצוני ונייטרלי שיכול לבטא את הגודל שהוא רואה וחש.המילים החמות והמחזקות ביותר המבטאות את גודל מעלתם של ישראל, את קרבתם לבורא, ואת סגולתם שבאה להם בירושה מהאבות, באות דווקא מפי בלעם. שהיה ההפך הגמור מעם ישראל.מספר דוגמאות:
  1. הרעות והיכולת לזכות להשראת השכינה בכל המצבים: “לא הביט און ביעקב ולא רעה עמל ישראל ה אלוקיו עמו ותרועת מלך בו”
  2. העוצמה שקיבלנו מהאבות: “כי מראש צרים אראנו ומגבעות אשורנו”
  3. חוסר יכולת ההתמזגות עם עמים אחרים: “הן עם לבדד ישכן ובגוים לא יתחשב”
סיכום: בחיים אנחנו המון פעמים שומעים ביקורת, לפעמים טובה לפעמים פחות, לפעמים מקדמת אותנו ולפעמים גורמת לנו לחוסר ביטחון, אנחנו צריכים לדעת רגע להקשיב ולנסות להבין האם הביקורת היא לטובתנו ולנסות לראות איך אני יכול לקחת את הביקורת ולהשתפר ממנה להפיק ממנה את המסר שהאדם באמת רצה להגיד לך, כי ברוב הפעמים אנשים מבחוץ מסתכלים עלייך ורואים בעיניים אחרות ובאמת דנים אותך כמו שצריך לדון, כי אף אדם לא יכול לתת ציונים ושבחים לעצמו. לדעת לקחת את הביקורת ולשפר את עצמך. כמו במשחק שלפעמים אנחנו לא רואים מה שאחרים רואים והם יכולים להיות מעין העיניים שלנו, ולדעת לקבל את הביקורת ולהקשיב לאחרים כי זה יכול לעזור לנו ברוב הפעמים. מלהתנגש בקיר או לעשות טעות משמעותית. שבעזרת השם נשמע רק ביקורות טובות שנדע להקשיב להם ולהשתפר מהם וגם לדעת לפרגן לאחרים על המעשים הטובים שלהם, ושנזכה בעזרת השם לביא המשיח ולבניין בית המקדש במהרה בימינו אמן! אוהד נובל סניף רמת הנשיא.
״לעולם יהיה אדם רך כקנה ולא קשה כארז” https://www.canva.com/design/DAGsyhYzeoI/g5PrYVEUopn6xSpL1W1j7w/edit?utm_content=DAGsyhYzeoI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton
תגיות

תגובה מהירה:


חזור אל פעולות

השארו מעודכנים!