רעיון המערך: אחרי פסח אנחנו נכנסים לתקופה הנקראת "ימי התקומה"- יום השואה, יום הזיכרון, יום העצמאות ויום ירושלים. ימים אלו הם חלק מהוויתיינו כעם ומראים את התהליך שלנו. החל מהשפל והגולה (יום השואה) ועד השאיפה הרוחנית והגאולה השלימה (יום ירשולים)
רעיון הפעולה: להראות לחניכים את האומנה שהייתה בשואה.
פתיחה: נזכיר לחניכים את תקופת הקורנה ואי הודאות שהייתה בה. אפשר לקרוא את הקטע של בת שבע סדן ולהדגיש את השורה האחרונה (על האמונה)
. לאחר מכן נשאל את החניכים אם הם מכירים עוד תקופה בהיסטוריה היהודית שהיה בה חוסר ודאות. נכוון אותם על השואה. מתוך כך נציג להם שאנחנו הולכים לעסוק באמונה שהייתה לאנשים בשואה.
משחק: א) נסדר קבוצה של כסאות אחד ליד השני. נבקש מכל החניכים לעלות על הכסאות. נשאיר חניך אחד לא על הכסאות. לאט לאט נוציא כסאות (ללא סדר מסויים) על החניכים לא ליפול והחניך שאינו על הכסאות צריך לעזור ולתמוך בהם. המטרה היא להמחיש לחניכים את חוסר הוודאות והיכן האמונה נכנסת (מי שעוזר להם לא ליפול)
ב) נחלק את החניכים לקבוצות. כל קבוצה תקבל דף עם סיפור על אמונה בשואה. על כל קבוצה לחשוב האם האדם בסיפור מאמין? איך האמונה עזרה לו לעבור את המצב הקשה?
לאחר מכן נעשה סבב ונבקש מכל קבוצה להציג את הסיפור שלה ולענות על השאלות הנ"ל.נבקש לשמוע מה שאר החניכים חושבים על הסיפורים ועל האמונה.
סיכום: השואה הייתה תקופה לא פשוטה לעם היהודי. במהלך השואה מלויני יהודים נרצחו, קהילות הושמדו והיה מצב קשה של חוסר וודאות. יחד עם זאת לא אבדה תקוותם של היהודים. האמונה עמדה להם בשעת משבר ועזרה להם. ראינו סיפורים על האומנה ועל הגבורה היהודית. היו רגעים שחורים משחור בשואה אבל היו גם רגעים של אור ואמונה.
[u][b]רעיון המערך:[/b][/u] אחרי פסח אנחנו נכנסים לתקופה הנקראת "ימי התקומה"- יום השואה, יום הזיכרון, יום העצמאות ויום ירושלים. ימים אלו הם חלק מהוויתיינו כעם ומראים את התהליך שלנו. החל מהשפל והגולה (יום השואה) ועד השאיפה הרוחנית והגאולה השלימה (יום ירשולים)
[b][u]רעיון הפעולה:[/u][/b] להראות לחניכים את האומנה שהייתה בשואה.
[u][b]פתיחה:[/b][/u] נזכיר לחניכים את תקופת הקורנה ואי הודאות שהייתה בה. אפשר לקרוא את הקטע של בת שבע סדן ולהדגיש את השורה האחרונה (על האמונה) [attachment=1]בית הספר לאי וודאות.docx[/attachment] . לאחר מכן נשאל את החניכים אם הם מכירים עוד תקופה בהיסטוריה היהודית שהיה בה חוסר ודאות. נכוון אותם על השואה. מתוך כך נציג להם שאנחנו הולכים לעסוק באמונה שהייתה לאנשים בשואה.
[b][u]משחק:[/u][/b] [u]א)[/u] נסדר קבוצה של כסאות אחד ליד השני. נבקש מכל החניכים לעלות על הכסאות. נשאיר חניך אחד לא על הכסאות. לאט לאט נוציא כסאות (ללא סדר מסויים) על החניכים לא ליפול והחניך שאינו על הכסאות צריך לעזור ולתמוך בהם. המטרה היא להמחיש לחניכים את חוסר הוודאות והיכן האמונה נכנסת (מי שעוזר להם לא ליפול)
[u]ב)[/u] נחלק את החניכים לקבוצות. כל קבוצה תקבל דף עם סיפור על אמונה בשואה. על כל קבוצה לחשוב האם האדם בסיפור מאמין? איך האמונה עזרה לו לעבור את המצב הקשה?
[attachment=0]סיפורים בשואה.docx[/attachment]
לאחר מכן נעשה סבב ונבקש מכל קבוצה להציג את הסיפור שלה ולענות על השאלות הנ"ל.נבקש לשמוע מה שאר החניכים חושבים על הסיפורים ועל האמונה.
[b][u]סיכום:[/u][/b] השואה הייתה תקופה לא פשוטה לעם היהודי. במהלך השואה מלויני יהודים נרצחו, קהילות הושמדו והיה מצב קשה של חוסר וודאות. יחד עם זאת לא אבדה תקוותם של היהודים. האמונה עמדה להם בשעת משבר ועזרה להם. ראינו סיפורים על האומנה ועל הגבורה היהודית. היו רגעים שחורים משחור בשואה אבל היו גם רגעים של אור ואמונה.