עם ישראל חי!

טיפים לקומונרית המתחילה

פרסם תגובה

לידיעת הכותבים: הודעותיכם יעברו עריכה לשונית. בשליחתכם הודעה לפורום הנכם מאשרים עריכת הודעתכם.
נושא
   

הרחב תצוגה תקציר הנושא: טיפים לקומונרית המתחילה

תגובה: טיפים לקומונרית המתחילה

הודעה על ידי נעמה בן ארי » 18/08/2019, 14:21

ואוו, חתיכת סיכום, איכותי

טיפים לקומונרית המתחילה

הודעה על ידי כפיר ורהפטיג » 24/02/2019, 12:08

אז הגיע הרגע. השנה מתחילה, ובהתרגשות גדולה את עומדת להתחיל את שנת השירות שלך כקומונרית. יחד עם תחושת האחריות, ההתלהבות והמשמעות מחכה גם היסוס קל, לקראת דרך חדשה שאם כי היא חשובה, היא אינה קלה.
הנה כמה טיפים שיעזרו לך להתחיל שנת שירות טובה, משמעותית ואיכותית!

הצוות
ברוכה הבאה, זה הצוות שלך. הקשר שלך עם הצוות הוא הנכס החשוב ביותר לעבודה שלך כקומונרית השנה! הגורל של הסניף, והיכולת שלך להשפיע עליו, תלויה כולה בדרך שבה את פועלת עם הצוות.

אז קודם כל, רושם ראשוני הוא דבר חשוב מאוד. אי אפשר לתקן אותו. תבואי עם מרץ, תבואי עם חיוך, תבואי תוך כדי שאת משדרת: אני אותם עומדים לעשות פה משהו גדול. מה זאת אומרת אני ואתם? זאת אומרת שאת באה לעבוד עם הצוות, לא מעליו ובוודאי שלא מתחתיו. חשוב לשדר לצוות מה הדינמיקה ביניכם. את מובילה את העסק, נכון, אבל את מובילה את העסק שלהם. אחת הטעויות של קומונריות חדשות היא לבוא עם מלא רעיונות גדולים וישר לנסות לשנות את כל מה שהן נתקלות בו. זה לא עובד ככה. כדי שהצוות יזרום אתך, את צריכה לזרום איתו. תלמדי מה מקובל. תשמעי מבוגרים על ההיסטוריה של הסניף. אל תחשבי שבאת לשנות את הכל ביום אחד. חשוב שהצוות לא ירגיש שאת איזו מנהלת שהונחתה עליו ולא מקשיבה לו- אלא שיבין שבאת לעבוד יחד איתו לשפר את מה שקורה.

תחדדי לצוות איך זה עומד לקרות. בתור קומונרית, את נקודת המשען של המדריכים. אלייך הם אמורים לפנות עם כל בעיה, ואת זו שמלווה אותם, מייעצת להם ומסייעת. עם זאת, הצוות צריך ללמוד לפעול לבד, לדעת ליזום, להיות עם ראש גדול, ולעבוד. כדאי בישב"ץ הראשון להבהיר את הנושא הזה- מה מצופה ממדריך (לבוא עם חולצתנועה, לא לאחר, לחשוב בגדול). תתני אמון בצוות שלך, והם יחזירו לך אותו בגדול.

חשוב שהצוות יהיה מגובש, וזה אחד מהתפקידים שלך. אל תעשי רק ישב"צים מייגעים שמדברים על תכנון החודש הקרוב- תקחי את המדריכים שלך למסעדה, לחדר בריחה, לסרט, לכל פעילות אחרת. צוות מגובש הוא צוות שעובד טוב ביחד, וצוות שעובד טוב ביחד יוצר סניף טוב יותר לכל החניכים.

שימי לב שחשוב להקפיד על משמעת של מדריכים. את לא באת להיות שוטרת, אבל את זו שאמורה להיות קשוחה כשצריך ולהבהיר למדריכים מה הם לא עשו בסדר ומתי הם עברו את הגבול. אל סתם תכעסי עליהם, אבל תהיי ברורה לגבי הדברים שאת לא מוכנה שיקרו.

אל תתני לישב"צים להמרח. אף אחד לא נהנה מזה. תגדירי לעצמך מטרות בראש, ותוודאי שעומדים בהן. רק אחרי שמדברים על כל מה שצריך לדבר אפשר סתם למרוח את הזמן. כמובן, לא צריך להיות ראש בקיר ולא לתת למדריכים לפטפט, אבל חשוב לשמור על הכל במידה, ולסיים ישב"צים במהירות ויעילות. כדאי להכין לישב"צים חשובים דף סיכום- מה החלטנו? מה חלוקת האחריות? מה צריך לעשות עד הפעם הבאה?

שימי לב לליווי אישי. תפגשי מדי פעם רק עם המדריכים של קבוצה אחת. תשמעי מה קשה להם, מה טוב. תתני להם דגשים. לפעמים מדריכים יבואו אלייך עם בעיות, לפעמים הם יבקשו ממך עצה. תתכוני להיות האחות הגדולה, לפעמים אפילו האמא שלהם- ותשתדלי תמיד להיות חיובית.

שימי לב לנוכחות של הצוות. אם יש מדריך שלא יכול לבוא בימי שלישי, אל תעשי את כל הישב"צים בימי שלישי. תשתדלי לפזר את הפעילויות כך שכמה שפחות מדריכים יפסידו אותן לאורך זמן. אם מדריך לא יכול להגיע לישיבה חשובה, נסי לערב אותו בעזרת הווטסאפ, למשל. לא הגיוני שהצבעות חשובות על גורלו של הסניף ייקבעו רק על ידי מי שבמקרה יכל להגיע באותו יום.

תפרגני לצוות שלך. הם עובדים קשה, הם זקוקים לזה. זה עושה להם טוב. תתני להם צ'ופרים, תגידי להם מילה טובה. תני להם את ההרגשה שמישהו מעריך אותם.

הגישה
כולם מסתכלים עלייך. כל הזמן. את מייצגת בעיניהם את הסניף, את התנועה, את המוסר. זה מאוד מלחיץ ללהטט בין מדריכים לחניכים, בין ועד הורים לבין רכזת נוער, בין התנועה לבין המתנ"ס- אבל זה אפשרי, וזה התפקיד שלך. את מסוגלת! תבואי תמיד בחיוך, גם אם את עייפה או שהיה יום קשה; תדברי אל כולם בגובה העיניים, תהיי אדיבה, שמחה וחיובית.

אל תלכי ראש בקיר. לפעמים מישהו יפעיל עלייך לחץ- התנועה, המתנ"ס, הצוות. תמיד תחשבי על האפשרויות הנוספות, על הפשרות שאפשר להשיג, על הדרכים להתגמש כך שהתוצאות יהיו הכי מוצלחות.

תדברי עם ההורים. הורים אוהבים לדעת מה קורה עם הילדים שלהם והם מעריכים קומונריות שמספרות להן על הנעשה בסניף. ככה גם יהיה לך יותר קל להוציא מהם כסף כשצריך. עם זאת, שימי לב לא לחפור סתם.

תגבי את הצוות שלך. לפעמים ההורים, או התנועה, או הרכזת, יגרמו להם להרגיש רע עם עצמם. הם צריכים לדעת שאת תמיד תגבי אותם. נכון, את תעמידי אותם במקום ותעזרי להם להתגבר על טעויות, אבל את רוצה בטובתם- וחשוב שהם ידעו שאת נותנת להם גב.

תזכרי שיש לך אחריות. כל דבר שקורה בסניף זה אחריות שלך. תהיי תמיד עם אצבע על הדופק. בסוף יגיעו אלייך אם יקרה משהו. לכן, כל דבר עובר דרכך- מוציאים חולצה? יוצאים לטיול? מישהו נפצע? צריך לאסוף כסף? תדעי שהדברים קורים, ותוכלי לשאת באחריות שלך בכבוד.

שימי לב לחלוקת העבודה. אל תתני למדריכים להרגיש שאת דוחפת את האף לכל דבר שהם עושים. תני להם מרחב פעולה. את מובילה את הצוות, אבל לכל אחד בצוות יש את המקום שלה. תחלקי אחריות, תתני להם דברים לעשות, ותסמכי עליהם שיעשו זאת.

שימי לב למצב של הסניף. אם השביל לסניף מלוכלך, הנורות שרופות והשירותים לא עובדים, כל האידיאלים הגדולים לא שווים שום דבר. השקעה בסיסית בטיפוח המבנה בו הכל מתרחש חשובה מאוד. שימי לב לחשמל, למים, לניקיון. תערבי את העירייה, את המדריכים, את ההורים, העיקר שהכל יתקתק.

תגדירי גבולות. כולם עומדים לדעת את המספר שלך, אז תגדירי מראש מה השעות בהן אפשר להתקשר אלייך לגבי הסניף. מעבר לזה- רק הודעות. אין סיבה שתעני להורה בשתיים עשרה בלילה אם זה לא משהו דחוף. תגדירי שעות סיום לישב"צים. אל תעבדי על טיול שעומד להיות עוד שבוע עד אחת בלילה.

תהיי פתוחה לביקורת. את עומדת לקבל הרבה; אל תתרגשי ממנה כל כך. תתעלמי מהנימה בה הדברים נאמרים, ותתעסקי בתוכן. בכל פעם שמישהו מבקר אותך תחשבי מה את יכולה לקחת מהביקורת הזאת כדי להשתפר. תלמדי את הצוות שלך איך נותנים ביקורת בצורה מכובדת, ותבהירי להם שהם מוזמנים לתת לך ביקורת מכבדת ועניינית. אל תפחדי לבקר אותם אם צריך.

הדירה
אמנם אומרים שקומונרית גרה בסניף, אבל בשאר הזמן כנראה שתגורי בדירת שירות. אם היית בפנימייה בתיכון, אז אולי יהיה לך יותר קל עם המעבר הזה, אבל תמיד קבוצה של בנות שגרה במקום קטן זה פתח לצרות. יש כמה דברים חשובים שיכולים להפוך את חווית הדירה לנעימה יותר עבור כולם:

תגדירו את הגבולות. האם זה בסדר להשתמש בשמפו של מישהי אחרת? האם אוכל ששמים במקרר שייך לכולם? אוכלים ביחד או שכל אחת דואגת לעצמה? אוספים כסף מכולן כדי לקנות מוצרי יסוד וחומרי נקיון, או שכל חודש מישהו אחרת קונה? שוטפים את הרצפה בתורנות או ביחד? כל אחת שוטפת אל הכלים שלה או לפי סבב? מתי מכבים את האור? אם מגדירים את כל הדברים האלה מראש, השהות המשותפת תהיה נעימה יותר לכולן.

אל תהיי קטנונית. לפעמים יקרה שתשתפי צלחת שמישהי אחרת לכלכה, או שייגמר לך הסבון כי מישהו אחרת לקחה אותו. תשמרי על אווירה טובה, של שיתופיות ונדיבות, ותראי כמה שהרבה יותר נחמד. כשנכנסים לקטנוניות זה לא נגמר, וקשה מאוד לצאת מזה.

תביאי לעצמך אוכל מהבית. זה כיף ומגוון. בכלל, תהפכי את הדירה שלך למקום כיפי. תתלי תמונות של המשפחה ליד המיטה שלך. תקני מפה פרחונית לשולחן. תביאי ספרים שאת אוהבת. תגרמי למקום להרגיש כמו 'מקום שלך'. כמו בית.

תפני לרכזת אם יש בעיות. אל תתביישי. אם יש בעיות עם הדירה, או עם בנות בדירה, המון פעמים הרכזת יכולה לעזור לך בזה. את לא צריכה לסבול מכיור סתום או מחשמל לא עובד.

לסיום
תזכרי תמיד שבחרת בתפקיד חשוב ומשמעותי. את מחזיקה סניף שלם על הכתפיים שלך. את זוכה לגעת ולהשפיע על חניכים (ומדריכים) רבים.

תשקיעי בעצמך. את לא יכולה לעבוד כל הזמן. תמצאי את הזמן לאכול משהו שאת אוהבת, לראות איזה סרט, לנסוע לשבת אצל חברה. תמצאי זמן להשקיע בתחביבים שלך. ללמוד דברים שאת רוצה. אל תתני לשנה הזאת להפוך לשנה שבה את נותנת את כולך ולא משאירה שום דבר לעצמך.

המון בהצלחה! זכרי: הדואג לדורות, מחנך אנשים.

חזור למעלה

השארו מעודכנים!