עם ישראל חי!

מה צריך לעשות לפני/בתחילת הקומונה ?

פרסם תגובה

לידיעת הכותבים: הודעותיכם יעברו עריכה לשונית. בשליחתכם הודעה לפורום הנכם מאשרים עריכת הודעתכם.
נושא
   

הרחב תצוגה תקציר הנושא: מה צריך לעשות לפני/בתחילת הקומונה ?

מה צריך לעשות לפני/בתחילת הקומונה ?

הודעה על ידי טליה פוירשטיין » 09/08/2021, 16:01

בס''ד ובהשתדלותנו
מה צריך לעשות לפני/בתחילת הקומונה ?

❥ לעשות חפיפה -
עם הקומונרית הקודמת, ואם אין למצוא מישהו אחר שיכול להכין אותך טיפה למה שקורה בסניף ולספר לך מה המצב ולאן את נכנסת. חשוב שהחפיפה תהיה פנים אל פנים, רצינית, ומקיפה. אל תתביישי לשאול את כל השאלות שיש לך, זה בדיוק הזמן לזה ולא בטוח שיהיו עוד הזדמנויות.

❥ סיבוב בסביבת הסניף -
לא חובה, אבל כדאי ממש לבקר בסניף לפני כדי להבין לאן את נכנסת ולהרגיש קצת את השטח. אם יש מישהו שיעשה לך סיור ויפגיש אותך גם עם האנשים הנכונים, מעולה. אם לא, לכי עם חברה, כנסי לסניף, תסתובבי קצת בשכונה/ יישוב/ מושב/ קיבוץ ותדברי עם החבר'ה, תקבעי עם מישהו מהמתנס / וועד/ הנהלה/ עירייה שיכול לספר לך קצת על המקום.

❥ יצירת קשר ראשוני עם הצוות - 
להתקשר (או לשלוח הודעה אם הצוות גדול) לצוות כדי להגיד שאת פה, מחכה להתחיל ומתרגשת כמוהם, כדי לענות על שאלות או דברים שצריך לטפל בהם כבר מעכשיו, ופשוט כדי להרגיע שמישהו כבר חושב עליהם ומחכה לפגוש אותם.

❥ תכנון שנתי אישי -
זה בול הזמן לשבת עם דף ועט ולכתוב לעצמך מטרות, יעדים וחלומות לשנה הקרובה. אם זה לא מלחיץ אותך כדאי גם לשבת עם לוח שנתי ולתכנן בערך מה יהיה כל חודש בסניף.
אל תבהלי אם כשתגיעי לסניף תביני שיש צורך בשינוי או בשידרוג של החלומות, לפעמים גם צריך להיות מותאם למציאות ולא לרדוף אחרי כל חלום רחוק.

❥ להכין רשימת ציוד -
ממש מומלץ להכין רשימת ציוד מפורטת של כל הדברים שאת צריכה לקחת איתך לדירה (בגדים, מצעים, מגבות, כלי מטבח, נעליים, דברים לאמבטיה, דובי..), ורשימה נוספת של ציוד משרדי שיהיה לך שימושי בשביל הקומונה (בריסטולים, דפים, סלוטייפים, דפי ממו, מכשירי כתיבה, מהדק, יומן, מחברת וכו..)

❥ להכין ישבצ פתיחה מפוצץץ -
הישבצ צריך לכלול פעילות היכרות כיפית, אבל לא לשכוח שאנחנו לא בערב גיבוש, אנחנו בישבצ. ולכן הוא יכלול גם נהלים, הדגשה של הדרישות והמחוייבות, היכרות עם האוכלוסיה בסניף / עם התנועה/ עם התפקיד אם יש צורך, והכנה קצרה וממוקדת לתפקיד, ותכנון החודש הקרוב בסניף.

❥ מתנות פתיחה -
דבר ראשון לא צריך להגזים! יש עוד שנה שלמה לחלוקת מתנות ולפרגון לצוות.
כדאי שהמתנה תהיה שימושית לתפקיד, ערכית ומקורית. למשל קלסר הדרכה עם דפי עזר, מחברת הדרכה כנל, חוברת פעולות/ קטעים להדרכה, לוח שנה עם הצעות ורעיונות וכו. יש הרבה הצעות באתר, מוזמנות להשתמש..

❥ מכתב להורי הסניף -
מומלץ בסניפים שבהם ההורים אוהבים להיות מעורבים, ובסניפים ששמים כמטרה לחבר את ההורים לסניף ולמתרחש בו.
במכתב תציגי את עצמך ואת הסניף, תספרי בכללי מה עומד להיות השנה בסניף, את המטרות  והיעדים שהסניף שם לעצמו השנה, תאריכים חשובים אם יש ובכללי רצון לשיתוף פעולה מצד ההורים. 

❥ היכרות עם הסניף -
בתכלס המפגש הראשוני עם הסניף כסניף קורה בשבת הראשונה. זה ממש הזמן לצ'ופר סניפי מהקומו החדשה, לעבור בין הפעולות ולהציג את עצמך, לכתוב דבר הקומו מרגש בעיתון הסניפי עם המספר שלך, להעביר פעולת חב''ב מטורפת ולגרום לצוות לעשות שלט ענק של ברוכה הבאה. 
ברור שלא צריך לעשות הכל, תעשי מה שמרגיש לך נכון ומתאים לסניף ולמסורת שלו. לאט לאט תכירי את כולם, בלי לחץ..

❥ פגישות עם אנשי מפתח -
תחשבי מי יכול לעזור לך בקומונה, בין אם זה בתקציבים, במידע, ביצירת קשרים או בכל דבר אחר, ותקבעי איתו פגישה בשבוע- שבועיים הראשונים של השנה. זה יכול להיות הוועד הורים, רכז נוער, אחראי תחום נוער מהעירייה, מנהל מתנס באיזור, אחראי מתנועת נוער נוספת שפועלת במקום, רב המקום וכו'.
בפגישה תנסי ליצור את הרושם שאת פה כדי ללמוד ולשתף פעולה, שמחה בקשר שלך עם אותו אדם ומצפה כבר לעבודה המשותפת.
 
❥ שיחות אישיות עם הצוות -
גם כאן אפשר להתחיל בשבועיים הראשונים, ואפשר גם לחכות קצת לאחרי החגים כדי לא להיות בלחץ. המטרה של השיחות היא היכרות עם הצוות והבנה בסיסית של מי עומד מולך. אפשר להיעזר בכרטיסיות היכרות אם השיחה לא זורמת או לעשות את השיחה סביב משהו (למשל לוח משחק).

מליון ב''הצלחה!! 
את אלופה ואל תשכחי שאם הקב''ה שם אותך בתפקיד הזה כנראה את  מדויקת לו. 



 

חזור למעלה

השארו מעודכנים!