שמירה עשיתי

פירגון ודיבור טוב

מסר: מחמאות ופרגונים נותנים לכולנו כל כך הרבה כח. אנחנו לא צריכים לפחד להגיד אותם- להפך, ,אנחנו צריכים לחפש את ההזדמנות להגיד אותם, זה ממלא אותנו בתחושה טובה וגם משמח את מי שמולנו ונותן לו כח.
אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!

פירגון ודיבור טוב

הודעהעל ידי רבקה פיטוסי » 28/08/2025, 13:51

מרדכי איתן קינן ז"ל היה נער ובחור מלא קסם ואור שאהב את החיים.הוא טייל, צילם, הדריך בבני עקיבא, כתב יומנים אישיים והיה מוקף בחברים אוהבים ואהובים.במשך 4 שנים הוא נלחם בגבורה ובאמונה במחלת הסרטן בה חלה עד שבמוצאי יום הכיפורים תשפ"ה כשהוא בן 18.5 בלבד השיב את נשמתו הטהורה לבוראה.מוזמנים להעביר את הפעולה לחניכים ולהתחבר לאישיותו המדהימה והמעוררת השראה של מרדכי.בהצלחה!

- מתחילים בסבב עין טובה, לגילאים הקטנים יותר קשה להחמיא.

- משחקים וואה מחמאות- במקום להגיד וואה מוסרים אחד לשני מחמאות והשתיים בצדדים צריכים לחזור על זה.

- יושבים במעגל ועוצמים עניים, אומרים למישהי אחת בשקט לפתוח עניים ואומרים משהו טוב כמו -"מישהי שאני רוצה להגיד לה תודה" והיא צריכה להצביע על מישהי שמתאימה בשבילה לקטגוריה. אחר כך הולכים נוגעים לילדה הזאת בראש ואומרים לה גם קטגוריה וככה ממשיכים. ( משפטים בסוף)

סיכום: במשחקים היה לנו קצת קשה להחמיא והיינו יותר עם ציניות ,אבל כשעצמנו עיניים היה לנו יותר קל וזה נתן לנו תחושה טובה וכח" 

מקריאים את המשפטים של מרדכי איתן ז"ל: 
"אל תפחדו להגיד שאתם אוהבים"
"תחבק, תן כיפים, תראה אהבה וחיוך אמיתי. אף פעם אל תפספס הזדמנות לומר מילה טובה אמיתית מהלב, חפש את ההזדמנויות האלה"

משפטים ךמשחק השלישי-
מישהו שאני שמח שהכרתי
מישהו שנמצא שם תמיד בשבילי
מישהו שאני לומד ממנו
.מישהו שהוא חבר טוב
מישהו שיודע לכבד אחרים
מישהו שהייתי רוצה להכיר יותר
מישהו שאני רוצה לפרגן לו
מישהו שאני גאה בו
מישהו לכם
מישהו יצירתי
מישהו שיודע ללכת עם דברים עד הסןף