מהלך המשחק: אחד המשתתפים מתחיל לספר סיפור לדוגמא: יצאתי לטיול והבאתי *ארטיק* המשתתף הבא אומר את אותו משפט ומוסיף משהו משלו לפי הא'-ב' לדוגמא: יצאתי לטיול והבאתי ארטיק ו*בקבוק*. המשתתף הבא אומר יצאתי לטיול והבאתי ארטיק, בקבוק ו*גבינה*.. ככה כל משתתף מוסיף בתורו. כל משתתף צריך לזכור את מה שהמשתתף לפניו אמרו. מומלץ לשחק עם שמות בתור משחק היכרות, עוזר ממש לזכור את השמות.
מה צריך? - שאלות - מעטפות מהלך המשחק: משחקים מולקולות. - הקבוצה עומדת ומסתובבת בחופשיות בחדר. המנחה אומר מספר מסויים ועל המשחקים להסתדר בקבוצת משתתפים זהה למספר שהוקרא. (בפעמיים הראשונות סתם מספר בפעם השלישית אמרנו 20 ונתנו למשתתפים משימה: בלי לדבר להסתדר לפי תאריך לידה. בפעם הרביעית 10 ומסתדרים בקבוצות לפעילות הבאה . המשתתפים יושבים בקבוצות ומקבלים שאלות במעטפה. כל פעם מישהו בתורו מקריא שאלה וכולם עונים עליה. שאלות: - ספר פדיחה שקרתה לך? - משפט ששמעת ותקח לכל חייך? -
איך מכינים? - עושים טבלה עם כמה הגדרות אות ,שם, (פרטי או משפחה), חפץ שהשתמשתם בו, מאכל שאכלתם, מקום שהייתם בו, נושא של פעולה שהייתה.. איך משחקים? - מחלקים את החניכים לקבוצות, בוחרים אות ונותנים להם זמן מוגבל למלא את הטבלה באות שיצאה. ההנאה מובטחת ------------------------------------------------------------------- מתאים לשבת/פעולה לפני השיבוצים: מראה כמה חוויות משותפות יש לכם, כמה עברתם ביחד וכמה כל הביחד הזה טוב וצריך להמשיך - מתאים גם לפעילות משפחתית , מנסיון
איך משחקים? מישהו יוצא החוצה. בוחרים שיר וכל אחד מקבל מילה לפי הסדר של השיר. שהחניך חוזר הוא צריך לשאול שאלות לפי הסדר של היושבים והחניכים צריכים לענות לו תשובה ולהכניס בתוכה את המילה שקיבלו. החניך צריך לזהות איזה שיר זה. בהצלחה!!
מהלך המשחק: שואלים את החניכים שאלות כאשר בתשובות שלהם אסור להם לומר "כן", "לא", "שחור", "לבן". מסר: הכל תלוי בי. אני אחראי למילים שאני אוציא מהפה. אם אחשוב לפני על המילים שאני אומר יקרו פחות טעויות ואהיה טוב יותר. (יכול להתקשר לנושא דיבור)
גרסה 1: דורש הכנה מראש מתאים גם לשבת הוראות למשחק גרסה 1: # מכינים מראש קבוצות של 3 שיש להם מכנה משותף לדוגמא : "הכי קטנות במשפחה". # כל פעם קוראים לקבוצה והם יוצאים החוצה או מתרחקים ואומרים לשאר המשתתפים מה המכנה המשותף של הקבוצה. # הקבוצה חוזרת והם צריכים לנחש מה המכנה המשותף שלהם בשאלות כן ולא. הוראות למשחק גרסה 2: #יושבים במעגל. #אחד החניכים יוצא. #מחליטים על מכנה משותף. #מי שיש לו את המכנה המשותף עומד. #מי שיצא צריך לנחש מה המכנה המשותף של העומדים. דוגמאות למכנה משותף: ! פעילים בתנועת
בס''ד ובהשתדלותנו 1. זכרון- הכנה מראש- כרטיסי שאלות עם חץ ימינה / שמאלה ומספר. מחלקים לשתי קבוצות ומעלה. פורסים את הכרטיסי שאלות על הרצפה בריבוע- חמש כרטיסים בכל צלע. נותנים דקה לזכור את כל השאלות, ואז הופכים את הכרטיסים. המנחה מצביע על אחד הקלפים, והקבוצה צריכה להגיד את השאלה שבקלף. אם הם זוכרים, הופכים את הקלף ועונים על השאלה. מעכשיו הקלף נקרא על התשובה ולא על השאלה. לאחר מכן זזים על הכרטיסים לפי המספר והכיוון המופיעים על הכרטיס (לדוגמא- שש כרטיסים ימינה) ועושים אותו דבר על הכרטיס שיצא. התור נגמר
כל החניכים עומדים במעגל המדריך לוחש לכל חניך שם של שתי חיות ואסור לו לגלות לאחרים את החיה שלו . בכל פעם המדריך אומר שם של חיה החניך שאמרו לו את החיה הזו נאחז בשני החברים שבצדדיו נתל באוויר וחוזר לעמוד לכל חניך המדריך אמר שם של חיה אחת והחיה השניה תהיה נמלה ולקראת סוף המשחק המדריך אומר נמלה כולם נופלים.....
בינגו לל"ג בעומר. בהצלחה!
מחלקים את החניכים לקבוצות. כל קבוצה מקבלת שקל אחד. הם צריכים ללכת לאנשים ולבקש מהם להחליף את השקל שלהם במשהו אחר, וכך הלאה. המטרה היא להכין בסוף ארוחת ערב שווה/לתרום את הכסף וכו'. לדוגמא- החניכים קיבלו שקל. הם קנו איתו 10 דובוני גומי, ומכרו כל דובון בחצי שקל. עכשיו יש להם 5 שקלים... וכך הלאה. בהצלחה!
איך משחקים? כל החניכים עומדים בשורה ובמרחק מהם עומד חניך עם גב מול כולם. הוא צועק 1 2 3 דג מלוח ובינתיים החניכים צריכים לרוץ לכיוונו. ברגע שבו מסתובב כולם צריכים לעצור ולעמוד כמו פסלים. אם הוא ראה מישהו זז הוא חוזר להתחלה. מסר- אנחנו רוצים להתקדם בחיים אבל לפעמים יש מכשולים שמעוניין ממנו לעשות זאת. אנחנו צריכים לדעת לנצל את הזמן כדי שנוכל להתקדם אך צריך לעשות זאת בזמן שנכון ואפשר ולא מתי שאסור.
איך משחקים? מוצאים החוצה מתנדב ובוחרים מישהו שיהיה "מלך התנועות". הוא צריך לעשות תנועות וכולם צריכים לעשות אחריו. החניך שיצא נכנס וצריך לזהות מיהו מלך התנועות. מסר- לחץ חברתי- הרבה פעמים אנחנו עושים דברים בגלל החברה שעושה אותם ולא כי אנחנו חושבים שהם נכונים. במשחק כולם צריכים לחזור אחרי המלך לא מתוך אפשרות בחירה..
שמים 2 מקלות במרחק רגל אחת בין מקל למקל והחניכים עומדים בתור. כל חניך צריך לעבור מעל המקלות מבלי לגעת בהם. החניך האחרון צריך לקפוץ קפיצה גדולה לפי קפיצתו קובעים את המרחק בין המקלות. מסר- בחיים שלנו יש לנו הרבה מכשולים וכאשר אנו עוברים מכשול אחד מגיע מכשול יותר גדול. כך זו התקדמותנו בחיים. מאתגר לאתגר ממכשול למכשול וכל פעם אנחנו צריכים לעבור את האתגר הבא.
מישהו שאני שמח שהכרתי מישהו שאני לא יכול בלעדיו מישהו שנמצא שם תמיד בשבילי מישהו שהייתי רוצה שיהיה הבייביסיטר של הילדים שלי מישהו שאני לומד ממנו מישהו שבעיני הוא מדריך טוב מישהו שיודע לכבד אחרים רק מישהו שמקבל ביקורת ונבנה מישהו שרואים שהחניכים אוהבים אותו מישהו שהייתי רוצה להכיר יותר מישהו שגיליתי אותו בחופש מישהו שאני רוצה לפרגן לו מישהו שאני גאה בו מישהו חכם מישהו יצירתי מישהו שיש לו שאיפות גבוהות מישהו שיודע ללכת עם דברים עד הסוף לא נשבר אחראי כריזמטי מישהו שאני רוצה לבקש ממנו סליחה מישהו שאני
מהלך המשחק: כולם יושבים במעגל ומרימים 10 אצבעות. כל אחד אומר בתורו משהו שהוא אף פעם לא עשה. כל מי שכן עשה צריך הוריד אצבע. (עדיף להגיד משהו שהרוב עשה.) לדוגמא- אף פעם לא אכלתי ירק/פרי מסוים. מי שכל האצבעות ירדו לו יוצא מהמשחק. המנצח הוא זה שנשאר עם הכי הרבה אצבעות.
איך משחקים? סופרים עד 21 מבלי ששני אנשים יגידו יחד ספרה. אם אמרו יחד, מתחילים מהתחלה. מסר- אם אני תמיד אדבר ולא אקשיב לחבר וארצה רק להשמיע את קולי. לא נגיע למטרה. חשוב תמיד לעצור ולהקשיב למי שמדבר.
נגמרו לכם הרעיונות למשחקים? במיוחד בשביל זה נועדה הרשימה הזו: אקווקה שני כלבים ועצם הדגל בינגו מעגל צחוק מעגל פירגון משחק הכיסאות חבילה עוברת ה21 חיישרה כדורגל כדורסל תופסת מחבואים טמפה טמפה שמות בחרוזים מעגל שמוצאים כיסא הרוצח הזרם המלפפון דג מלוח תיפסוני חתול עכבר מה נשתנה בגננו הנחמד פים פם פום עתידות מלחמה אנושית קוף באמצע מחניים אף פעם לא קונטקט מה הסיכוי ש כן לא שחור לבן אני קורא למספר.. הפרלמנט הרוח נושבת התחברתי לתת משימות לפי סדר לתת משימות הפוכות משחק של אחד נותן ואחד מקבלביסקוויטים משחק
בהצלחה
את המשחק הזה משחקים כמו המשחק "ווה". איך משחקים "ווה"? כל הקבוצה עומדת במעגל וכולם מתחילים לעשות קולות זמזום. אחד שרוצה להתחיל אומר 'אלי' (ככה בעצם הוא אומר שהוא רוצה להתחיל). אם 2 אומרים 'אלי',אז אחד צריך לוותר לשני. עכשיו,מי שמתחיל מצמיד את כפות הידיים אחד אל השני ומצביע איתם לעבר אחת החניכים. כשהוא עושה זאת הוא צועק לבינתיים "ווה!". הוא בעצם מעביר את ה"ווה" שיש בידיים שלו לחניך אחר. לאחר מכן החניך צריך "לקבל את ה"ווה" ולכן הוא ירים ידיים ויצעק
כמה משחקים המתנהלים כטורניר כך שיש מנצח אחד: טורניר אבן נייר ומספריים: כל זוג משחקים, המפסיד צריך לעודד את המנצח בכמה שיותר צעקות ורעש, ככה מתקדמים, כשמנצחים מישהו אז המעודדים שלו עוברים אל המנצח, ככה עד שנשארים רק שניים שעושים דו קרב מלווה בצעקות ומי שמנצח זוכה בכל התהילה. טורניר יחפים: המטרה- להישאר אחרון עם נעליים. כולם מתנפלים על כולם בנסיון להוריד להם את הנעליים, מי ששתי הנעליים שלו הורדו יוצא מהמשחק ולא יכול להוריד נעליים לאחרים. טורניר שלושה אפים: המדריך אומר מספר כלשהו של איברים (כמו שלושה
מעמידים במעגל כסאות צמודים. יושבים בתוך המעגל אנשים חוץ מלפחות שלוש כיסאות,שבהם לא יושבים. מאחורי כל כסא עומד מישהו עם בקבוק ריק ביד (מאחורי כל הכסאות עומדים,גם אלה שלא יושבים בהם!) המטרה של האלה העומדים מחוץ לכיסאות היא שיישבו להם בכסא. איך גורמים לאחרים לעבור לכסא שלהם מכסא אחר? קורצים להם כשהם רואים שקורצים להם הם צריכים לעבור לכסא של הקורץ. אלא אם כן זה שעומד מאוחרי היושב נותן מכה עם הבקבוק למי שיושב,ואז אסור לו לעבור לכסא של הקורץ. משחק מאוד מצחיק וזורם, לבוא עם ראש פתוח.. בהצלחה!
מכינים מראש פתקים כמס' החניכים (אסור שיהיה יותר מידיי כרטיסים. אז עדיף להכין פחות כרטיסים ממס' החניכים) על כל פתק כותבים מראש משימה. דוגמא "אתה הראשון-תמחה כפיים שלוש פעמים" בפתק אחר כותבים- "אחרי ששמעת מישהו מוחא כפיים 3 פעמים תגרד בראש" בפתק אחר כותבים- "אחרי שראית מישהו מתגרד בראש, תצעק: איזה מדריכים טובים יש לי" הבנתם את העקרון.. כיד הדמיון הטובה.. מחלקים לחניכים.. אפשר פתק לשני חניכים... מספרים סיפור קשור לקשר בין כולם. מסקנה: אם מישהו לא היה שם לב, או שלא ביצע