סיפור חזק בנושא כוחה של שמחה כמו הרבה יהודים טובים ברוסיה גם האחים הצדיקים, רבי זושא מאניפולי ורבי אלימלך מליז'נסק מצאו את עצמם יום אחד מושלכים לבית הכלא העירוני, כמובן על לא עוול בכפם אלא מתוך עלילת רשע. בתא מצחין בבית הכלא ישבו השנים במצוקה נוראה, כשבתאם ישבו וחברו פושעים גויים. לא די בכך אלא שהסוהרים הוסיפו שמן למדורה והניחו באמצע תא מגוריהם דלי של שירותים!… כך שהאחים לא יכלו ללמוד תורה ולא להתפלל. כשהגיע זמן מנחה החל אחד האחים לבכות, הביט אליו אחיו בפנים שוחקות ואמר לו: גם כשאינך יכול להתפלל
קטע חזק בנושא למה בני אדם אינם מעיזים לעשות את מה שהם רוצים ויכולים לעשות?
סיפור בנושא כוחה של תפילה
בחירה חופשית וקשרו של עם ישראל
מנעי קולך רחל, בית המקדש הקטע המלא: מדרש איכה רבה, פתיחת, כד בְּשָׁעָה שֶׁחָרַב בֵּית הַמִּקְדָּשׁ בָּא אַבְרָהָם לִפְנֵי הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בּוֹכֶה וּמְמָרֵט זְקָנוֹ וְתוֹלֵשׁ שַׂעֲרוֹת רֹאשׁוֹ וּמַכֶּה אֶת פָּנָיו וְקוֹרֵעַ אֶת בְּגָדָיו וְאֵפֶר עַל רֹאשׁוֹ, וְהָיָה מְהַלֵּךְ בְּבֵית הַמִּקְדָּשׁ וְסוֹפֵד וְצוֹעֵק. אָמַר לִפְנֵי הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא: מִפְּנֵי מָה נִשְׁתַּנֵּיתִי מִכָּל אֻמָּה וְלָשׁוֹן, שֶׁבָּאתִי לִידֵי בּוּשָׁה וּכְלִמָּה זֹאת? כֵּוָן שֶׁרָאוּהוּ מַלְאֲכֵי הַשָּׁרֵת,
משל המסמרים- תוצאות מעשינו
מבט על החיים מה רבו מעשייך השם
משלוח המנות שלי \ הרב אלי שיינפלד -מיוחד לפורים: אחד הזיכרונות החזקים שלי מחג פורים בישיבת ההסדר קשור דווקא במשהו השונה לחלוטין מהשמחה הגדולה ושתיית היין. מדובר במשלוח המנות. ליל פורים שהיה תמיד חוויה אדירה שפעלה רבות בנפש ואותותיה נשארו זמן רב, הביא אותי ואת חברי לחדר, עמוק בלילה שדודים והלומים. בקושי רב ובמאמצים אדירים הצלחנו לקום למחרת לתפילת שחרית ולקריאת המגילה. לאחר התפילה אכלנו מיני מזונות ולאחריהם חזרנו לחדר לקיים מצוות משלוח מנות ומייד אחר כך התכוונו ללכת לבתי הרבנים לקיים מצוות משתה והשמחה.
משמעות שמו של כל אדם
להיות חלק מחברה