על ידי טליה פוירשטיין
מנהלת לשעבר תודה על תרומתך!
» 29/04/2021, 17:29
בס"ד ובהשתדלותנו
1. פתיחה- סיפור / למה בכלל צריך סניף?
נמצא בקישור https://xn--8dbbvwj.net/topic/2295
>> נשאל- למה באמת לדעתכם צריך סניף? האם אנחנו באמת סתם עושים בייביסיטר על החניכים?
בפעולה נברר את המשמעות של בני עקיבא בעם ישראל ואת השפעתה על כל חניך וחניך.
2. השפעת בני עקיבא על עם ישראל
נפרוס על הרצפה מלא תחומים שבני עקיבא השפיעה בהם במהלך ההיסטוריה.
נבקש מהחברים לסדר את הכרטיסים לפי מה שהם חושבים שקשור אליהם, שהם אחראים לו ומתפקידם להשפיע בו. (בסוגריים- מה בני עקיבא עשתה בתחום).
לימוד תורה בבני נוער (הקמת הישיבה התיכונית הראשונה בכפר הרא''ה)
קליטת העולים מהעדה האתיופית (סניפי עדה, תוכנית השחר)
העצמת ילדי ישראל (חינוך)
קליטת עולים מצרפת (עמישב)
פעילות למען פצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה (קביעת יום ההוקרה)
שילוב ילדים עם צרכים מיוחדים בחברה (שבטים יובל ואופק, חניכים משולבים)
חיזוק הפריפריה (תוכנית השל"פ)
חיזוק יישובי הספר (גרעיני בני עקיבא)
הגנה על ארץ ישראל (נח"ל)
העמקת עולם התורה (הקמת הישיבה הגבוהה הראשונה לציונות הדתית)
שמירה על אורח חיים דתי בצה"ל (תוכנית ''ההסדר'')
חיזוק שכונות המצוקה (גרעיני יונתן)
העמקת הזהות היהודית בערים (גרעינים תורניים, כפרי סטודנטים)
מפעלי חסד (נחשון, גרעיני ש"ל)
חיזוק יהודי התפוצות (שליחות)
מאבק על ארץ ישראל (העלייה לבירייה)
>> נגיד שכל אלה הם דברים שבני עקיבא עשתה ועדיין פועלת בהם. בני עקיבא רואה את עצמה כתנועה שמתפקידה לדאוג לעם ישראל ולפעול למען כל גווני האוכולוסיה, בכל תחומי החיים.
3. השפעת בני עקיבא על הפרט
נחלק לכל אחד משפט ונקריא בסבב. (מתוך סרטון של תנועת בני עקיבא)
“אני הרב יעקב אריאל, סניף בני עקיבא ירושלים שבט מתנחלים, משמש כרגע כרב העיר רמת גן, בזכות האווירה שהייתה לנו בסניף, לפני שישים שנה, הגעתי להיות רב בישראל. באתי מבני עקיבא ואני עדיין רואה עצמי חבר בני עקיבא”.
“קוראים לי שולי מועלם רפאלי, שבט היובל מסניף כרמל בחיפה. ואני חברת כנסת בבית היהודי. כל מי שאני זה בני עקיבא “
“אוריאל לדרברג, אני מנכ”ל ארגון פעמונים ואני משבט הצבי. הערכים שקיבלתי בבני עקיבא זה חזון זה השפעה זה נתינה. הדברים האלה הם בסוד של ארגון פעמונים”
“שמי יוסי פריימן ואני בוגר סניף תל אביב צפון שבט גולן, כיום אני פועל בתחום הפיננסי. בני עקיבא היה הכח שנתן לי לקבל את ההחלטה שגם כאן בארץ ישראל אפשר לעשות את מה שעושים בעולם תוך שמירת שבת וחגים”
“אחים ואחיות שלי, שמי נפתלי בנט, שבט דרור סניף כרמל, היום אני חבר כנסת, בשבילי בני עקיבא זה ערכים שעד היום מלווים אותי בבית הזה (הכנסת) “
“דנה סליי שבט אחווה סניף קרית אונו והיום ראש מדרשת הרובע. בני עקיבא בנתה בי את הרצון לתת, לעשות למען הכלל, ללכת עם מה שמאמינים בו עד הסוף.”
“שמי עמית סגל בוגר שבט נריה סניף עפרה, כתב הכנסת של ערוץ 2 , לדבר כאן על נושאים וערכים, זה ירושה שלקחתי מבני עקיבא”
מצורף קובץ נספחים לשמושכם.
ב"הצלחה! ה' עמכם.
- קבצים מצורפים
-
- פעולת חבב בני עקיבא.pdf
- (321.41 KiB) הורד 1862 פעמים