על ידי מיכל12
מנהלת לשעבר תודה על תרומתך!
» 18/06/2021, 00:16
פרשת חקת
בפרשת חקת מסופר על הפרה האדומה שממנה עושים אפר וככה טהרים את הטמאים שבעם ישראל
נשחק המלך אמר- עושים מה שה מצווה אותנו גם אם לפעמים אנחנו לא יודעים למה צריך לעשות ככה
נשחק תופסת כיפים, מחבורגל*-כמו שהפרה מטהרת ככה הכיפים משחררים את מי שנתפס
(אם יש עוד זמן אפשר לקחת סתם משחק ולשנות לו את הכללים(נגיד מאפייה-אז מנקדים עם עניים פקוחות.. ואז כולם רואים ואין קטע למשחק..)
ולומר כמו ששיננו את הכללים ועשיתם אותם ולא היה ככ כיף.. תחשבו מה היה קורה אם היינו משנים את חוקי התורה)
נספר סיפור חסידי- "זאת חוקת התורה" (נספח) לא משנה מה יקרה.. עושים מה שה מצווה אותנו.
*מחבורגל-מישו בועט בכדור ואז הסופר צריךלספור ולחפש את הכדור.. כל פעם שהוא רוצה לספור מישו הוא צריך לגעת בכדור.. כשמישו בא ובועט לו בכדור כולם משתחררים
##היה פעם סוחר שנסע עם עגלון ליריד. הסוחר הודיע מראש לעגלון שהוא חייב להגיע ליריד בזמן, בלי להתחשב בשום אילוצים, ואם יאחר - לא ישלם לו פרוטה בשכרו. היה זה בחדש טבת, השלג נערם, גלגלי העגלה נשברו, ואחרי עיכובים רבים הגיעו סוף סוף למחוז חפצם, יומיים לאחר סיום היריד... אמר הסוחר לעגלון: "אינני משלם שכרך!" כעס העגלון, ובין השניים התפתח דין ודברים, עד שלבסוף ניגשו לרב שיפסוק ביניהם. שאל הרב את העגלון: "האם זה נכון שהסוחר התנה את התנאי מראש?" ענה לו: "כן". שאל הרב: "אפילו אם יהיה בכוונה?" - "כן", הייתה התשובה. "אם כך", הבהיר הרב, "על פי דין תורה הוא אינו חייב לשלם לך!" שאל העגלון: "באיזה חודש ניתנה התורה?" הרב השיב: "בחודש סיון". "נו בטח", הגיב העגלון במרירות, "חודש סיון זה בקיץ, לכן הדין עם הסוחר, אך אם התורה הייתה ניתנת בתקופת החרף, בטבת, כשהשלגים נערמים בדרכים והעיכובים מרבים, הדין היה אחרת... " הטענה שהתורה משתנה לפי הזמן, היא ממש כטענתו של העגלון שבטוח שהדין הינו לפי מזג האוויר. אבל אדם צריך לדעת שלא התורה משועבדת אליו או לזמן, אלא הבריאה כולה משועבדת לתורה הקדושה.
- קבצים מצורפים
-
-
- עותק של ללא שם (7).jpg (420.86 KiB) נצפה 3342 פעמים לחצו להורדה