עם ישראל חי!
שמירה עשיתי

לימוד - לראות שטוב

התרחבנו!
מדור הקומונריות והמרכזות החדש שלנו מכיל ישב"צים, לימודי מדריכים, צ'ופרים ועצות, הכל כדי לסייע לכן לנהל את הסניף בצורה הטובה ביותר!

לימוד - לראות שטוב

הודעהעל ידי Gili מנהלת באתר » 16/09/2021, 22:27

"יש לנו לב טוב, עין טובה, מחשבה טובה והרבה הרבה שמחה"
"אורח טוב מהו אומר כמה טרחות טרח בעל הבית בשבילי כמה בשר הביא לפני כמה יין הביא לפני כמה גלוסקאות הביא לפני וכל מה שטרח לא טרח אלא בשבילי אבל אורח רע מהו אומר מה טורח טרח בעל הבית זה פת אחת אכלתי חתיכה אחת אכלתי כוס אחד שתיתי כל טורח שטרח בעל הבית זה לא טרח אלא בשביל אשתו ובניו"האורח הטוב יצייר את טובו של בעה"ב ואין בזה מן השקר כלל, כי המסתכל בעין טובה ימצא באמת את הצדדים הטובים שמחייבים אותו להכיר טובה ולקנות אהבה וקורת רוח מבעה"ב. וכיון שנפשו טובה הרי הוא מוצא לפניו נכון לדון לכף זכות וכף צדק, שיודע בעצמו מדת טובו שאלמלא הי' הוא בעה"ב מכניס אורחים, אם יהי' בידו היו מקבלם בסבר פנים יפות בשמחה ובעין יפה. א"כ גם בעה"ב זה ודאי טרח ג"כ הכל בשבילי, מפני שהתכונה הטובה של אהבת רעים הי' כדאי להכריעו לכל אלו המעשים. אבל האורח הרע, שאינו מצייר בנפשו עושה טוב באמת, לא יוכל לצייר ציור הגון וטוב ומחפש צדדים להקטין את הרושם הטוב, ואם ימצא צדדים ליחש לרע מיחשם.(עין איה על ברכות ט רפז)
 אני מנסה להתבונן בבני אדם כפי שאני מתבונן בשקיעת החמה,ואני מגלה שאנשים יכולים להיות נפלאים לא פחות,משקיעת חמה נהדרת.כשאני מתבונן בשקיעת החמה אינני מותח עליה ביקורת,אני צופה במחזה השקיעה ביראת כבוד כפי שהוא מגלה לי.אני מרגיש התעלות אם אני מסוגל להתבונן באנשים,ולאהוב אותם כפי שהם מתגלים לעיני, כך הם פורחים ומתפתחיםאת המיוחד במיני באישיותם(דוד בן יוסף)
 צוות אהובים,בואו נבחר להיות אורחים טובים. בואו נבחר לראות דברים במציאות בטוב.הרבה פעמים דברים בהדרכה לא הולכים טוב ואנחנו רואים את המציאות ברע אבל בסוף יוצאים דברים טובים.הרבה פעמים קשה לנו לראות טוב במד"ש או בחניכים. אבל כשנתבונן ולא נמתח עליהם ביקורת נגלה כמה הם נפלאים! ובעקבות כך גם נאהב אותם והם יפרחו ויפתחו!שבת שלום, אוהבת --- הקומונרית

תגובה מהירה:

חזור אל אזור קומנריות

השארו מעודכנים!