אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!
2221 נושאים • עמוד 32 מתוך 89

פעולה לקראת יום כיפור-30 דקות- מסדר שבטי והגעת חניכים20 דקות- משחק גדודי קנו30 דקות- מתודה על יום כיפור10 דקות- עומדים במעגל עם כדור-משחקים 7 בום אבל במקום להגיד בום אומרים במילה או במשפט מה זה בשבילי יוםכיפור(לצום,אופניים,חברים ועוד)10 דקות- אומרת לחניכים להביא 7 אבנים קטנות (מזהירה אותם לא לזרוק אותם ולא לשחק איתם בפראותכדי שאף אחד לא ייפגע)יושבים במעגל-אני מסבירה להם שאני מקריאה משפט, מי שהמשפט הזה נכון לגביו צריך לקלוע את האבן (בזהירות!) לתוךהגיגית.המשפטים: אני אוהב את יום כיפור ביום כיפור אני חושב על המעשים הרעים שעשיתי במהלך השנה שעברה

המסר: מדברים על למה מבקשים סליחה בכיפור

בהצלחה רבה, שימו לב לשנות את הפעולה בהתאם לקבוצה שלכם. לדוג: אם הם לא קשובים בהתחלה אז תתחילו במשחק ואז תעברו לסיפור ולשיח,  וכן הפוך אם אתה יודעים שהם קשובים בהתחלה ואז מאבדים ריכוז תתחילו בשיח וסיפור ואז תעברו למשחק. בהצלחה רבה, יצחק. ( הפעולה בקובץ המצורף)

המסר: חזרה בתשובה

פעולה ליום כיפור.docx

המסר: הבנת קבלת הסליחה וחשיבותה

מביאים סימנים: לדוגמה דגדגים, רימון, עוגיות חיוכים, סוכריות וכל מיני חטיפים וכזהה ואז ממציאים על כל סימן יהי רצון.. אפשר גם להביא סימנים אמיתיים:) לימוד על סימני ראש השנה. ראש השנה הוא יום חג, ומצווה לכבד את החג בסעודה נאה מתוך אווירה חגיגית. אבל ראש השנה הוא לא רק חג. הוא גם היום הראשון בשנה שבו נקבע כיצד ייראו חיינו בכל משך השנה הקרובה. מסיבה זו נוהגים לשלב בסעודה הראשונה של החג מאכלים מיוחדים שמרמזים, בצורה כזו או אחרת, את המשאלות שלנו לקראת השנה החדשה מתוך תקווה שהסִמליוּת תהפוך למציאות ונזכה

פעולה לראש השנה.docx

המסר: קבלת החלטות לשנה החדשה

אלה תולדות חיי בחדר קטן, אפור כתלים, יושב איש זקן וסב. יושב איש זקן, יושב וחושב, ועושה את חשבון חייו. חושב: עוד מעט ויבוא הקץ, מה ידעו הנכדים אודותיי? נוטל גליון ורושם בראשו: “אלה תולדות חיי”. במה אתחיל? כמובן, בילדות… אך היתה לי ילדות רגילה: דודות ומכות, שריטות, דמעות, ילדונת שגרנו מולה, ואבא טרוד ואם עצבנית, אחות שצועקת עלי. אה… מה יש לכתוב על ילדות שכזאת? אתחיל מימי נעורי! ימי נעורי… מה יש לכתוב? בחינות, ציונים, שיעורים, כל בוקר לקום ולרוץ לכתה. פצעי הבגרות הדוקרים, לבטי אהבה ראשונה ומרה הפחדים

גם שאני בין עבודות - הלו"ז שלי עמוס מאוד ב"ה. אחד מהדברים שאני לא מספיק ורוצה ביום ביום זה התבודדות וטבילה ביער. סוג של חלום רחוק שלא מסתדר עם השגרה העמוסה של העיר והפקקים. האופציה היחידה מבחינתי היא שישי בבוקר, וזה לא כל כך ריאלי משלל סיבות. אז הבוקר חבר שאל אותי אם בא לי לבוא איתו ללכת לטבול, התירוץ כבר היה מוכן על המקלדת. אבל אז עצרתי ואמרתי. אם לא עכשיו אימתי. יאללה נזרום. זה רחוק, זה חם, זה נמלים, זה דבורים. אבל בסדר. בוא ניתן לרוגע והשלווה להיכנס. השקט של היער. החוסר קליטה. אני צריך

אם ביום הכיפורים אנחנו בודקים את עצמנו, ומהרהרים להיטיב את דרכינו, הרי לכם רעיון מדימונה: בבניין המיועד למגורי–מורים בדימונה תלויים שני גיליונות. האחד הוא לוח מודעות, שבו תקועות תמיד הודעות בדבר תשלומי ועד, מכירת חפצים וכדומה. לידו לוח שני. בראשו הכותרת: הצעות. לוח זה נותר לבן, נקי ובתולי מתחילת השנה. אבל יום אחד נתגלתה עליו הצעה בכתב ילדותי: להיות אנושיאים לתשומת לבכם.                           (מאיר עוזיאל)  

בין יום כיפור לסוכות: ארבעה ימים שבין יום כיפור לסוכות, נוהגים בהם מקצת שמחה. אין מתענים בהם אפילו תענית של ימי הזיכרון לאב ואם, ואין אומרים תחנון. ואם יש בה שבת, אין אומרים 'אב הרחמים' בשחרית לפי שיש בה הזכרת נשמות, ולא 'צדקתך צדק' במנחה, שאין 'צדקתך צדק' במנחה של שבת אלא אם אומרים תחנון בתפילות החול שאחרי שבת. וטעם שאנו נוהגים שמחה בימים אלה, לפי שהיו ימים של חנוכה המזבח שבנה שלמה; וגם אנחנו עוסקים במצוות בניין סוכה והכנת אתרוג ושאר המינים לכבוד אדון האדונים מקדש ישראל והזמנים. אליהו כי טוב, ספר

בכל בתי הכנסת, כשאומרים 'כל נדרי', כולם עומדים בפחד וברצינות. אבל אצלינו? אצלינו מתחילים לרקוד שעה שלימה מרוב שמחה. ועל מה השמחה? פשוט כי ה' מוחל לנו. אנחנו רוקדים ושרים לפני 'כל נדרי', באמצע 'כל נדרי' וגם בסופו. בספרי הקבלה כתוב שבשבת יורד משמים עונג. ביום הכיפורים, הנקרא בתורה 'שבת שבתון', העונג שיורד מן השמים הוא נורא ואיום. הרבי מסוכטשוב אמר בשם רבותיו הקדושים: 'אנחנו לא צמים ביום הכיפורים בגלל שאנחנו רוצים לענות את הנפש, אלא מכיוון שיורד כזה שפע של חיים ושמחה שאנחנו בכלל לא צריכים לאכול!' ואז

בכל בתי הכנסת, כשאומרים 'כל נדרי', כולם עומדים בפחד וברצינות. אבל אצלינו? אצלינו מתחילים לרקוד שעה שלימה מרוב שמחה. ועל מה השמחה? פשוט כי ה' מוחל לנו. אנחנו רוקדים ושרים לפני 'כל נדרי', באמצע 'כל נדרי' וגם בסופו. בספרי הקבלה כתוב שבשבת יורד משמים עונג. ביום הכיפורים, הנקרא בתורה 'שבת שבתון', העונג שיורד מן השמים הוא נורא ואיום. הרבי מסוכטשוב אמר בשם רבותיו הקדושים: 'אנחנו לא צמים ביום הכיפורים בגלל שאנחנו רוצים לענות את הנפש, אלא מכיוון שיורד כזה שפע של חיים ושמחה שאנחנו בכלל לא צריכים לאכול!' ואז

וכאן אני חייב לספר לכם סיפור על רבי לוי יצחק בערב יום הכיפורים. ערב יום הכיפורים, מאוחר, ור' לוי יצחק מברדיצ'ב לא מגיע לבית הכנסת.  כל אנשי המקום מגיעים אליו ומנסים לדחוק בו: 'רבי מאוחר!' אבול הוא דוחה אותם מעליו... לפתע מגיעה אליו אישה עם רובל ביד ואומרת לו: 'רבי, תברך אותי שבעלי יחזור אליי. הוא ברח מהבית ואני לא יודעת איפה הוא'. שאל אותה ר' לוי יצחק: 'מדוע הוא ברח?', ענתה לו האישה: 'הוא טוען שנהייתי מכוערת והוא לא יכול לחיות איתי..' הקשה חזרה עליה ר' לוי יצחק: 'ומה את משיבה על כך?'. אומרת האישה:

"אולם שלילת חיי הגוף וענייני העולם הזה שבימים נוראים, אף על פי שהיא מביאה אותנו להתרוממות רוחנית, חסרון יש בה, שהיא מחלישה את עוז החיים. לכן, אחרי הטיפול של הימים הנוראים - ימי התשובה, באים ימי השמחה - חג הסוכות ושמיני עצרת, כדי לקומם את כוח הרצון הטוב ואת עוז החיים הטהור. אנו חוזרים אל החיים."  

פעולת פתיחה לשבט הראה החדש # בהתחלה כל בת מקבלת זיקוק ואומרת כמה שיותר דברים עליה עד שהזיקוק נכבה # כל בת כותבת על פתק שתי עובדות עליה שאף אחת מהשבט לא יודעת, כולן מביאות למדריכה. יושבים או עומדים במעגל.  המדריכה שמה בקבוק עם סוכריות טופי באמצע המעגל והמיא מקריאה לפי סדר אקראי עובדה. מי שחושבת שהיא יודעת מי כתבה את העובדה רצה ולוקחת את הבקבוק ואומרת בקול את השם של הילדה. אם היא צדקה היא לוקחת סוכרית מהבקבוק # ראשי תיבות מוזמנות להוסיף עוד משחקים.. בסוף הבאתי להן דף כזה- -מספר טלפון לשליחת הודעות

המסר: הכרות של החנכיות ופתיחת שנה

פעולת פתיחה לשבט הראה החדש # בהתחלה כל בת מקבלת זיקוק ואומרת כמה שיותר דברים עליה עד שהזיקוק נכבה # כל בת כותבת על פתק שתי עובדות עליה שאף אחת מהשבט לא יודעת, כולן מביאות למדריכה. יושבים או עומדים במעגל.  המדריכה שמה בקבוק עם סוכריות טופי באמצע המעגל והמיא מקריאה לפי סדר אקראי עובדה. מי שחושבת שהיא יודעת מי כתבה את העובדה רצה ולוקחת את הבקבוק ואומרת בקול את השם של הילדה. אם היא צדקה היא לוקחת סוכרית מהבקבוק # ראשי תיבות מוזמנות להוסיף עוד משחקים.. בסוף הבאתי להן דף כזה- -מספר טלפון לשליחת הודעות

המסר: הכרות של החנכיות ופתיחת שנה

*לבחור בטוב*-עושים את הפעולה בחדר-1. נותנים לחניכים 10 דק בתחילת הפעולה, שבהם הם יכולים לבחור לשחק איזה משחק שהם רוצים. התנאי היחידי הוא שאי אפשר שיהיו 2 משחקים במקביל, וכמובן שיש להם רק 10 דקות.2. יושבים במעגל, ושואלים שאלות של מה אתה מעדיף.#לשחק במחשב או לשחק בחוץ# לקרוא ספר או לעזור לאמא #להכין שב או ללכת לחבר# ללכת לבריכה או לקפל כביסה.# לברוח מבית ספר או להקשיב בשיעור.# להרביץ לחבר או לבקש סליחה.# ללמוד אנגלית או ללמוד תורה.# לשחק עם אחותי או לעזור לאח שלי.# ללכת ברגל או לרכב או קורקינט.#לאכול

המסר: תמיד לבחור לעשות את הדבר הנכון, גם אם זה לא תמיד הדבר הכיף לעשות

פעולה נחמדה על כבוד..

- פותחים בסבב משהו טוב שקרה השבוע + משהו שאתה מאחל לשבט לקראת השנה החדשה. - מתחילים בסיפור (ממליצה ממש להציג את הסיפור תוך כדי): היה היו שני אחים שגרו בחוות סמוכות. במשך שנים הם חיו בשלום ובשיתוף פעולה ועזרו זה לזה ככל שיכלו. יום אחד למרבה הצער , התעורר ביניהם ויכוח . דברים קשים הוטחו לאויר , ואחריהם הגיעו חודשים רבים של שתיקה ונתק שני האחים לא דיברו ביניהם יותר.  בוקר אחד , דפק אדם זר על דלתו של אחד האחים. הזר אחז בידיו ארגז ובו כלי עבודה של נגר  " אני מחפש עבודה לכמה ימים" הוא אמר , "אולי

המסר: ערך הסליחה והאחדות

להתפלל על כלל ישראל אבינועם הכהן ראש השנה הוא יום הדין , אך אנו לא מזכירים בו אפילו את המילה חטא אנו מפטירים בתפילת חנה. למה דווקא תפילת חנה? מה מיוחד בתפילה זאת? מתפילת חנה אנו לומדים את רוב הלכות התפילה.   חנה מתפללת שנים והיא לא נענית , ומה שהפך את המצב היה שינוי התחולל בה.   חנה משנה משהו, היא חוזרת על הביטוי "אמתך" ארבע פעמים.  היא אומרת שכאשר ייוולד לה ילד היא תיתן אותו להישמע, הוא יהיה קדוש ולא יהיה שייך לה.   חנה מדגישה כי היא עושה רק את הרצון ה'.   רק כאשר חנה מעלה את הרצונה לרצון

הכנה לפעולה: - תולים על הקיר (במקרה שאין מבנה - פשוט מפזרים על הרצפה או שומרים בשקית) 5 בלונים. בכל בלון (לפני הניפוח) שמים פתק, שעליו כתוב משחק מסויים. אבל לא "סתם" משחקים כמו תופסת, שבויים וכו', אלא משחקים כגון: * הרמז הראשון לחפש את המטמון * המשימה שלהם היא לצבוע שלט שכתוב עליו משפט כלשהו בפחות מעשר דקות * חידון על הסניף (המדריך מקריא והחניכים עונים) *לכתוב את השם של השבט מאבנים בתוך פחות מחמש דקות וכדו' מהלך הפעולה: החניכים בוחרים באקראיות בלון שהם מחליטים לפוצץ, ומבצעים את המשימה/משחקים

המסר: ראיית הטוב

1. נשחק עם החניכים משחק המראה: נחלק אותם לזוגות וכל פעם אחד מהחניכים יעשה תנועות והשני יהיה המראה שלו ויצטרך לעשות בדיוק כמוהו, כמה שיותר מדויק 2. נשחק עם החניכים 'מירוץ שיכורים': כל החניכים עומדים בשורה, שמים יד ימין על ברך שמאל ויד שמאל על אוזן ימין. כשנאמר לחניכים להתחיל, הם יצטרכו להסתובב במקום במהירות. לאחר כמה זמן נאמר להם לעצור, והם יצטרכו להגיע כמה שיותר מהר לנקודה מסויימת שנאמר להם מראש (קיר/ מדריך שעומד במרחק) -הטריק להצליח בלי לרוץ מתוך סחרחורת שזה יגרום ליפול או לרוץ עקום, זה פשוט רגע

המסר: לא לתת לחיים לעבור לידינו, לחשוב ולהיות מכווני מטרה

מתודה 1-  הבנות מקבלות משימות שקשורות לשיאים והמנצחת במשימה זוכה ב"שיא": 1)הכי מהירה – כולן עומדות בשורה ורצות מי שמגיעה אליי ראשונה לוקחת את השיא. 2)הכי מצחיקה-מי שמצליחה להצחיק אותי זוכה בשיא. 3)הצלמת הכי טובה- מי שמשיגה הכי הרבה סלפים בחמש דקות מנצחת. 4)הכי גבוהה- עומדות בשורה ומי שהכי גבוהה לוקחת את השיא. 5)שיא כמה זמן לוקח לבנות לשבת במעגל. 6)מי קופצת הכי רחוק – כולן קופצות למרחק ורואים מי קפצה הכי רחוק. 7)רגל אחת-מי שמצליחה להחזיק 3 דקות על רגל אחת מקבלת את השיא. 8)תחרות מבטים-מתחלקות

המסר: שכולנו יכולים להגיע לשיאים שלנו אם נשקיע ונרצה מספיק!

פעולה מהממת!! מתאימה ממש גם לחב"ב:) פעולה לכבוד ראש השנה-איך ממליכים את ד' בימינו? נקריא: סיפור - (נספח 1) "ביום ראש השנה ארגנו מנין מצומצם השכם בבוקר, הרחק מעיניהם של אנשי הנ.ק.וו.ד., (הבולשת הרוסית.) סיימנו תפילת שחרית לפני השעה שבע בבוקר, מועד צלצול הפעמונים, ואז יצא סבי מביתו, בירך בהתרגשות 'על תקיעת שופר' ו'שהחיינו' ותקע בשופר כדת וכדין. מיד הגיע למקום קצין המשטרה וביקש את ה'חצוצרה'. ניסה בכל הכח לתקוע בה, ללא הצלחה, אז סינן בזעם: 'חצוצרה יהודית…' והשליך את השופר לארץ"… נפתח דיון-

המסר: המלכת ה' בראש השנה- זה הרבה יותר עוצמתי משחשבנו!!!

חשוב להבין לא לקחת הכל כמובן מאליו, להיות מודעים לסביבה שלנו ולמה שהיא תורמת לנו ולדעת להגיד תודה

1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 89

חזור אל עמוד ראשי

רוצה להשפיע ולהוביל?
הצטרף/י לצוות פעולה.נט! 🚀

הצטרפות לצוות פעולה.נט

פעולה.נט הינו פרויקט התנדבותי מלא המסייע לעשרות אלפי מדריכים בכל הארץ רוצה לקחת חלק ולהצטרף לצוות המוביל שלנו?

מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם!

תודה רבה!

הפנייה שלך התקבלה בהצלחה. נחזור אליך בהקדם!