אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!
2188 נושאים • עמוד 32 מתוך 88

לוח עם תמונות של אימוג'ים וכל אימוג'י זה משימה סמיילי מאוהב-כל זוג מקבל בלון והן צריכות להתחבק ולנסות לפוצץ את הבלון. סמיילי חולה- תופסת ביה"ח (חניך שנתפס מחזיק במקום בגוף בו נתפס והופך להיות התופס.) סמיילי עם ידיים על העיניים- סרדינים. סמיילי בלש- העיירה אימוג'י טלפון- משחקים טלפון שבור  סמיילי עם ידיים על הפה- להסתדר לפי קטגוריות בלי לדבר (מידת נעליים, גובה…) סמיילי אגרוף- לשחק אבן נייר ומספריים סמיילי שקט - משחקים זמזומים סמיילי עם לשון בחוץ- לצלם כמה שיותר אנשים עם הלשון בחוץ

לוח עם תמונות של אימוג'ים וכל אימוג'י זה משימה סמיילי מאוהב-כל זוג מקבל בלון והן צריכות להתחבק ולנסות לפוצץ את הבלון. סמיילי חולה- תופסת ביה"ח (חניך שנתפס מחזיק במקום בגוף בו נתפס והופך להיות התופס.) סמיילי עם ידיים על העיניים- סרדינים. סמיילי בלש- העיירה אימוג'י טלפון- משחקים טלפון שבור  סמיילי עם ידיים על הפה- להסתדר לפי קטגוריות בלי לדבר (מידת נעליים, גובה…) סמיילי אגרוף- לשחק אבן נייר ומספריים סמיילי שקט - משחקים זמזומים סמיילי עם לשון בחוץ- לצלם כמה שיותר אנשים עם הלשון בחוץ

היי אשמח לדעת אם למישהו יש רעיון למתנה לפעולת פרידה לחניכים, משהו מקורי ושימושי ולא סתם יזרק בארון 

בכל שנה הוא בא, תרצה או לא תרצה ממתין בלוח השנה, ממש על הקצה  שקט,סבלן, צנוע, נטול מכל חגים אך דווקא הוא מגיע לכאלו הישגים אלול, קוראים לו ככה, כזה מין שם סתמי אך זוהי רק תחפושת לסטארט-אפ עולמי עוצר את המרוץ, את השטף בחיים מציב מראה מולנו, חושף את השקרים  לא מרפה, לא מוותר מרעיד מיתר נסתר בלב מזמין להתחדש לרפא את הכאב. מזכיר ששוב שנה חלפה להוזה הזמן להתבונן אילו חלומות הגשמנו ומה יש הלאה לתכנן.  להתיישר מכל עיקול להשתחרר מכל בלבול לחשב שוב ת’מסלול כדי לא לשכפל קלקול המעשים צריכים שקלול וכל החטאים

מתחילים בסבב עם החניכים מה היית רוצה לתקן אחר כך מראים להם תמונות של כל מיני אנשים (חרדי, חילוני וכו..) ולשאול אותם מה הם חושבים על האנשים אלה לעשות סבב מה היית רוצה שיחשבו עלייך להקריא את הקטע

המסר: אם אנחנו רוצים שיפתחו לנו ד חדש אנחנו צריכים לפתוח דף חדש לאחרים

הרב חגי לונדין פרשת כי תצא היא פרשיה מלאה במצוות, מלאה באהבה וברחמים. ספר החינוך מונה שבעים וארבע מצוות בפרשה. חז"ל מוצאים גם קשרים בין המצוות: לדוגמה, מי שמקיים מצוות שילוח הקן סופו שיבנה בית חדש ואז יתקין מעקה, ובזכות כך יקנה בגד חדש ויקפיד על שעטנז וציצית ללמדך 'שמצוה גוררת מצוה'. נוצרת תנועה נפשית של התקדמות שגורמת למצוות ללכת ולהתרבות. ריבוי המצוות הוא החיבור בינינו לבין בורא עולם 'רבי חנניה בן עקשיה אומר רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות'. ריבוי המצוות מבטא אהבה

בס"ד מתחילים עם אבן נייר ומספריים אנושי (כולם ביחד). מתחלקים לשתי קבוצות או יותר (תלוי במספר החניכים ). עומדים במעגל, ומישהו מתחיל ועושה תנועה. אחר כך מי שלידו חוזר על התנועה שהראשון עשה ומוסיף תנועה משל עצמו, וככה ממשיכים בסבב שבו כל אחד חוזר על כל התנועות ומוסיף תנועה משלו.  עושים את המשחק הזה שוב, ואומרים להם לעשות תנועות חדשות. מסר: שנת הלימודים החדשה התחילה, וזה אומר שלכל אחד יש הזדמנות חדשה להכיר את עצמו מחדש, להכיר חברים חדשים ולצאת מהבועה של החברים שלו ולהיפתח לעוד ילדים בשבט. במשחק

המסר: השנה החדשה זו הזדמנות לנסות ולעשות דברים חדשים, להיפתח לחברים חדשים ולהשתנות בכל התחומים.

בע"ה "כבר שנים שאני לא דומעת כבר שנים שבלי סיבה.." לימוד לאלול על געגוע והרצון להתקרב,לחפש... מתאים לכיתות ז ומעלה

*נותנים לכל חניך בלון ואומרים להן לרשום משהו אחד/ יותר שהם זוכרים לטובה מהתקופה שלהם איתם, אפשר גם לצייר. אחר כך עושים סבב שכל אחד מספר מה כתב וזה יעזור להם גם למשחק הבא. *  משחק הבול פגיעה- מסדרים על הרצפה בערך 12 (אפשר גם פחות) פתקים עם חוויות שעברתם עם החניכים והופכים אותם ככה שהחניכים לא יראו מה כתוב בכל פתק, על כל פתק מניחים חטיף/ ממתק. המטרה של החניכים היא לנחש מה יש בכל פתק- מי שמנחש מזכה את כל הקבוצה באותו חטיף שהיה על הפתק, אם רוצים אפשר לחלק את השבט ל-2 קבוצות ואז זה תחרות בין הקבוצות וכל

פעולת פתיחה-- משחק ראשון: כולן עומדות בשורה ולכל אחת יש כף. מולן נמצאת חבילת גלידה פתוחה על כיסא ( או וואט אברר) המדריכה אומרת הגדרה לדוגמא כל מי שהיא בכורה ואם ההגדרה מתאימה למישהי היא צריכה לרוץ ולתקוע את  הכף בגלידה. מי שתקעה את הכף ראשונה לןקחת כף מלאה גלידה. זה משחק נדייר, גם מגבש רצצח וגם מגלה עוד עובדות על חניכות. משחק שני: מבקשים מהחניכות לפני כן עובדה אחת עליהן שישלחו למדריכה. מתחלקים לשתי קבוצות. לכל קבוצה יש כמה חבילות שוקולד. בין שתי הקבוצות יש כיסא עם חטיפים ודברים שטובלים בפונדו, הקטע

המסר: ------------------------------

מתחילים בסבב שמות אחכ משחקים משחק אמת ושקר כל אחת מספרת שני סיפורים ויש לכל בת פתקים של אמת ושקר ואז מרימים לפי מה שחושבים אם זה אמת או שקר. בסוף המשחק מקבלים ספרה. משחקים גאנגלספיד אנושי שבתחך הבקבוק יש סוכריות ובמקום אחת הסוכריות יש פתק עם עוד ספרה או שתיים. אחכ החניכות צריכות לחפש ארגז בסניף, שהמנעול של הארגז זה הקוד עם הספרות שהן קיבלו. בתוך הארגז יש עוגיות שלכל אחת יש פתק בפנים וכתוב לה לא מתחילה ורק לאחת כתוב מתחילה. נעמדים במעגל והמתחילה באמצע ומשחקים את המשחק ראשי תיבות. הסבר- הבת שבאמצע

המסר: להכיר ולגבש:)

מה צריך? # קערת קרח בינונית (שמים מים בקערה ומכניסים למקפיא) #סוגים/צבעים שונים של ממתקים/חטיפים/עדשים #דפים קטנים  #טושים/עטים #חטיף  - מתחילים בסבב בו כל חניך אומר את השם שלו,(עדיף עם כדור, כדי שייצור עניין). לאחר מכן, כל חניך צריך להגיד בתורו משפט אחד אמת, ומשפט אחד שקר, ושאר החניכים צריכים לנחש מה המשפט הנכון ומה לא. - משחקים את משחק הקרח; משחק שבו כל חניך צריך להחזיק קערת קרח ולהגיד כמה שיותר דברים על עצמו. - מניחים בחמש צלוחיות סוגים/צבעים שונים של ממתקים/חטיפים/עדשים וכו' ולכל דבר יש שאלה.

חלק ראשון - סיכום שנה בכיף מתחילים בחוץ. מביאים קופסת גלידה וגביעים וכל חניכה שמקבלת גלידה אומרתמשהו טוב שהיא זוכרת מהתקופה ביחד\פעולה שהוא הכי אהבה השנה\ משהו שתתגעגע אליו משחקים משחק פיצוחים\ זיכרון שמטרתו לסכם ולהזכר במה שהיה השנה חלק שני- סיכום אישי ופרידה מהמדריכה נכנסים לסניף, הסניף מסודר באופן נעים עם נרות דולקים ומוזיקה שקטה.  המדריכה מחלקת לכל אחת מחברת מעוצבת שבתוכה מכתב אישי ותמונה .  (אופציה- על הרצפה מפוזרות שאלות סיכום אישיות- איך היה לי השנה? משהו שלמדתי על עצמי? משהו שהיה לי קשה והתגברתי

אהבה אין קץ, רצון והשקעה שיחה והקשבה, אחרי הפעולה. רצון להיטיב, לחנך, להעניק מעצמי אל הסביבה בשליחות כה חשובה נערים צעירים, בליבם בוערת אש הדרכנו באהבה, שבטים שש באנו נדלקנו, הגענו ונשארנו ביישוב...... במקום שאהבנו מקום בו שמחה ושליחות תמיד נפגשות, בורקות בעיניים, שוכנות בנפשות. פעולה אל פעולה, קומזיץ ומדורה, ובהרבה השקעה, התגבשה החבורה ועכשיו כשעוזבים, אך לנצח נשארים, מילה אחרונה אנחנו אומרים בסיומה של תקופה, רק רצינו להגיד, (שם הסניף) לעד ולתמיד!

מהלך הפעולה משחק - דג מלוח ממרחק: נשחק עם החניכים דג מלוח, אך במרחק גדול יחסית. נמחיש בעזרת המשחק כמה חשוב זה להיות בקביעות עם הדברים שאני עושה. אם אני חורג מהקביעות, לצורך העניין הולך מהר מדי או זז הרבה - אני חוזר אחורה, והקביעות נעצרת.   משחק - משחק הכיסא הריק: כל החניכים יושבים במעגל על כיסאות, במרכז עומד חניך. כל השבט יושב על כסאות, אך יש כסא אחד ריק, והמטרה של החניך שעומד באמצע זה לשבת על הכיסא הריק. החניכים שיושבים במעגל צריכים לזוז אחד אחרי השני מכיסא לכיסא וכך החניכים שיושבים על הכיסאות לא

הנה זה בא הרב חגי לונדין הגענו לחודש אלול תשפ"ב. כמו כל שנה אנו רוצים להתחדש, לחזור בתשובה, לתקן כישלונות ולהתחיל דיאטה; וכמו כל שנה ישנו גמד קטן שלוחש שלנו באוזן שאין סיכוי, שאמרנו את המשפטים הללו גם בחודש אלול תשפ"א, ושגרת החיים חזקה יותר. המילה "אלל" בארמית משמעה חיפוש. בחודש אלול אנו לא תמיד מוצאים אבל אנחנו מחפשים, או במילים אחרות: מתקדמים. החכמה לזהות כיצד התקדמנו בשנה האחרונה, ברמה האישית והלאומית, ומה ניתן לקדם עוד יותר בשנה הקרובה. לדוגמה, בשנה האחרונה הייתה קצת (!) יותר

בס''ד ובהשתדלותנו ​​​​​​ מתחילים בשאלה: כמה לדעתכם הציונות הדתית מקיימת מצוות ותורה? והאם אתם חושבים שאנחנו בדרך הנכונה? ומה עם החילונים והחרדים כמה הם מקיימים מצוות ותורה? כמה אתם מרגישים חלק מהמגזר שלנו? -מדברים קצת על השאלות ובטח הם יגידו שאנחנו דווקא כן בדרך הטובה שאנחנו קצת מכאן ומכאן... אז בתור אנשים שמקיימים את התורה כמו שצריך, בואו נבדוק את עצמנו... (מפזרים על הרצפה פתקים עם כל מיני מצוות שלא עשיתי) -דיברתי לשום הרע על אדם שקרוב לי - ראיתי מישהו שיכולתי לעזור לו והתעלמתי - לקחתי חפץ של חבר

פתיחה: נותנים לכל חניך פתק שבו נוא רושם מה החלום שלו, לאחר מיכן החניכים מקפלים את הפתקים ושמים בכובע או קופסא או משהו אחר שיחזיק את זה וכל פעם מוציאים פתק מהכובע מקריאים את החלום של אחד החניכים והחניכים צריכים לגלות של מי הפתק. גוף 1 המשך פתיחה: לאחר שהחניכים ניחשוב את כל החלומות עושים לכל חניך שרוצצה "הגשמת חלום" לדוגמה: עם החלום של אחד החניכים הוא להיות אסטרונאות אז כל החניכים הוכים לכוכבים ואומרים אני צדק, אני שבתאי וכו... גוף 2: נותנים לכל החניכים דף וכמה טושים ואז כל חניך צריך לצייר

פעולת הכירות!!! (מתאים לכיתות ד-ו) מטרה - אני אכיר את החניכים.ות בצורה טובה יותר והם.ן אותי. *הפעולה כתובה בלשון נקבה אך מתאימה לכל לשון פנייה! 1. משחק פתיחה - טוטאל כאוס 2. דיון - אני מניחה ששמתן לב שבזמן האחרון דברים השתנו וכל פעולה הדריכה אתכן מדריכה שונה, והחלטנו שזה לא יכול להמשך ככה. לכן מעכשיו אני אהיה המדריכה הקבועה שלכם! 3> (אל תשנאו אותי אמן) ובגלל שאף פעם לא יצא לנו להכיר באמת, אז אנחנו צריכות להכיר יותר טוב!!! 3. משחקי הכירות - • מתמסרים עם כדור- אני אומרת את השם של מי שאני זורקת לה.

המסר: המדריכה תכיר את החניכות יותר טוב ולהפך.

בס"ד לימוד לתשעה באב-שבט נבטים התשפ"ב 1) מבקשים מכל חניך למצוא אבן, ואז מתיישבים במעגל. עושים סבב שבו כל אחד אומר משהו טוב שהוא עשה לאחרונה (עזר לאמא, שיחק עם אח קטן, עזר לחבר שנפגע וכו), ואז הוא מניח את האבן שלו במרכז הערימה, עד שבסוף יש לנו מגדל אבנים טובות. 2) אחר כך מבקשים מחניך אחד אמיץ שיגיד משהו אחד שהוא עשה שלא היה טוב, ומבקשים ממנו להוציא אבן אחת מאמצע מגדל האבנים. מסבירים שבעצם, כל דבר טוב שאנחנו עושים מוסיף עוד אבן למגדל, שהולך וגדל. אבל כל מעשה לא טוב שפוגע במישהו אחר לא רק

המסר: להרבות באהבת חינם

קטע ממש נחמד שאפשר לשלוח לחניכים או לעשות איתם חידון שייזכרו את דיני הצום:) ט' באב. על מה צמים בתשעה באב?  * בית המקדש הראשון נחרב * בית המקדש השני נחרב * נגזר על אבותינו בדור המדבר שלא יוכלו להיכנס לארץ בגלל חטא המרגלים * טורנוסרופוס הרשע חרש את ההיכל בירושלים  * העיר ביתר נכבשה על ידי הרומאים, ונהרגו בה מיליוני יהודים בזמן הצום ישנם 5 איסורים : אכילה ושתייה, רחצה, סיכה, נעילת הסנדל ותשמיש המיטה. ביום זה יש מנהגי אבלות מיוחדים כמו: ישיבה על הרצפה, עמעום האור בבית הכנסת, לא להתעטף בטלית ולא להניח

1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 88

חזור אל עמוד ראשי

נשמח לשמוע ממך!