אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!
2188 נושאים • עמוד 37 מתוך 88

הקאצ': המשטרה צריכה עזרה בחקירה של מישהו שנרצח, לא ידוע שום פרט על הרוצח או הנרצח או איפה קרה הרצח, כלום. השבט צריך לעזור למשטרה למלא דו"ח )ובסוף הן מגלות שנרצח הוא אבטיח שזה ממש נחמד ויושבים ואוכלים אותו ~אז איך זה עובד? מספרים לחניכים שהיה רצח והמשטרה שמעה שאנחנו שבט רציני ויכול לעזור בזה והמשטרה ממש לא מצליחה אז היא פנתה אלינו, מביאים לחניכות דו"ח עם פרטים חסרים של: שם הרוצח, תיאור הרוצח, שם הנרצח, תיאור הנרצח, שעת הרצח, סיבת יש תחנות, בכל תחנה מקבלים שני רמזים, אחד שעונה על משהו מהדוח

מהלך הפעולה: מתחילים בפתיח מעניין: חידה. שהתשובה שלה (הפיתרון) הוא קרח. משחקים "השעון" עם בלוק הקרח הגדול. הוא יישאר למשחקים הבאים. משחקים 21 עם קוביית הקרח הקטנה. כל חניך מחזיק בתורו לפי הסדר (עומדים במעגל) את הקרח הגדול מהמשחק הראשון וצריך להגיד כמה שיותר דברים על עצמו תוך כדי שהוא מחזיק. סופרים על זמן ומי שנמצא עם הקרח הכי הרבה זמן מנצח. החניכים צריכים בניהם להעביר את הקרח עם הפתק כל אחד עשר שניות עד שהם יגיעו לפתק (אתם יכולים להחליט מה יהיה כתוב בו) מירוץ שליחים עם קוביות קרח הכנות

מערך של שלוש פעולות, עשיתי את זה בשבת שבט.  איכות והצלחת הפעולות, תלויה בכמות הבגרות של החניכים (מומלץ לכיתות ח' ומעלה).  חלק א:  פנטומימה (על דברים שקשורים לשבט, קבוצה, לסניף וכד'): חברים מהקבוצה מדריכים מרכזת  להציג חבר (דקה שלמה שאתה מדבר במקום חבר שלך, שואלים שאלות תוך כדי, לדוג': מה אתה עושה בחיים? משפחה? חברים?)  אמת או חובה:  אמת: ספר לנו מה חשוב לך? מה החבר הכי טוב שלך בקבוצה? האם אתה חושב שאתה אח טוב? האם אתה מסודר? האם אתה דמות למופת? האם אתה מסופק במקום שאתה נמצא בו, למה? תוכניות שלך לשנה

המסר: שיתוף רגשות

ערב קרמבו ☆תחרות הורדת ידיים שבצדדים יש קרמבו, המפסיד נתקע בקרמבו ☆ההאכלה של קרמבו בכפית בזוגות בעיניים עצומות ☆מסירות בין כולם ואסור שהקרמבו יפול  ☆מסלול קרמבואים על הרצפה, אסור לגעת בקרמבואים ואחד החניכים צריך לעשות אותו בעיניים עצומות כשחניך אחר מכוון אותו ☆שומעים שיר הקרמבו של אהרון רזאל ☆תחרות בין 2 קבוצות לשכנע מה יותר טעים - קרמבו וניל או מוקה ☆צ'ופר -יש כאלה שאומרים שאני סתם נפוח, ריק מתוכן, גאוותן ושמן כמו תפוח. אבל תדעו לכם שזה בכלל לא נכון, כי אפילו מטיפוס כמוני - אפשר (אם רוצים) ללמוד

♡ תחרות בין 2 קבוצות לכתוב כמה שיותר ביטויים עם המילה "ראש" (ראש הממשלה, ראש גדול, ראש הנקרה, חמור קופץ בראש..) =ראש השנה ♡דלי בצורת צנצנת דבש וצריך לקלוע אליו פלקטים בצורת תפוחים =תפוח בדבש ♡לומר משהו טוב על החבר מצד ימין=הוספת טוב וזכויות בעולם ♡גגית מים ובתוכה ציורי ראשים וזנבות, צריך כמה שיותר מהר להוציא את כולם=שנהיה לראש ולא לזנב ♡מצא את המספר= מלא גרגירים ברימון ♡להצמיד את הקרן לראש של האייל =שופר ♡תחרות זיהוי מאכלי ראש השנה (תמונות/המאכלים עצמם) ♡תחרות נשיפה על צמר גפן, הראשון שמגיע

פעולת שבת - הוצאה מהכח לפועל: ​​​​​​התחלה- אקווקוואה עם עיניים עצומות- מחסום בולט. להניח פתקים של רצוי מצוי. סבב- משהו שהייתי רוצה לעשות אבל בגלל כל מיני מחסומים אני לא עושה אותו.(מומלץ לתת דוגמא מהחיים שלכם) קטע על עוזי ברונשטיין (מצ''ב) ​​​​​לדבר קצת: ​​​​~ מה מונע ממנו לעשות את זה? ~ איך אני אוכל בכל זאת למרות החסימות? ~ אנחנו מספיק שמות לב כשאנחנו מוותרות על משהו בגלל מחסומים או שהתרגלנו לזה? ​​​​​ קטע של הרב קוק (שמונה קבצים) , לקשר לדיון הקודם.לסיים בקטע האחרון.

המסר: לא להתבייש להוציא את מה שאני טוב בו

חלק א'- מר גמיש מביאים בלונים, קמח, משפכים, טושים 1. הכנה: כל אחת מקבלת בלון ושופכת לתוכו קמח עם המשפך, קושרים את הבלון ומציירים עליו פרצוף 2. דיון: מדברים איתן על אחריות אישית ומסבירים שהבלון הזה עומד להיות הילד שלהם לכל הפעולות בשבועיים הקרובים, הן צריכות להביא אותו כל פעולה והאחרונות שנשארות בלי שהבלון התפוצץ או נאבד מנצחות (אם הן לא מתלהבות אפשר להגיד שיהיה פרס ומי שלא רוצה להשתתף כי נגיד הורים גרושים או אמא חולת ניקיון שתזרוק לה את הבלון לא חייבת להשתתף) חלק ב'- בניית סולם  מביאים 2 סנדות ארוכות

פעולה לשבת נח - עשה לך תיבה רעיונות למשחקים ◇שלוש מקלות  (כל פעם החניך האחרון שמגדיל את המרווח בין מקל למקל, מנסה להרחיק את המקל הכי רחוק שהוא יכול - כלומר, עושה את ההשתדלות הכי גדולה שהוא יכול לעשות) ◇ הדגל   (שהחניך נמצא בתחום של הקבוצה שלו זה המקום הבטוח. שם לא יכולים לתפוס אותו, לצורך המשל והנמשל - לא יכול להיות לו מבול) ◇ עוקבת/דג מלוח -  (שהחניך עוצר בזמן לפני שהעוקבת מגיעה. לא יכולים לתפוס אותו, הוא עושה השתדלות "לבנות לעצמו תיבה בטוחה" לצורך המשל והנמשל - לא יכול להיות לו מבול)

המסר: כל אחד מאיתנו עובר לפעמים מבול, משהו שקשה להתמודד מולו לבד.. וכדי להתמודד האדם צריך להשתדל לבנות לו "תיבה" חזקה ויציבה- מקום בטוח בו יוכל לפרוק, להתמודד בנחת...

הפעולה מתאימת במיוחד לפרשת כי תשא ושבת שקלים, תראו בהמשך... לפני הפעולה מכינים ציור (אני בחרתי בסמיילי) ומחלקים אותו ל-4, כך שכל רבע ציור נמצא על דף 4A.  אח"כ עושים פאזל של 6 חלקים מכל אחד מהדפים, ושמים ב4 שקיות נפרדות.   מהלך הפעולה: ·        מחלקים את הקבוצה ל4, ומסבירים שהם עומדים לקבל רצף של 6 משימות, ובסוף כל משימה הם יקבלו חלק מהפאזל שלהם, ואת המשימה הבאה. (אסור להם להסתכל על חלקי הפאזל עד שיקבלו את כל החלקים). הקבוצה שתשלים את הפאזל ראשונה תנצח. נותנים לחניכם משימות שדורשות שיתןף פעולה,

המסר: להיות מאוחדים

משחק 1: מעמידים את החניכים בשורה ונותנים סיטואציות. מי שמסכים מתקדם צעד אחד. הסיטואציות: הייתי שמח/ה אילו היו לי יותר אחים אני אוהב/ת את האחים שלי אני לפעמים רב/ה עם האחים שלי האחים שלי ואני שונים זה מזה יש לי ולאחים שלי הרבה במשותף אני ואחיי מסתדרים רוב הזמן כיף לי בחברת האחים שלי אני מרגיש/ה בתחרות עם האחים שלי אני שונה מהאחים שלי הוויכוחים שלי עם האחים שלי בדרך כלל מסתיימים בוויתור שלי אני מקשיב/ה לאחים שלי אני משקיע/ה באחים שלי אני מרגיש/ה משמעותי/ת לאחים שלי משחק 2: נותנים כרטיסיות לחניכים ומבקשים

המסר: אנחנו צריכים להתייחס לאחים שלנו בכבוד, לעזור להם ולאהוב אותם.

מה צריך:  - בלוק קרח בינוני (אפשר לשים מים בקופסת פלסטיק בגודל סביר ולשים במקפיא כדי להוציא נותנים לזה להינמס בקצוות. - קרח בגודל קערית קטנה שבתוכו יש פתק שנמצא בתוך שקית (אפשר להקפיא בשקית או בקערית (עדיף שקית)- כך שיהיה פתק בתוך שקית שבתוך שקית עם מים וישר למקפיא) - קוביית קרח קטנה רגילה. - המון מצברוח טובב מהלך הפעולה: מתחילים בפתיח מעניין: חידה. שהתשובה שלה (הפיתרון) הוא קרח. 1. משחקים "השעון" עם בלוק הקרח הגדול. הוא יישאר למשחקים הבאים. 2. משחקים 21 עם קוביית הקרח הקטנה. 3. כל חניך

המסר: ניצול זמן

בתור פתיחה לקחת שקית קפלות ולשפוך אותה בבום במרכז החלל. המשחק הראשון יעבוד כך: מתחלקים לשתי קבוצות, כל קבוצה מקבלת מספר שווה של קפלות ועליה לבנות מגדל מכולן. מותר לה לנסות לפרק את המגדל של הקבוצה השנייה והקבוצה המנצחת היא זו שבנתה ראשונה מגדל מכל הקפלות שברשותה. נאסוף את הקפלות חזרה לשקית, ניקח כמה מהן ונכתוב בעזרתן על הרצפה את המילה: נגב. נתחיל סבב קצר בו כל חניכה תגיד מה עולה לה כשהיא שומעת את המילה ״נגב״. מן הסתם יעלו דברים כמו שמש, מדבר, חום וכד׳. נשאל את החניכות: אם כך, מדוע אנשים בוחרים לגור

המסר: לפעמים צריך להתאמץ ולהתגבר בשביל מטרה גדולה.

פעולת יומולדת שווה בטירוף! * מעצבים הזמנה שווה - בנספחים הבאתי דוגמא וגם צ'ופר  *מבקשים מהחניכות להביא חטיפים מה בעצם עושים? חבילה עוברת:  משחק השוקולד    חיבוק מבלונים קמח שצריך למצוא מסטיק מלפפון/ גזר שמישהי נכנסת למעגל וצריך לנחש אצל מי הגזר.. המטרה לגמור כמה מבלי שיגלו איפה הגזר. תפוח במים מירוץ שליחים עם תפוח אדמה עם כף בפה *מומלץ לעשות אווירה - בוקסה עם פליילסט של יומולדת, לקשט את הסניף בבלונים ושלטים של מזל טוב. וכמובן שאין חגיגה בלי עוגה - אם השקעתם בפעולה תשקיעו עד הסוף עם עוגת יומולדת צ'ופר

1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 88

חזור אל עמוד ראשי

נשמח לשמוע ממך!