בס"ד פעולה שניייה במערך כבוד- כבוד לזולת פנטומימה של כבוד- נבחר 2 חניכים מתנדבים. נראה ל – 2 חניכים פתק , בפתק כתובה התנהגות מסוימת המביעה כבוד. על המתנדבים להציג בפנטומימה את הכתוב בפתק לשאר החניכים ועל חניכים לגלות מה היא ואתה התנהגות. לאחר שהחניכים גילו מה כתוב בפתק. נבחר 2 חניכים נוספים ונראה להם פתק נוסף וכך הלאה עד גמר בפתקים. *להלן הפתקים: עומד כשרב או מורה נכנסים מקבל
נושא: ערב אכלת אותה מטרת הפעולה: גיבוש, הווי וכיף מהלך הפעולה: משחקים שונים עם אוכל- תחרות מסטיקים- מי מצליח למתוח את המסטיק הכי הרבה בעצימת עיניים, בזמן המתיחה שמים למתחרים מלח על המסטיק תחרות טופי- 2 קערות עם קמח באחת יש טופי ובאחת אין, על המתחרים למצוא את הטופי. משחק השוקולד- משחק השוקולד המוכר אבל על הצלחת עליה מונחת טבלת השוקולד מורחים חמאה. האכלת במעדן- המתחרים צריכים להאכיל אחד את השניה במעדן בעיניים עצומות כאשר במעדן מעורבב פלפל חריף. קילוף ביצה- תחרות קילוף ביצה במהירות הגבוה ביותר כאשר
והיה להם בשביל מה לקום בבוקר; שני מפגשים (אפשר גם יותר) בנושא קבלת החלטות, משמעת ומשמעות! ממליץ לעקוב אחרי כל החלקים, מותאם לכיתות ח'+
פעילות על כוחה של שמחה מצורף כקובץ ערוך ומוכן חלק א' - משחק משימות השרשרת חלק ב' - מהי שמחה אמיתית? חלק ג' - דסי רבינוביץ' חלק ד' - סיפור המשמחים חלק ה' - העולם נמצא כאן ועכשיו! חלק ו' - כוחה של שמחה חלק ז' - סיכום וצ'ופר
עד כמה הנתינה היא חלק משמעותי מאיתנו? מה אנחנו מוכנים לתת לאחרים 'על חשבוננו'? מומלץ מאוד לחלק לשני מפגשים. חלק א' - סיפור על נתינה + דיון חלק ב' - עוגת הזמן שלי חלק ג' - בנק הזמן חלק ד' - סה"כ 5 שניות! חלק ה' - צ'ופר מצורף קובץ מוכן וערוך.
פעילות אנשי הקצה מצורף גם כקובץ מוכן! מטרה: שותפות ומעורבות שכבתית / כוחה של קבוצה חלק א' / משחקי פתיחה מעגל קשר -> עומדים במעגל בידיים שלובות. צריך להתהפך מבלי לעזוב ידיים. משחק הצמר -> עומדים במעגל ונותנים לחניך חוט, הוא משאיר אצלו את קצה החוט וזורק הלאה למישהו אחר ואומר עליו משו טוב, עושים סבב עד שכולם מקבלים חוט ובסוף, נוצר קשר.. חלק ב' / תתעוררו! רבותי, אהבת ישראל זה דבר שאנו חייבים להתחזק בו! תדעו לכם שכל הזמן מפרידים אותנו מעצמנו. תראו כמה חלוקות עשו לנו: יש חרדי, יש חרדי לאומי, יש לאומי,
ערב שיאים עם מצגת מוכנה. זמן פעילות: כשעתיים. יש הרבה הכנה לפני כן שווה את ההשקעה והמאמץ!
עונג שבת / הדרך הארוכה והקצרה; להיות קברניטים מצורף קובץ PDF עם הפעולה
מתודה א- להתאים פרח לשם. (להדפיס מראש תמונות של פרחים מוכרים כמו כלנית, רקפת, צבעוני, נרקיס וכדומה). חניכים שמתקשרים במיקוד מבט או בכרטיסיות PCS או לוחות תקשורת- להכין מראש פתקים עם שמות הפרחים שהם יוכלו לבחור בין שני שמות את הפרח הנכון. מתודה ב- ים יבשה\ פרח מוגן ופרח לא מוגן: ניתן שמות של פרחים (אפשר גם פרחים מהמתודה הקודמת) ונכין שלטים של מוגן ולא מוגן וננחי אותם בצדדים שונים של החדר. כאשר הפרח שהצגנו הוא פרח מוגן, החניכים ילכו לייד השלט שכתוב עליו "מוגן" ולהפך. מתודה ג- סביון: כל חניך
מראש!!! שבוע לפני הפעולה מתחילים להפיץ שמועה על אחד המדריכים שהוא עוזב. אם החניכים שואלים באמצע שבוע את אותו המדריך על הפרישה- הוא לא מכחיש, לא אומר שזה לא נכון אך עם זאת לא מאשר את השמועה. כך החניכים מסיקים שזה נכון וממשיכים להפיץ את השמועה אפילו שהמדריך בעצמו לא אישר. שלב 1: משחקים טלפון שבור וואה שלב 2: סיפור היה פעם בחור מאוד נחמד, באמת היה צדיק אבל הייתה לו בעיה אחת, הוא כל הזמן דיבר לשון הרע. אז הוא הלך לרב ושאל אותו: "הרב, איך אני יכול לכפר על כל הלשון הרע שדיברתי?" אמר לו הרב:
שלב 1: תכונות מניחים פתקים עם תכונות על הרצפה:אמיץ, חכם, מוכשר, נאמן, תומך, טוב לב, אחראי, אכפתי, סבלני (תכונות טובות שעולות מהשיר וגם תכונות אחרות שלא חשובות בחבר) אומרים לכל אחד לקחת את התכונה שלדעתו הכי חשובה שצריכה להיות בחבר. שלב 2: יורם טהרלב מספרים לחניכים על יורם טהרלב שנפטר השבוע ביום חמישי:יורם טהרלב היה משורר, פזמונאי, עורך עיתונים וספרות, מחזאי סופר... שלב 3: שיר מדפיסים מראש לכל חניך את השיר "היה לי חבר היה לי אח" היה לי חבר היה לי אח/ יורם טהרלב במקום שאליו אני הולך, היו
שלב 1: משחקים מירוץ שליחים חתול ועכבר משחק הכיסאות כיסאות מוזיקליים שלב 2: סיפור מירוץ הצפרדעים היה היה פעם מרוץ של צפרדעים. המטרה הייתה להגיע לקצה העליון של מגדל גבוה. המרוץ התחיל, והרבה אנשים התכנסו כדי לראות אותן ולתמוך בהן. למעשה, האנשים לא האמינו שהצפרדעים מסוגלות להגיע עד למעלה. כל המשפטים שנשמעו היו מסוג:"אין טעם!!!" "הן לא יצליחו אף פעם!" הצפרדעים התחילו לאט לאט להתייאש, חוץ מצפרדע אחת שהמשיכה לטפס. האנשים המשיכו: "...באמת חבל על הזמן!!!" "הן לא יצליחו
שלב 1- פתיחה מחלקים לחניכים סוכריות/טופי ורואים שאף אחד מהם לא אומר תודה. שלב 2- משחק המדריך עושה תנועה כלשהי בעזרת חפץ. כל חניך בתורו מקבל את החפץ וצריך לחזור בדיוק על אותה תנועה שהמדריך עשה. כשהחפץ מגיע בסוף הסבב אל המדריך הוא אומר תודה לחניך שהביא לו אותו. ובכל פעם שהחניך מנסה להעתיק את התנועה- המדריך אומר לו שהוא לא הצליח לעשות כמוהו. הקטע הוא שהם לא אומרים תודה. ממשיכים ככה הרבה סבבים עד שמישהו אומר תודה (כנראה שהם לא יגידו תודה אז פשוט עוצרים מתישהו.) שלב 3- סיטואציות כל חניך מקבל שני פתקים
שלב 1- פתיחה מחלקים לחניכים סוכריות/טופי ורואים שאף אחד מהם לא אומר תודה. שלב 2- משחק המדריך עושה תנועה כלשהי בעזרת חפץ. כל חניך בתורו מקבל את החפץ וצריך לחזור בדיוק על אותה תנועה שהמדריך עשה. כשהחפץ מגיע בסוף הסבב אל המדריך הוא אומר תודה לחניך שהביא לו אותו.ובכל פעם שהחניך מנסה להעתיק את התנועה- המדריך אומר לו שהוא לא הצליח לעשות כמוהו.הקטע הוא שהם לא אומרים תודה.ממשיכים ככה הרבה סבבים עד שמישהו אומר תודה (כנראה שהם לא יגידו תודה אז פשוט עוצרים מתישהו.) שלב 3- סיטואציות כל חניך מקבל שני פתקים של
פעולה על כל אחד חשוב לקבוצה: משחקים: משחקים איתם כמה משחקים ומוציאים מכל משחק תפקיד שיש במשחק נגיד- פירמידה אבל ברגע האחרון מישהו יוצא וכל הפירמידה קורסת,חתול ועכבר ובאמצע מישהו יוצא ואז "החתול" מנצח, מאפיה בלי רוצחים סיפור(או יותר נכון דוגמא) מדפיסים את השם של הקבוצה מחלקים לכמה חלקים(כמו פאזל) ואז מורידים חלק אחד סיכום: לכל אחד מפה יש חלק בפאזל שנקרא____(השם של הקבוצה) כל אחד הוא חלק בפאזל גם אם הוא החלק הכי קטן עדיין זה חלק וביחד כל החלקים הופכים להיות ביחד פאזל אחד שלם ויפה שנקרא הקבוצה
בס״דפעולה בנושא חופש גדול משמעותי:נתחיל במשחק.כל אחד בתורו מקבל דקה (60 שניות בכוונה) ובה הוא צריך לקפוץ כמה שיותר פעמים בחבל(בוחרים 2-4 ילדים). הזמן הקצוב נמשל לימי החופש(60), והקפיצות לדברים שאנחנו עושים בחופש.זו תהיה בעצם תחרות, והמסר שעובר דרכה הוא שלכולנו יש את אותו זמן, מה שמשנה הוא כמה אנחנו ממלאים את הזמן, אחד ממלא את הזמן ביותר ״קפיצות״ והשני בפחות. וזה עניין של עבודה עצמית. כמה שאני אתכנן ואיזום יותר דברים כלהזמן שלי יהיה מלא יותר והחופש שלי יהיה משמעותי. נמשיך בסיפור.
פעולת הכנה לחופש הגדול (: 4 הכוונות (טיפים) לניצול החופש - 1. להגיע מוכנות לחופש 2. לא לבזבז זמן במסכים 3. לנצל את הזמן 4. לקבוע מטרות ויעדים ולפעול כדי להשיג אותם 1. מציעים לחניכים בתחילת הפעולה להתקבץ בקבוצות של ארבע, מי שרוצה. לא כולם ירצו כמובן. לא מסבירים למה, ובמהלך הפעולה יכול להיות שהם יתחרטו שבכלל הקשיבו לזה. 2. "חי-חולה-גוסס-מת" - מוסרים במעגל כדור מהאחד לשני. במידה ואחד מהחניכים לא מצליח לתפוס, הוא נהיה "חולה", על רגל אחת. אם הוא לא תופס שוב, הוא עובר להיות עם שתי
מצורף מערך פעולות בנושא מנהיגות המותאם לכיתות ט' ומעלה. מציע לעבוד לפי סדר המערכים בברכת חברים לתורה ועבודה - בהצלחה
מתודה 1: סבב מה נשמע- להשתמש בהנגשות לפי חניך (כרטיסי PCS לדוגמה) ושכל אחד יגיד חבר טוב שלו מתודה 2: בניית הממלכה- חניך שאוהב מוזיקה במיוחד, יבחר את "המנון הממלכה" לפי השירים שהוא אוהב לדוגמה מורל או שיר מיוטיוב ונשים את השיר הזה. חניך שאוהב לצייר ניתן לו לצייר את דגל הממלכה. חניך שאוהב לרקוד יעשה ריקוד להמנון הממלכה וכולם ירקדו את זה... מתודה 3: ים יבשה- במקום ים יבשה נעשה מסכים/ לא מסכים ונגיד אמרות וכל מי שמסכים ילך לצד של מסכים ומי שלא שילך לצד שלא מסכים (להכין שלטים מראש). דוגמאות:
1.משחק פתיחה- תופסת מים: כל חניך מקבל רובה מים קטן או שקית עם מים וחור קטן. החניכים ישחקו תופסת, כאשר חניך נתפס הוא עומד במקום, ובכדי להשתחרר עליו לבקש מחבריו שירו בו. החניך שבסוף המשחק נרטב הכי פחות מנצח. 2.- הקבוצה תשחק 21 עם בלוני מים 3. לכבות נר בעזרת רובי מים 4. לוקחים 2 דלי ימים במרחק של5 מטר אחד מהשני חניכים צריכים להעביר מים בעזרת כוס (מחוררת בקצה ) מדלי לדלי 5. מתחלקים לשתי קבוצות, כל קבוצה בוחרתנציג ומתחילים לשחק. 2 הנציגים צריכים למצוא בתוך ערמת בלונים (לנפח בלונים קטנים) משימה