התורה היא דרך חיים.
*חימום-בינגו שבועות -נספח
* נקח 2 זוגות חניכים ונכין מסלול מכשולים- מכיסאות/ כוסות וכו. לכל זוג-לאחד עוצמים עיניים והשני צריך לכוון אותו מתחילת המסלול עד סוף המסלול בלי לגעת בו ובלי שיתקע במכשולים!
הזוג שיגיע הראשון ינצח
(מי שעושה את מה שהתורה מצווה אותנו - מנצח)
*נשחק חיי שרה עם החניכים ונשנה למשחק את החוקים לדוג מי שתופס את הכדור נפסל ועוד כמה שינויים
(כמובן שאפשר לעשות את זה עם כל משחק שתרצו..)
(אם נשנה חס וחלילה את המצוות או שלא נקיים אותם.. אנחנו 'נפסל' ולא נצליח להיות מי שבאמת אנחנו צריכים להיות..
*נשחק דג מלוח או תפסוני, 2 כלבים ועצם , או כל משחק ריצה עם תחרות אחר..
(צריך לרוץ ולעשות את מה שהתורה מדריכה אותנו.. אם זה לעזור למובגר, לקום לתפילה וכו)
-נביא מתכון של עוגה ונשאל את החניכים מה אתם אומרים שבמקום חצי כוס סוכר נשים 4?
וכו כמובן שהם יגידו שאי אפשר
תשאלו אותם אפשר לשים את כל המצרכים בתנור ואחר כך לערבב? הם יגידו שלא..
ואז תשאלו למה לא?
כי זה מה שכתוב במתכון..
אותו הדבר כאן אי אפשר לשנות את התורה כי היא דרך חיינו ואם נשנה את הדרך
'נהרס את העוגה'
אם אתם יכולים להכין איתם אחר כך את עוגה זה יהיה מעולה!
צופר-"מפני מה נקרא חג השבועות "זמן מתן תורתנו" ולא "זמן קבלת תורתנו"?
מפני ש"זמן מתן תורתנו" היה רק פעם אחת- לפני אלפי שנים- ואילו "זמן קבלת תורתנו" לא פסק מעולם.
בקבלת התורה חייב יהודי לעסוק מידי יום ביומו...-ניספחים
בהצלחה
##נספחים
בינגו
#חומרים:
2 ביצים גדולות (או 3 ביצים M)
כוס (200 ג’) סוכר
3/4 כוס (180 מ”ל) שמן (רצוי קנולה)
כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
4 כפות (40 ג’) אבקת קקאואופן הכנה:
הערה כללית: להכנת העוגה ניתן להשתמש במיקסר ידני או במטרפה. אם אין אחד מהם אפשר גם לערבב עם כף רגילה.
- יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות.
- מתחילים בערבוב הביצים במשך כמה שניות בודדות. מוסיפים סוכר (רצוי בהדרגה) וממשיכים לערבב במשך כחצי דקה-דקה (ערבוב הביצים עם הסוכר מעניק לעוגה נפח ואוורירית).
- מוסיפים שמן, ומערבבים כמה שניות. מוסיפים מים חמים ומערבבים כמה שניות (מים חמים מעניקים לעוגה רכות). בסוף מוסיפים את הקמח התופח ואבקת הקקאו (ניתן להשתמש במקום ב-2 כוסות קמח לבן + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב את הקמח עם אבקת האפיה קודם בנפרד לפני שמוסיפים לתערובת).
- משמנים (בעזרת שמן או תרסיס שמן) תבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24 ויוצקים את התערובת לתבנית.
- מכניסים למרכז התנור בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה מוכנה. איך יודעים אם העוגה מוכנה? נועצים קיסם במרכז העוגה ובודקים אם הוא יוצא יבש או מעט פירורי. אם כן, העוגה מוכנה. אם קיסם יוצר רטוב, יש להמשיך לאפות ולבדוק כעבור 5 דקות נוספות.
"