חלק 1: - פורשים את הדפים עם הערכים (נספח 1), על הרצפה, באקראי או במעגל, ואומרים לכל אחד לגעת בערך שהכי חשוב לו. (כנראה יהיו דקה או שתיים של התלבטות, תנו לזה לקרות.) - אחרי זה, אומרים לכל אחד שהוא צריך לגעת בעוד ערך שחשוב לו בלי לעזוב את הערך הראשון. - אפשר להוסיף גם ערך שלישי, רביעי ואפילו חמישי, אבל בנקודה שרואים שכבר מתחילים להסתבך (בדרך כלל בשני או בשלישי), אומרים שמותר לגעת בערכים שלכם דרך שרשרת, כשרק שניים או שלושה חברים מפרידים בינך לבין הערך. (תלוי בגודל של המעגל.), כך שבנקודה מסויימת, כולם
פעולת גיבורי על! איפה אני מתגבר בחיים ומקבל כוחות לעשות טוב? “חייכו כי חיוך זה שמחה ושמחה זה הכוח להמשיך” -הפעולה מוקדשת לזכרו של סמל ראשון אילי גמזו הי״ד- נסביר לחניכים שהפעולה שלנו בנושא גיבורי על, ב7/10 נפלו לנו המון גיבורים ,חיילים שנתנו את עצמם למען ארץ ישראל הקדושה. -לציין שאת הפעולה בחרנו להקדיש לזכרו של אילי גמזו הי״ד- קטע קצר על סמל ראשון אילי גמזו הי״ד אילי גמזו היה חייל בצנחנים, ילד שמח וטוב לב שתמיד חייך ועזר לכולם. הוא האמין שצריך לשמור על שמחה גם כשקשה, ואמר משפט מיוחד: “חייכו, כי
פעולה לשבת בראשית- להתחיל מההתחלה מהלך הפעולה: *סולמות ונחשים* מסר: גם שנופלים ויורדים בנחש, ממשיכים. עמ”י לעולם לא מתייאש, למרות כל הנפילות ממשיכים *משחק המספרים* מסר: גם אם נפסלים, מתחילים מחדש *טלפון שבור* (עד שמצליחים) מסר: לא להתייאש, לאט לאט מתקדמים יותר. *שיר* גם שנופלים, לקום ולהמשיך. (הקפה שביעית ביני לנדאו, מצורף *סיכום המסר* השבת, פרשת בראשית אנחנו מתחילים לקרוא מחדש את כל התורה. זה מסר ממש חשוב לחיים שלנו ביום יום. כל הזמן יש הזדמנות להתחיל שוב מחדש. עם ישראל הוא עם ניצחי והקב”ה ממש מצווה
הושענא למענך אלוקינו מהו ה"למענך"? ר' משה טייטלבוים מסביר את פירושה של תחינה זו בדרך משל: במדינה אחת חי מלך גדול ששלט ביד רמה על מדינות רבות. יושב היה המלך בארמונו ומשם ניהל את כל עסקי הממלכה בתבונה וברחמים. יום אחד נתפרסם כרוז, כי המלך חפץ להיטיב עם קהל נתיניו ומשום כך, עומד הוא לצאת לעיר רחוקה ולשהות בה חודש ימים. בזמן זה יקבל המלך את האזרחים, ישמע לקול מבוקשם ויקשיב לכל צורכיהם. כל אדם הזקוק לדבר מה יוכל לבוא באותם ימים ולשאול מהמלך ככל העולה על ליבו. וכך היה, המלך הגיע עם פמלייתו
פעולת בחירות גדוד נטע שבט אופק הנהגת יהודה 2019 הסבר על הבחירות ועל דמוקרטיה – 10 דק' חלוקת קבוצות בנים ובנות ביחד ומתן הוראות – 5 דק' כל קבוצה יוצאת וצריכה: - להחליט על ראש הרשימה (למי יש את היכולת מנהיגות הכי טובה? מי יכול לקחת את המפלגה קדימה?) - למצוא שם למפלגה (שם שלא פוגע במצביעים) - להחליט על מצע (במה המפלגה שלי מאמינה? מה הדברים שחשובים למפלגה שלי? חוק אחד שאנחנו מתחייבים להעביר במידה ונבחר) - להחליט על מקומות ברשימה (לסדר אין שום משמעות) - לחשוב על סלוגן שתואם את רוח המפלגה (לא
*פעולה לשבת האזינו- סוכות* - צועקים ביחד דבר אחד משמח שקרה היום/אתמול/השבוע- ושמחת בחגך - מי אני סוכות - מתחלקים לזוגות/שלישיות.. וכל אחת בוחרת אחד מהאושפיזין שהיא הכי מתחברת ומשחקת את הדמות שלו, משחקים את המשחק שכל אחת אומרת משפט שמתחיל באות מסוימת לפי הא'-ב'. נגיד- *א* הלן, היום אירחתי את השכנים שלי. *ב* באמת? היום אבא שלי הביא לי כותונת ממש יפה... לבסוף מנחשים מי זאת מי - סבב כל אחת אומרת אדם שהיא הייתה רוצה להזמין לסוכה- זה יכול להיות חברה, משה רבינו, דוד שלא ראתה מלא זמן, וכן אדם שלא איתנו כבר...
פעולת שבת (סוכות) צריך להביא: צעיף להביא דברים למישוש עושים משחק על כל אושפיז: אברהם- משחק הכיסאות (אברהם היה מכניס אורחים) יצחק- פרה עיוורת (יצחק התעוור בזקנותו) יעקב- כל אחד מנסה בלי לראות לנחש מה יש לו ביד. (להזכיר את הרגע שבא לבקש את הברכה מיצחק והתחפש לעשו) משה- טלפון שבור (משה היה מגמגם) אהרון- להציג סיטואציות ולהגיד לכף זכות (אהרון היה משכין שלום ומחבר בין אנשים) רשימת סיטוציות: חברה איחרה לך, למרות שקבעתם מראש והיא לא עונה לך לטלפון. איזה מעצבנת, היא גם לא באה וגם לא עונה לי? היא נתקעה בפקקים
סבב מה נשמע- מי הגיבור/ת על האהוב/ה עליי+ כל אחת מקבלת גלימה ליצור ולצייר עליה סמל- 10 דקמשחקי פתיחה:נחש מי גיבורי על- 5 דקאבחר מתנדבת שהיא תיהיה עם עיניים מכוסות, ושאר הקבוצה תצטרך להוביל אותה לנקודה שאני עומדת בה- 5 דקכל אחת תקבל דף שבו תצטרך לצייר את הגיבור שלה ולכתוב את תכונותיו, מי שתרצה תציג- 10 דקגיבורי על:פלאש: משחק ״ריצת אהה״ יצטרכו לרוץ עד נקודה מסוימת בזמן שהן צועקות- 5 דקבאטמן: אחלק ל2 קבוצות, כל קבוצה מקבלת את החידה הראשונה (אותה החידה) וצריך לפתור אותה להראות לי ואני אביא להן את החידה
מטרות לפעולה : החניכות יתחילו תהליך גיבוש כעדה ואיתנו המדריכים החניכות יגדירו ציפיות שלהן לטיול החניכות ייחשפו לערך העצמאות (משהו ראשוני, סיפתח לתוכן שיועבר בטיול) מתודההסברהצדקהציודזמןזמן כוללסבב שמות + הצגת הצוותנשב במעגל וכל חניך.ה יגידו את השם, משהו שקשור לשם של העדה (נמלא כשיהיה שם) אחרי כן, נעשה הצגה מצחיקה של הצוות (משהו חמוד וממש קצר בנושא של השם של הצוות, וגם, נמלא כשיהיה שם)מטרה 1אביזרים מצחיקים להצגת הצוות 5 דק5 דק משחק "ביג בודי": עומדים במעגל ובוחרים מישהו אחד שיהיה "ביג
סבב פתיחה איך היה השבוע שלכם? שמש אסוציאציות נעשה שמש אסוציאציות לקיץ ונראה מה קיץ אומר בשביל כל אחד. ציוד: דף ועט/ לוח מחיק וטוש מחיק ים יבשה נתחיל להרים אנרגיות. אפשר לעשות כמה סבבים ואם הם ירצו אולי שמישהו מהם יגיד את הים יבשה. התאמת הכפכף לכל חניך יהיה דקה למצוא את זוג הכפכפים התאומים. ציוד: ציורים קטנים של זוגות כפכפים שונים קליעה למטרה: אבטיח לוח עם ציור של אבטיח. החניכים יצטרכו לנסות לפגוע בול. ציוד: לוח עם ציור של אבטיח כדורים מה ביגמוט צריך לים ומה בונגה צריך לקוטב הצפוני ביגמוט (בובת הכריש
פעולה לראש השנה: יצירה- אפשר כרטיסי ברכה למשפחה, או למצוא בזול בחנויות משחקים - פנטומימה (נגיד משהו מציג שופר, רימון, תפוח בדבש...) - החניכים עומדים במעגל ובאמצע המדריך.המדריך שואל חניך שאלה והחניך צריך לענות כמה שיותר מהר (נגיד, תוקעים בשופר בראש השנה? לאיזה פרי יש מלא גרעינים?..)ככה עוברים בסבב מהיר בין החניכיםחניך שלא הצליח לענות בזמן יוצא מהמעגל והאחרון שנשאר הוא המנצח - מי אני בנושא ראש השנה - משחק הזיכרון- מחלקים את החניכים לשתי קבוצות ויש תחרות בינהםנגיד בקלף אחד כתוב תפוח בדבש ובשני ציור...
*ערב בלונים:* *# תופסת בלונים-* בלון על הגב, כל אחת מקבלת קיסם וצריכה לפוצץ כמה שיותר בלונים לחברות.(קיסמים, מסקינטייפ) *# מירוץ שליחים-* בלון בין הרגליים/להעיף אותו באוויר הלוך חזור, כל בת בתורה והקבוצה הראשונה שמסיימת מנצחת. *# פיניאטה-* בלונים על התקרה, צריך לפוצץ כמה שיותר בכמה שפחות זמן. (ביחד/ בקבוצות)(קיסמים, מסקינטייפ) *21# מסירות-* עם בלון מים *# לפוצץ בלון-* בזוגות- גב אל גב, בטן לבטןכל אחת צריכה לפוצץ בלון בדרך הכי מקורית(אפשר גם ביחד) או: מקבלים פתק איך לפוצץ את הבלון- (בטן, גב, רגל)
מקריאים את הסיפור,מעוררים דיון מה אתם הייתם עושים? מסכמים ומסבירים להם על האחריות שנמצאת עכשיו ביידים ששלהם
נשחק במשחקים הדורשים תשומת לב. מי ש"נרדם" נפסל/הורס את המשחק. 1) עומדים במעגל, חניך אחד מקבל כדור וצריך לזרוק לחניך (שלא צמוד אליו) את הכדור ולקרוא בשמו, החניך שקיבל את הכדור זורק לחניך אחר שלא קיבל את הכדור וכך הלאה עד שכולם מקבלים. אומרים לכולם לזכור ממי קיבלו את הכדור ואל מי זרקו. עכשיו מתחילים מחדש, שוב החניך הראשון מקבל את הכדור וזורק אל מי שזרק אליו וכך הלאה, כשהכדור מגיע לחניך השלישי בערך מביאים לראשון עוד כדור וכך תלוי בגודל הקבוצה מכניסים עוד ועוד כדורים. כדור שנופל על הרצפה חוזר
דייטים/שאלות לשיחה אישית
*פעולה לשבת כי תצא*בפרשה יש 74 מצוות! סידור מצוות:1. השבת אבידה – אם מוצאים משהו של מישהו אחר, צריך להחזיר לו.2. עזרה לחבר3. שלוח הקן – כשמוצאים קן עם אמא וציפורים, לא לוקחים את האם, אלא משחררים אותה.4. לעשות מעקה לגג – אם יש מקום מסוכן בבית (כמו גג), צריך לשמור ולהגן שאף אחד לא יפול.5. לתת שכר שכיר בזמן – לשלם למי שעבד בשבילך בזמן ולא לעכב אותו.6. צדקה ועזרה לעניים – לתת ולשתף מי שאין לו.7. לאהוב את הגר – לקבל כל מי ששונה מאיתנו בחיבה ובכבוד. - מחלקים את הבנות לשתי קבוצות, ולכל קבוצה מביאים 7 פתקים
הפעולה הועלתה ע"י מיכל12 אבל הוספתי כמה משחקים ויש פה הכל מעוצבב
מרדכי איתן קינן ז"ל היה נער ובחור מלא קסם ואור שאהב את החיים.הוא טייל, צילם, הדריך בבני עקיבא, כתב יומנים אישיים והיה מוקף בחברים אוהבים ואהובים.במשך 4 שנים הוא נלחם בגבורה ובאמונה במחלת הסרטן בה חלה עד שבמוצאי יום הכיפורים תשפ"ה כשהוא בן 18.5 בלבד השיב את נשמתו הטהורה לבוראה.מוזמנים להעביר את הפעולה לחניכים ולהתחבר לאישיותו המדהימה והמעוררת השראה של מרדכי.בהצלחה! - מתחילים בסבב עין טובה, לגילאים הקטנים יותר קשה להחמיא. - משחקים וואה מחמאות- במקום להגיד וואה מוסרים אחד לשני מחמאות והשתיים
*פעולה לשבת ראה-* בפרשה ה' נותן לעם ישראל את התורה ששם כתוב על המצוות והעבירות משה מזהיר אותנו שאנחנו צריכים לבחור בין המצוות- דרך הברכה, לבין העבירות- דרך הקללה *משחק 1-* - עומדים בגוש באמצע, צד ימין הוא הברכה צד שמאל הוא הקללה שואלים את החניכות- בשבילך ____ זה.. (הולכות ימינה אם חושבות שברכה ושמאלה קללה) קיץ, ספר, טלפון, בריכה, גלידה בטעם וניל, חתולים, לקום מאוחר, טיול בחוץ, בית ספר להסביר שהפעולה מתעסקת בחירה בין קללה וברכה *משחק 2-* טלפון שבור עם טוויסט קטן לפני הסבב בוחרים אם זה יהיה סיבוב
לכל חניך מחלקים תג, על כל תג יש משפט אחר, על כל חניך לתת את התג שקיבל למי שהמשפט בתג הכי נוגע אליו. תגים: 1. עשית לי את השנה טובה יותר 2. אני מרגיש שאני צריך להתנצל בפניך 3. אני מרגיש שאני יכול לבטוח בך 4. אני רוצה לחזק את הקשר איתך 5. אני רוצה להודות לך על משהו 6. אני אוהב אותך 7. את החברה הכי טובה שלי 8. אתה בן אדם טוב 9. אני מרגיש שאתה צריך יותר לדבר ופחות להיות ביישן 10. אתה יכול לספר לי הכל 11. אולי אתה לא רואה את זה אבל כן אכפת לי ממך 12. אתה ממש מצחיק אותי 13. אתה חבר טוב 14. אני רוצה לפתוח
*פעולה כייפית רגועה וזורמת* להגיע לסניף כמה דק' קודם ולפתוח נייר רצף לכל האורך של החדר. לכתוב בקצה שלו "ברוכות הבאות! כשכל השבט כאן תקראו לי" ללכת לחדר אחר ולהגיע כשכולן שם.. לסגור את האור, להדליק נרות, להוציא להן גואש ומכחולים, בוקסה עם שירים שקטים ולשתוק:) הם ישאלו הרבה "מה לעשות", "מה צריך לצייר", "מה עושים" וכו.. לומר להם רק שזאת פעולה שקטה. מתישהוא הם יתיישבו ויתחילו לצייר מה שבאלהן. באמצע הפעולה כשהכל היה שקט התחלתי לשאול בקול כל מיני שאלות למחשבה (מי
פעולה בנושא ניצול הזמן (ובפרט בחופש הגדול) מתחילים עם כמה משחקים: משחק 1. הביאו לחניכים כוסות, ותאתגרו אותם לבנות מגדל כוסות ב-30 שניות (לדוגמא), ואחרי שהם מצליחים לבנות בזמן הקצוב להם, תתאתגרו אותם לבנות שוב פעם עם אותם כוסות, רק בפחות זמן, וכן הלאה. משחק 2. עושים מעגל חניכים. וכל פעם בוחרים קטוגוריה אחת לדוגמא - פירות, לכל חניך יש 5 שניות להגיד שם של פרי מסוים , אם הוא לא מצליח , הוא נפסל ויוצא מהמשחק. אסור להחזור על פרי שכבר נאמר. החניך שנשאר אחרון מנצח. משחק 3. (דרוש הכנה מראש) הכינו דפים