אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!
2188 נושאים • עמוד 56 מתוך 88

מהלך הפעולה: 1.תעתועי ראייה-מביאים תמונות שונות (ניתן למצוא באינטרנט) ומציגים לחניכים. הרעיון: לפעמים יש יותר מדרך אחת לראות את הדברים.. 2.העמקה וכניסה לנושא הפעולה-קטע : היה היה אדם שהחליט לטעת במקביל לביתו גדר חיה מעצים. הוא קנה עשרה שתילים מובחרים של ברוש ושתל אותם בשורה ישרה. הוא השקיע. השקה ודישן את השתילים והללו באמת גדלו לאט זקופי קומה, ישרים והדורים . כולם ... חוץ מעץ אחד. אחד העצים לא הלך בתלם, הוא גדל לצדדים במקום כלפי מעלה והפר את האיזון והיופי המיוחד של כל הישוב. האיש לא אמר נואש. "אם

המסר: למצוא את הטוב בכל זמן ותקופה

הפעולה הזאת מוקדשת לרב מסויים שפעל רבות עבור עם ישראל ומסר את נפשו לתורה ולחסד. הפעולה הזאת היא דוגמא למה אפשר לקחת לחיים שלנו מדמויות עוצמתיות מעם יישראל ולבנות עליו פעולה לחניכים. שיכירו ושיידעו. אפשר לשנות את הדמות ולהוסיף דברים לפי הצורך. מערך פעולת שבת✨ *לע"נ הרב שמעון ביטון זצ"ל* *שלב ראשון:* מסבירים על הרב, על הדמות הגדולה שהייתה בעיר, על מסירות הנפש שלו למען התורה ולמען עם ישראל.  *שלב שני:* הרב שמעון היה שליח. שליח של תורה. היה מעביר שיעורי תורה איפה שרק היה יכול, כותב ספרים, מפרסם

להשקות אילנות מול להגשים חלומות צוות ההדרכה מול צוות נחשון מטרת הפעולה:  1. החניכים יבינו שעשייה והגשמה לא פחות חשוב ואפילו יותר חשוב מחינוך (להשקות אילנות).   2. החניכים יבינו שהתהליך של 'הכניסה להדרכה' נקרא תהליך השיבוצים כי אחד משובץ לצוות ההדרכה ואחד משובץ לצוות נחשון ושניהם פועלים ביחד ( !! ) כאשר אין צוות שיותר טוב או נעלה מהשני.                                          3. החניכים יבינו שכל אחד משתבץ לצוות בו יוכל לתת מעצמו בצורה הכי טובה והכי מועילה לסניף, לתנועה ולכל עמ"י ושלא לכולם

לכולנו יש אידאלים... חלק מהאידאלים שלנו יכולים להיות דומים אחד לשני בגלל רקע דומה (דתי,לאומני וכו'...) שלב א': פזר על הרצפה כל מיני תמונות של אנשים מוכרים שונים עם אידיאל כמו: חנה סנש,דרור וינברג ושאלו איזה אידיאל הבן-אדם הזה מייצג. לדוגמא: רועי קליין וחנה סנש-מייצגים את הערבות ההדדית. הרב עובדיה יוסף זצ"ל-מייצג את עולם האידאלים של התורה. שלב ב': חלק לכל חניך פתק שעליו רשום אידאל כלשהו ושיתחלקו לזוגות! אסור לגלות מה האידאל שקיבלת! תן לכל זוג סיטואציה והם צריכים לקיים דו שיח בו מובא לידי ביטוי

מהלך הפעולה:  שלב ראשון:כל חניך מקבל פתק, שבו הוא צריך לכתוב משהו שהוא אוהב בעצמו. אחר כך מבקשים לכתוב משהו שאתה אוהב במי שלידך.  שואלים. מתי היה לכם יותר קל לכתוב? למה קשה לנו לומר מה אנחנו אוהבים בעצמנו?  מסבירים שישנן כמה סוגי אהבות. כמה מהן זוהי אהבה עצמית, שהיא חשובה, היא לא אגואיזם, היא מודעות. אהבה שנייה זאת אהבת האחר. שהיא חשובה לא פחות.  שלב שני: מקריאים את הסיפור המפורסם על בראיין אנדרסון. (הסיפור נמצא בסוף המערך)  דנים עליו. מראים כמה חשוב לתרום מעצמינו לעזור, ולאהוב את האחר ללא תנאים.

בס"ד בתחילה, נשחק עם החניכים את המשחק שתי מקלות. (למי שלא מכיר: שמים 2 מקלות אחד במרחק מהשני וכל חברי השבט קופצים. לשני ילים מהשבט יש תפקיד. אחד, הוא ה"מרחיק", ותפקידו הוא לקפוץ כמה שיותר רחוק מעבר למקל הראשון, ושם יונח המקל בתור הקרוב.  הילד השני הוא הקובע צעדים, והתפקיד שלו זה לקבוע את מספר הצעדים שכל חברי הקבוצה חייבים להצליח לקפוץ בין שני המקלות. בכל תור כל חברי השבט בתורם לוקחים תנופה וקופצים בין שני המקלות. מי שהצליח לעשות את מספר הצעדים המתאים כדי לעבור (מה שה"קובע"

המסר: חשוב וכדאי מאוד לקחת כל מצב ודבר בחיים שלנו בצורה חיובית ואופטימית :)

נהג מונית והנוסע שלו עוצרים בצד הדרך, כי לא יכלו להתקדם. לפתע יוצא אדם ממכונית החונה לפניהם  וצועק: "מה נסגר? כמעט פגעת בי!!" "איפה למדת לנהוג בנאדם?" "אתה שפוי???"  נהג המונית מחייך בשלווה, ומנופף לאדם לשלום. -"אני מאחר בגללך!! הכל באשמתך!" ושוב, נהג המונית מהנהן בראשו לעבר האדם בידידותיות. הנוסע נשאר המום ושואל את נהג המונית: "אך אתה כל כך רגוע וידידותי? הבחור כמעט הרס את המכונית שלך מכעס ושלח אותנו לבית החולים!" " אני אגיד לך משהו אחי, אנשים

בסיעתא דישמיא מתאים לשכבות גיל הנמוכות.... בהצלחה! קפה דילמה לאבי היה בר מצווה השבת, ביום רביעי הוא חגג יום הולדת שלוש עשרה ובשבת קרא בתורה, אבי לא חוגג יום הולדת כמו כל ילד רגיל, בכל שנה ביום הולדת שלו מתנסים כל המשפחה המורחבת בבית שלו, וביחד עולים לבית העלמין, שם קבורה אמא של אבי כשאבי נולד אמא שלו נפטרה בלידה, אבא של אבי כל הזמן סיפר לו על ההחלטה הגורלית של אמא שלו למות בשביל שהוא יחיה, לאבי קשה להגיד את זה בקול אבל בליבו הוא לא מרגיש געגוע אמיתי לאמא שלו, הרי הוא בחיים לא פגש אותה, כשהוא אמר

פעולה לתשעת הימים / ״אהבת חינם״ נותנים לכל אחד דף ועט ואומרים לו לכתוב מכתב (יכול להיות איך שהוא רוצה, אפשר גם בנקודות) על הדברים הטובים שיש במי שמימינו נותנים אחד לשני את המכתבים מפזרים משפטים על אהבת חינם (נספח 1) עושים סבב, איזה משפט הכי אהבת ולמה מקריאים שני סיפורים (נספח 2) אפשר כזה לעשות שיח על הסיפורים, מה הם חושבים וכו׳ מסכמים (אפשר איך שאתם רוצים, בעיקר על הקטע של להרבות אהבת חינם) נספח 1: • ״כמו שחורבן בית המקדש היה ע״י שנאת חינם, כן לתקן זה צריך אהבת חינם, שכל אחד מישראל יאהב את חברו בחינם״

המסר: להרבות אהבת חינם :)

בס"ד עושים כל מיני משחקים בנושא של אל תסתכל בקנקן כבר קודם ממלאים תרמוס במים חמים וסוכר, ושמים בפנים גרב. (מי שרוצה מלוכלך, שיעוף על זה) בסיום הפעולה (עדיף בערב כדי שלא יראו את הצבע של התה) שואלים את החניכים מה המסר והאם הם הבינו אותו, שואלים אם התה טעים, וכששומעים שכן שולפים את הגרב מהתרמוס. משאיר מסר חזק.

המסר: אל תסתכל בקנקן

פעולה 1: פנים אל פנים:) מניחים על הרצפה בשני צידי הקיר 2 פתקים. בפתק אחד כתוב "הכי חשוב", ובפתק אחד כתוב "הכי פחות חשוב". לאחר מכן מחלקים לכל חניך פתק, שהוא צריך למקם אותו איפה שהוא חושב שהפתק צריך להיות בין שני הצדדים. לדוגמה: אם מישהו מקבל פתק שכתוב בו: שיהיה שלום בעולם, הוא צריך למקם אותו איפה שהוא חושב בין "הכי חשוב" לבין "הכי פחות חשוב". אחרי שכולם גומרים למקם את הפתקים, כולם יושבים עם הפנים אליכם, ואתם אומרים להם  שעכשיו אתם פותחים פתק, ואתם רוצים שהם

המסר: להגדיל את המודעות של החניכים על החורבן ועל בית המקדש

מכינים קופסא ובתוכה שמים מראה ומעבירים בין כל חניך ואומרים לו לא לגלות לאחרים מה יש בתוך הקופסא ולהגיד על מי שנמצא בתוך הקופסא 2 תכונות טובות.(לפני זה אומרים להם שיש מישהו בתוך הקופסא. רק אם אתם רוצים!) ואז הם מעבירים את זה בין כל החניכים ובסוף המסר הוא שענווה זה לדעת מה התכונות שלך אבל לא להתגאות בהם! מתאים לכול הגילאים אנחנו עשינו את זה לכיתה ג והלך מעולהה ממש אבל זה מתאים בעיקרון לכול הגילאים!

המסר: ענווה זה לדעת מה התכונות שלי אבל לא להתגאות בהם!

שלב ראשון- בתחילת הפעולה מניחים דף עם נקודה שחורה במרכז שואלים את החניכים- "מה אתם רואים פה" (יש שיגידו נקודה שחורה על דף לבן וההפך) שלב שני- מקריאים קטע של הרב יוני לביא "תשובה או עבודה בעיניים" ? (נספח 1) מדברים עליו, מסבירים אותו.  (ניתן להניח על הרצפה במהלך הקטע דף עם פסים לבנים ושחורים - מתקשר לזברה שבקטע) שלב שלישי- מפזרים על הרצפה דפים עם ציורים של תעתועי ראייה.(נספח 2) שלב רביעי- נשחק משחק. כותבים על פתקים מספר משימות. בוחרים 2 מתנדבות לכל פתק והן צריכות להציג את מה שכתוב

מסע אל עצמי.docxמסע אל עצמי.pdf בס''ד ובהשתדלותינו מסע אל עצמי- מעגלי זהות רעיונות לשאלות למסע אל עצמי - נותנים לכל חניך דף עם שאלות שעוסקות בעצמו. כל חניך עונה על השאלות תוך בירור עצמי, ותוך כדי לומד על עצמו דברים חדשים. ♡ אני - אני אוהב/ת בעצמי את ה___  כי ___. - שלוש תכונות טובות שיש בי: ____ - משהו שהייתי רוצה לשנות בי: ___ כי ___ ♡ המשפחה שלי - אני הכי אוהבת במשפחה שלי את ה___ (אחדות, אהבה, כיף..) כי ____. - אני רוצה להגיד תודה למשפחה שלי על ____. - אני רוצה להשתפר בבית ב___ כי ___. ♡ השבט שלי

המסר: החניכים יעצרו רגע לשאול את עצמם שאלות, להבין מה חשוב להם וללמוד על עצמם דברים חדשים.

בס''ד ובהשתדלותנו רעיונות לסדר ט''ו בשבט שבטי » משחק: סלט פירות יושבים במעגל. מחליטים על 4-6 פירות, וכל חניך מקבל שם של פרי. המדריך אומר שם של אחד הפירות, וכל החניכים שזה הפרי שלהם צריכים לקום ולהחליף מקומות. חניך שלא קם בזמן לפרי שלו/ שחוזר לאותו כיסא שהוא ישב בו לפני הפסל ויוצא מהמשחק. » משחק: פינג פונג הגדרות נותנים הגדרה. בוחרים שני מתנדבים, והם צריכים להגיד דברים שקשורים לנושא בתור, עד שלמישהו נגמר.. - עצים - פירות - חגים - פרחים ** עורכים סדר ט''ו בשבט (אפשר לשלב עם סעודת אמנים). • קטעים ודיונים

ערב חפצים דרך הזום #אני רואה במסכי הקטן- כמו אני רואה בעיני הקטנה… רק המתנדב מסתכל במסך של אחד האנשים בזום בלי להגיד מי ואומר חפץ שהוא רואה שם. המטרה של שאר בקבוצה זה לגלות מה החפץ ובאיזה מסך של משתתף זה נמצא. #להראות קצה של חפץ במצלמה ועל שאר הקבוצה לגלות מה החפץ #לארגן מראש תמונות של אנשים מפורסמים ולהשתלט על המסך וכל פעם לשים תמונה של מישהו והקבוצה צריכה להגיד מי זה. הראשון שאומר יש לו נקודה. #להגיד חפץ בפנטומימה ושהקבוצה תנחש מה החפץ

הערות על התאמה לזום ולתקופת הקורונה בסוגריים # שואלים את החניכים כמה פעמים לדעתם מופיע השורש זק"נ במקרא? נותנים לחניכים לנחש... (החניכים כותבים את התשובות שלהם בצא'ט) תשובה: 56 פעמים # מראים ציור של ילד, חייל, פרופסור וזקן (בעזרת שיתוף מסך) ושואלים את החניכים למי הם יתנו הכי הרבה כבוד שיפגשו אותם? ניתן להעמיד אותם בציר. (החניכים כותבים בצאט כמה כבוד יתנו לכל אחד מ1-10) #מבקשים מכל חניך לחשוב על קשיש שמשמעותי בחיים שלו ולענות על השאלות:כמה פעמים נפגש איתו? כמה פעמים מתקשר אליו? באיזו תדירות?(האם

מהלך הפעולה: - בצד אחד עומדים שני חניכים עם רובי מים וכיסוי עיניים (כמובן יש לידם דלי כדי למלא את הרובה), בצד השני עומדים שאר החניכים. המטרה היא להגיע לשני החניכים עם רובי המים בלי להירטב. במידה ומישהו נרטב- הוא פסול עד שיתחלף אחד מהחניכים עם הרובה. איך החניכים עם הרובה יכולים להתחלף? חניך שהצליח להגיע אליהם בלי להירטב מחליף את אחד מהם. המנצח- מי שאף פעם לא נרטב:) -מילוי מים בדלי: מציבים לפני כל קבוצה שני דליים ועליהם לצקת מים בעזרת כוס פלסטיק מהדלי המלא לדלי הריק. בצורת מרוץ שליחים. -תופסת מים:

בס''ד ובהשתדלותנו 1] מה אני מוכן לעשות בשביל חלום?  מעמידים את כל החניכים במעגל/בשורה ומקריאים הגדרות. מי שמסכים עם ההגדרה מתקדם צעד אחד. מה אני מוכן לעשות בשביל חלום? > להפסיד כסף > לעזוב את כל החברים > להפסיד שנתיים מהחיים > לאבד אח קטן חו''ח > לעזוב את הבית  > לחלות במחלה קשה > לא לאכול ימים שלמים > לשרוד בתנאי מדבר קשים > לצאת לארץ זרה > להשאיר את כל הרכוש מאחור > להסתכן במוות ← היהודים שעלו מאתיופיה עשו את כל אלה ויותר כדי להגשים את החלום שלהם לעלות לארץ ישראל

המסר: החניכים יכירו את העדה האתיופית, יבינו את הערך של חלום ואת החשיבות של הכיסופים לבית המקדש.

גיל: קטנים , גדולים רמה: קלילה דורש : 1. בלוני הליום (הכנה מראש) 2. טושי ארטליין 3. כדור פתיחה  # כל אחד חושב על משהו שהיה קשה לו בחיים , משבר. מי שרוצה משתף. משחקים #לספור עד 10 בלי לתאם. # 21 עם כדור. #בניית פרמידה ב10 שניות. #להסתדר לפי גיל / אורח שיער / גובה / מידה נעליים בלי לדבר. #כל אחד מקבל בלון עם הליום וכותב דברים שקשה לו / מטרידים אותו ואז עוזבים ביחד את הבלונים. מסר בחיים יש לנו המון משברים שבסופם אנו לומדים ומבינים שאחרי החושך בא האור. אם זה חברות / משפחה / אולפנות וישיבות / עצמי בסוף

המסר: בחיים יש לנו משברים אבל הם עוברים :)

מהלך הפעולה: -כל החניכים עומדים במעגל ועוצמים עיניים.  מאוד חשוב שכולם יעצמו! כל פעם חניך נכנס לאמצע ועושה איזה תנועה איזה פרצוף שבא לו. אומרים להם להתפרע! אחרי שחניך מסיים הוא דופק על הכתף של מי שמשמאלו ואז הוא נכנס למעגל ועושה גם מה שבא לו וכך הלאה. אחרי זה מושיבים את כולם ומספרים להם סיפור- היה - היה איש כובעים עליז וקל דעת. הוא עבד שלושה ימים ושלושה לילות והכין לפורים כובעים מנייר. כאשר גמר האיש את עבודתו הוא בחר לו כובע וחבש אותו לראשו. את יתר הכובעים הוא הכניס אל תוך הסל. את הסל הוא שם על שכמו

המסר: חניכים מהקבוצות הגדולות יבינו שיש חברה קטנים יותר שמסתכלים עליהם ועושים בדיוק כמוהם ויש עליהם אחריות גדולה איך יראה הסניף

בס"ד הפעולה מחולקת ל-3 חלקים: תפילה- לבקש מה' תפילה כקשר לה' תפילה כצורך שלנו בכל נושא הבאתי מספר מקורות או סיפורים ושאלות שאפשר להקריא חלק מהם. הפעולה- יותר עם מקורות ושאלות ואין בה משחקים, ולכן היא יותר מתאימה לשבטים הגדולים. אבל גם להם- לא כדאי לשעמם אותם עם כל המקורות בבת אחת- אפשר לחלק את הפעולה לשתי פעולות ולהוסיף משחקים נחמדים... תפילה- לבקש מה': תפילה היא פנייה לה'בכל עניין שהוא. תפילה היא עבודה של הלב "ולעובדו בכל לבבכם". לפעמים לאדם מתגנבת תחושת ביטחון כאילו לכל בעיה יש פיתרון,

המסר: להבין שלתפילה יש 3 אספקטים: בקשה מה',כשק אל ה' וצורך שלנו.
1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 88

חזור אל עמוד ראשי

נשמח לשמוע ממך!