אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!
2208 נושאים • עמוד 78 מתוך 89

מהלך המשחק- מכינים מילים שקשורים לנושא כלשהו(למשל, כיתה, סניף, חורף, קיץ וכו) או אפשר סתם מילים . משחקים כמו טאבו רגיל רק שאין את כל המילים שאסור להגיד- המילה שכתובה בפתק היא זאת שאסור להגיד. מתחילים לשחק (כמובן שעם זמן) אחרי שנגמרים כל המילים בסבב הראשון עושים עוד סבב כאשר אפשר להגיד רק מילה אחת כדאי לזהות את המילה שכתובה. ( מכירים את המילים מהסבב הקודם אז אמור להיות יותר קל) בסבב השלישי עושים בפנטומימה בהצלחה!! מילים שקשורות לסניף- (מי שרוצה) מדריך חניך קומונרית פעולה חודש ארגון חולצת תנועה מפקד

: מהלך הפעולה: 1.משחקים טינינייי טינקי ווינקי(או אקוואקווה, או להלההלהלה פינגפינג..) , במשחק הזה אין אפשרות לשנות, מה שיוצא בסבב זה מה שקורה. אין איך לשנות אן את פסולה.. 2. משחקים תופסת כיפים, במשחק הזה יש אפשרות לשנות כי או תפסו אותך את יכולה להינצל עם כיף.. 3.מספרים את הסיפור "הצעיף הצהוב". מסר- בחיים יש עלינו לפעמים סטיגמות או מידות רעות, שאנחנו רוצים לשנות. לפעמים נראה שאין סיכוי. אבל אם נרצה ונצליח נשנה כל דבר!! בפעולה היו 2 משחקים באחד אפשר לשנות בשני לא. (שואלים את החניכות באיזה משחק אפשר

המסר: יש בידיים שלנו כח לשנות כל דבר בחיים שרק ירצו!! תחילת שנה זה זמן מצוין לשינויים

מחלקים את החניכים לקבוצות. (כ5 בקבוצה) כהקדמה מספרים את הסיפור של האדם שכתב את הבלוג ״one red paper clip" - ממש קל למצוא באינטרנט, יש בויקיפדיה.החניכים מתלהבים ואז מספרים להם שעומדים לשלוח כל קבוצה עם חצי שקל ויש להם בדיוק שעה וחצי לחזור עם משהו גדול יותר.החוקים: שואלים אנשים ברחוב מה הם מוכנים לתת להם תמורת חצי שקל ואז פשוט מחליפים (נגיד בקופסת מסטיק) , לוקחים את החפץ ומציאים לעוד אדם וכך הלאה.. אנחנו הכנו גם תרשים זרימה חמוד.. מצ״ב.

המסר: מכל דבר קטן אפשר להוציא בסוף משהו גדול!

מחלקים את השבט לשתי קבוצות. *מביאים לכל קבוצה פאזל שחסר בו חלק, ועושים תחרות איזו קבוצה מרכיבה הכי מהר את הפאזל. בסופו של דבר שתי הקבוצות יגלו שחסר חלק בפאזל, ואף קבוצה לא יכולה לנצח. -כמו שהפאזל לא שלם בלי החלק שחסר, כך גם עם ישראל לא שלם ללא חלקים מארץ ישראל. אם מגרשים יישוב או מקום בארץ הקדושה שלנו, משהו מתוכנו לא חסר. עד שלא נכבוש את ארץ ישראל השלימה, לא נהיה שלמים בעצמינו. *משחקים קרב תרנגולות. -עם ישראל ללא חלק מארץ ישראל זה כמו אדם ללא רגל. נכון, אפשר ללמוד להסתדר בלי רגל, עובדה- הצלחנו לשחק

אומרים למישהי ללכת להביא משהו וכשהיא הולכת כולן מתחילות לעשות תנועה מסויימת. הרעיון הוא שכשהילדה תחזור היא בדרך כלל תצטרף ותעשה את אותה התנועה שכולן עושות..(לחץ חברתי.) סיפור:בגדי המלך החדשים. תבינו בערך את הסיפור וסתפרו בעל פה עם פרטים משלכם-הרבה יותר מקשיבים הסיפור מצורף בקובץ המסר-בסיפור כולם פחדו שיחשבו  שהם   טיפשים ולכן  עשו כאילו הם רואים את הבגד של המלך ורק הילד הקטן העז ואמר את האמת שהמלך ערום.. בסופו של דבר אף אחד לא צעק על הילד אלא כולם השתכנעו והתחילו לומר גם שהמלך  ערום. אנחנו צריכים

המסר: לעשות מה שנכון ולא להיכנע ללחץ חברתי

לכולם יש חניכים שלא כל כך אוהבים חלקים מהמסגרת של התנועה הנה פעולה שתעזור לכולנו להבין שהמסגרת פה כדי לעזור לנו מתחילים עם כמה משחקים (לא משנה אילו): משחק ראשון משחקים רגיל משחק שני משחקים בלי לציית לחוקים לדוגמא:תופסת כיפים אבל שתופסים מישהו הוא פשוט בורח   אחרי זה מניחים על הרצפה פתקים של כל מיני מסגרות שהחניכים נמצאים בהם כמו: בית ספר ,תנועת נוער,חוגים ושואלים מה משותף לכל אלה(כולם מסגרות שהם נמצאים בהם) ולמה כל אחד יותר מתחבר אפשר גם ספר סיפור על עיר שלא היו בא כללים והיה הרבה בלאגן או משחק כדורגל

ת'אמת שהכל התחיל כשאני והמדשית שלי חשבנו על זה שצריך לסגור יפה את חודש אירגון ובאמת שהיה אחת הפעולות המדהימות שעשינו. התחלנו בג'אנגל ספיד אנושי עם הגדרות של דברים שהיו . לדוגמא : כל מי שהייתה בפעולת פתיחת חודש אירגון, כל מי שבאה ליישום נושא, כל מי שנהנתה בשבת אירגון.  (ג'אנגל ספיד אנושי זה משחק ממש טוב בכללי. יש בקבוק עם טופי באמצע המעגל, מקריאים הגדרות וכל מי שההגדרה נוגעת אליו צריך לתפוס את הבקבוק.) אח"כ שיחקנו בינגו על דברים שהיו בחודש. על כל הלוחות היה רשום " רק ביחד " והשאלה האחרונה

מהלך הפעולה: 1.דג מלוח- אם נלך בצעדים גדולים ונרצה לתפוס כמה שיותר- נפסיד. חכם הולכין לאט- ככה גם בדג תשובה, צעד אחר צעד. דברים קטנים. 2. שלוש מקלות- פה הצעדים הם גדולים , אבל תמיד מציבים עוד מטרה- מרחיקים. התקדמות קטנה בין ריחוק לריחוק. 3. עושים סבב- כל בת מספרת על הצלחה שלה ואיך היא השיגה אותה! 4.סיפור- האיש שרצה לשנות את העולם: מדען אחד, חי כל הזמן מודאג מבעיות העולם, והיה נחוש בדעתו למצוא להן פתרון. הוא העביר ימים ולילות במעבדה שלו כדי למצוא תשובות לספקות שלו יום אחד, בנו בן ה-7 פלש למקום ההתבודדות

המסר: כדאי לחפש במה אנחנו צריכים להשתפר. בצעדים קטנים לשפר הכול.

מספרים על משפחה מארה"ב: האבא עורך דין מצליח, האימא הייטקיסטית הבן ספורטאי מצטיין וקיבל מלגה לאוניברסיטה יוקרתית. המשפחה היא משפחה אורתודוקסית, חלק מקהילה גדולה, תורמת המון ויש להם חיבור לא"י. (צריך להרחיב על כל דמות) למרות החיים הטובים שהיו למשפחה הזאת בחו"ל הם החליטו לעשות עלייה. דיון- שואלים למה שמשפחה כזאת תרצה לעזוב הכל ולבוא לגור בארץ? מקריאים קטע על המלחמה: כתב צבאי ששידר ברשת השידורים העברים בעצם הקרבות מספר: "אני בדרום אי שם בסיני. דווקא היום, ביום השלישי למלחמה, נערך

המסר: לעמ"י יש קשר עמוק לירושלים ואנו צריכים לשאוף לבנייתה - ביהמ"ק

יושבים במעגל. לכל חניך שלט "אכפת לי" ו"לא אכפת לי" מקריאים לחניכים את המשפטים הבאים, הם מניפים את דעתם -משרד הפנים מדווח כי ל10,000 משפחות תחת קו העוני לא מקיימות ערב חג עקב בעיות כספיות -בחופים בישראל ובעיקר בכינרת נאספים טונות של לכלוכים מידי חודש -סקרים קובעים כי ישראלי העירוני הממוצע מפחד ללכת ברחוב שהמצב הבטחוני קשה -ישראל היא המדינה היחידה בעולם שבונה התנחלויות לא חוקיות  באדמה כבושה. -תל אביב מוכחת כהעיר הכי מלוכלכת בבדלי סיגריות בעולם. -מצבי הפליטים בישראל עוד הפעם- הפעם

#מפזרים על שולחן מלא ציוד. על החניכים לרשום את כל מה שהם ראו על השולחן ולזכור כמה שיותר פריטים. עושים הרבה סיבובים עד שימאס #המטבע מתחלקים ל2 קבוצות ולכל קבוצה יש מטבע על הקבוצה להעביר את המטבע מיד ליד כאשר המדריך אומר עצור כולם קוראים"המטבע!" ומושיטים ידיהם קדימה על כל קבוצה לגלות איפה המטבע של הקבוצה השנייה. #משחק הזיכרון האנושי בוחרים מתנדב שיצא. שאר השבט מתחלק לזוגות כאשר כל זוג ממציא תנועה משותפת (הרמת יד, גירוד באוזן וכד´). הזוגות מתערבבים ביניהם ויושבים כך שלא יישב חניך ליד בן זוגו.

המסר: יבינו את החשיבות של זכרון

אז ככה להרבה יש שבטים קטנים שהם לא כל כך מגובשים במערך הזה תלמדו אותם שבקבוצה הם יותר חזקים קודם משחקים חתול ועכבר ומעגל כח הנה הכללים למי שלא מכיר חתול ועכבר עושים מעגל כולם חוץ מ2 ילדים שאחד חתול ואחד עכבר מטרת המעגל היא להגן על העכבר  אפשר לתת לעכבר להיכנס ועל ידי צמצום רווחים למנוע מהחתול להיכנס או ללכוד את החתול בתוך המעגל. מעגל כח מומלץ להיזהר במשחק הזה עושים מעגל גדול ומניחים כיסא באמצע. יש 2 דרכים להיפסל: 1.לנתק ידיים- שני הילדים שניתקו ידיים נפסלים. 2.לגעת בכיסא-מי שנוגע בכיסא נפסל ויוצא

המסר: ביחד זה חזק

הקובץ "החודש הזה" המכיל אוסף של הלכות לחודש הארגון

מהלך הפעולה: - משחקים אף פעם לא (NEVER)= יושבים במעגל. כל חניך מרים 10 אצבעות ובתורו אומר "אף פעם לא..." ומשלים משהו שהוא אף פעם לא עשה. לדוג': אף פעם לא הייתי בחו"ל. כל מי שכן היה בחו"ל מוריד אצבע. המנצח הוא זה שאחרי שכולם סיימו לומר בסבב משהו שהם אף פעם לא עשו2 נשאר עם הכי הרבה אצבעות באוויר. מקריאים משפטי מטרות: מי שהמשפט נכון לגביו יתקדם צעד אחד קדימה. 1. אני רוצה להיות הכי טוב בכיתה בחשבון. 2 אני רוצה שיהיה לי הרבה כסף. 3. אני רוצה להיות צדיק. 4. אני רוצה להיות צייר. 5.

המשחקים: - משחק התנועות - חתול ועכבר - טלפון שבור _ משחק הכיסאות ; מעגל ששוכבים על הכיסאות -(-אחד לשני על הברכיים) ואז המדריך מוציאים כל פעם כיסא עד שהמעגל באוויר...

המסר: אני אחראי על המעשים שלי( משחק התנועות). אם אני מפשל ולא לוקח אחריות על המעשים שלי לא רק אני נפגע אלא גם כל מי שמסביבי( חתול ועכבר , משחק שמוציאים את הכסאות , טלפון שבו...

משחקים 3 מקלות עד שנמאס . משחקים הקטרים באים . משחקים את משחק התנינים (המשחק שבו עומדים במעגל כיסאות וכל פעם מוציאים כיסא והמטרה היא לא ליפול) משחקים פינוקיו . מסר : במשחקים ששיחקנו כל פעם מתקדמים קצת . ששיחקנו 3 מקלות למשל בהתחלה אף אחד לא שם לב אם זה צעד קטן או צעד טיפה יותר גדול , אבל פתאום צריך לרוץ בשביל לעקוף את המקל . או בפינוקיו שמתקגמים צעד אחרי צעד ופתאום מצליחים להפסיל חברים . וכו ... ואנחנו נכנסים עכשיו לשנה חדשה וכל אחד לקח על עצמו משהו , ויש לנו נטיה להתייאש כי אין התקדמות ולעצור .

המסר: גם כשאין התקדמות שרואים , יש התקדמות ובסוף נראה אותה .

הכנת שרשרת חניכים לסוכה: צריך- *רצועות בריסטול צבעוניות *מהדק/דבק *טוש כל חניך מקבל רצועה צבעונית אחת וכותב עליה מה הוא תורם לשבט לכבוד השנה החדשה/משהו שמאפיין אותו וכו'... ולאחר מכן מחברים את הכל לשרשרת ונוצרת שרשרת שמאפיינת את השבט. מסר- אם כל אחד יתרום משהו מעצמו למען השבט יווצר שבט מאוחד ומגובש.

המסר: שבט מאוחד

מה צריך להביא- מקרן מחשב אוזניות בלי לומר מילה: בוחרים 3 או 4 משתתפים, אחד עומד מול 2 המשתתפים האחרים ומול המסך וצריך להעביר להם בעזרת פנטומימה בלבד את התמונה שמוקרנת על המסך. כאשר אחד המשתתפים ניחש נכון מתחלף המציג וגם התמונה. עקוב אחריי: בוחרים כמה משתתפים. אחד מהם רוקד וכולם רוקדים כמוהו. (ברקע מתנגן שיר) ברגע שמתחלף השיר משתתף אחד עובר קדימה ומנחה את הריקוד. בסגנון אחר: בוחרים 2 משתתפים והם צריכים להציג סצנה כאשר כל פעם המנחה הם צריכים להפוך את הסצנה למשהו אחר שהמנחה קובע. שר מהלב: משמיעים שיר

פרה- פרה עיוורת דג- דג מלוח, פנטומימה חתול- חתול ועכבר עכבר- תופסת עכברים קנגרו- תחרות קפיצות עם רגליים צמודות קוף- קוף באמצע צפרדע- תחרות קפיצות כמו צפרדע כלב- 2 כלבים ועצם צבי- תחרות ריצה זחל- לסדר בזמן מסוים תור של כל הנעליים

מהלך הפעולה: 1. נותנים לחניכים משימות שימחישו להם איך זה להיות אדם בעל צרכים מיוחדים: *לקשור שרוכים ביד אחת *לכוון חבר שהעניים שלו מכוסות *לכתוב משהו ביד החלשה על דף *לעשות דברים בפנטומימה *תופסת בית חולים- איפה שהתופס תפס צריך לשים יד. למשל הוא תפס בגב צריך לשים יד על הגב. 2. להראות את הסרט פלפלים צהובים/בחזית הכיתה/כוכבים על פני האדמה/משפחת פלייה/ פורסט ג׳אמפ/קוראים לי סם... (רק לבדוק שהסרט ראוי לחניכים...) 3. סיכום- איך אנחנו מתייחסים לשונה ממנו, לבעל המוגבלות? לכוון את החניכים כמובן לזה שצריך

פרשת ניצבים בד"כ נקראת יחד עם פרשת וילך. אך הפעולה הזו אנחנו נתמקד באחד מתוך הנושאים הרבים שמוזכרים בפרשת ניצבים: מהלך הפעולה:1. תקציר הפרשה: "אַתֶּם נִצָּבִים הַיּוֹם כֻּלְּכֶם לִפְנֵי יְהוָה..." (דברים כט, ט): בתחילת פרשת 'ניצבים', מסופר כי משה מכנס את העם לפני ה': "רָאשֵׁיכֶם שִׁבְטֵיכֶם זִקְנֵיכֶם וְשֹׁטְרֵיכֶם כֹּל אִישׁ יִשְׂרָאֵל. טַפְּכֶם נְשֵׁיכֶם וְגֵרְךָ..." (דברים כט, ט-י). מטרת הכינוס הייתה להכניסם בברית עם ה': "לְמַעַן הָקִים אֹתְךָ הַיּוֹם לוֹ לְעָם וְהוּא

המסר: התורה והמצוות לא רחוקות ממנו, אלא נמצאים יותר קרוב אלינו משחשבנו

בתור מדריכים אחד הערכים שהכי חשוב לנו להעביר זה אהבת הארץ נכון תמיד מסבירים על זה בטיולים ובמסעות אז למה לא גם בשבת? מציירים על כמה דפים צורות כמו ריבוע,עיגול,כוכב ועל הדף האחרון מציירים את ארץ ישראל. שואלים את החניכים מה מצויר על כל דף  אחר כך מספרים להם סיפור מומלץ לעשות הצגה ולשתף את החניכים! סיפור: היה פעם בחור שקרו לו יוסי וחבר שלו דני ליוסי ולדני לא היה בית כל כך גדול אבל היה להם את הבית הכי יפה בעולם יוסי ודני חילקו את הבית ל2 חלקים יוסי לכלך את הבית וזיהם אותו והרס אותו גירש את כל הדברים

המסר: להכיר את הארץ ולשמור עליה

ערב צבא- 1.לשים צבע על הפנים - ירוק ושחור 2.מפקד! 3.מצבים- שאומרים מצב 1 כולם זוחלים על הרצפה שאומרים מצב 2 כולם עושים שכיבות סמיכה שאומרים מצב 3 להיות כמו ג׳וק הפוך ולהזיז רגליים וידיים ואפשר להוסיף עוד מצבים. 4.לעשות כל מיני משימות בזמן מסוים 5.לרוץ מסביב לסניף/מקום כלשהו ותוך חצי דקה/דקה/2 דקות.. כולם צריכים לחזור. מי שלא חוזר תוך הזמן המוקצב עושה 10 שכיבות סמיכה:-) בהצלחה!!

ערב ספורט: ציוד נדרש- כדור, חבל משחקים- מחניים, כדורסל, שבויים,תחרות קפיצה בחבל, תחרויות-קפיצה על רגל 1, ריצה, דילוגים...3 מקלות, תופסת, הדוב הגדול וכול מיני משחקיים תחרותים. *צ׳ופר* - תפוח אדום- אם אנחנו בקטע של בריאות נלך עם זה עד הסוף , אז ... קחו תפוח כי ‏לספורטקס זה נותן אנרגיה..

המסר: אפשר התעמלות זה גם בריא וגם טוב לנשמה משחרר מכול עיסוקי העולם הזה ומנקה אצ הראש למחשבה, מחשבה על הרצון שלנו להתקדם ולהצליח
1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 89

חזור אל עמוד ראשי