אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!
2192 נושאים • עמוד 78 מתוך 88

הכנת שרשרת חניכים לסוכה: צריך- *רצועות בריסטול צבעוניות *מהדק/דבק *טוש כל חניך מקבל רצועה צבעונית אחת וכותב עליה מה הוא תורם לשבט לכבוד השנה החדשה/משהו שמאפיין אותו וכו'... ולאחר מכן מחברים את הכל לשרשרת ונוצרת שרשרת שמאפיינת את השבט. מסר- אם כל אחד יתרום משהו מעצמו למען השבט יווצר שבט מאוחד ומגובש.

המסר: שבט מאוחד

מה צריך להביא- מקרן מחשב אוזניות בלי לומר מילה: בוחרים 3 או 4 משתתפים, אחד עומד מול 2 המשתתפים האחרים ומול המסך וצריך להעביר להם בעזרת פנטומימה בלבד את התמונה שמוקרנת על המסך. כאשר אחד המשתתפים ניחש נכון מתחלף המציג וגם התמונה. עקוב אחריי: בוחרים כמה משתתפים. אחד מהם רוקד וכולם רוקדים כמוהו. (ברקע מתנגן שיר) ברגע שמתחלף השיר משתתף אחד עובר קדימה ומנחה את הריקוד. בסגנון אחר: בוחרים 2 משתתפים והם צריכים להציג סצנה כאשר כל פעם המנחה הם צריכים להפוך את הסצנה למשהו אחר שהמנחה קובע. שר מהלב: משמיעים שיר

פרה- פרה עיוורת דג- דג מלוח, פנטומימה חתול- חתול ועכבר עכבר- תופסת עכברים קנגרו- תחרות קפיצות עם רגליים צמודות קוף- קוף באמצע צפרדע- תחרות קפיצות כמו צפרדע כלב- 2 כלבים ועצם צבי- תחרות ריצה זחל- לסדר בזמן מסוים תור של כל הנעליים

מהלך הפעולה: 1. נותנים לחניכים משימות שימחישו להם איך זה להיות אדם בעל צרכים מיוחדים: *לקשור שרוכים ביד אחת *לכוון חבר שהעניים שלו מכוסות *לכתוב משהו ביד החלשה על דף *לעשות דברים בפנטומימה *תופסת בית חולים- איפה שהתופס תפס צריך לשים יד. למשל הוא תפס בגב צריך לשים יד על הגב. 2. להראות את הסרט פלפלים צהובים/בחזית הכיתה/כוכבים על פני האדמה/משפחת פלייה/ פורסט ג׳אמפ/קוראים לי סם... (רק לבדוק שהסרט ראוי לחניכים...) 3. סיכום- איך אנחנו מתייחסים לשונה ממנו, לבעל המוגבלות? לכוון את החניכים כמובן לזה שצריך

פרשת ניצבים בד"כ נקראת יחד עם פרשת וילך. אך הפעולה הזו אנחנו נתמקד באחד מתוך הנושאים הרבים שמוזכרים בפרשת ניצבים: מהלך הפעולה:1. תקציר הפרשה: "אַתֶּם נִצָּבִים הַיּוֹם כֻּלְּכֶם לִפְנֵי יְהוָה..." (דברים כט, ט): בתחילת פרשת 'ניצבים', מסופר כי משה מכנס את העם לפני ה': "רָאשֵׁיכֶם שִׁבְטֵיכֶם זִקְנֵיכֶם וְשֹׁטְרֵיכֶם כֹּל אִישׁ יִשְׂרָאֵל. טַפְּכֶם נְשֵׁיכֶם וְגֵרְךָ..." (דברים כט, ט-י). מטרת הכינוס הייתה להכניסם בברית עם ה': "לְמַעַן הָקִים אֹתְךָ הַיּוֹם לוֹ לְעָם וְהוּא

המסר: התורה והמצוות לא רחוקות ממנו, אלא נמצאים יותר קרוב אלינו משחשבנו

בתור מדריכים אחד הערכים שהכי חשוב לנו להעביר זה אהבת הארץ נכון תמיד מסבירים על זה בטיולים ובמסעות אז למה לא גם בשבת? מציירים על כמה דפים צורות כמו ריבוע,עיגול,כוכב ועל הדף האחרון מציירים את ארץ ישראל. שואלים את החניכים מה מצויר על כל דף  אחר כך מספרים להם סיפור מומלץ לעשות הצגה ולשתף את החניכים! סיפור: היה פעם בחור שקרו לו יוסי וחבר שלו דני ליוסי ולדני לא היה בית כל כך גדול אבל היה להם את הבית הכי יפה בעולם יוסי ודני חילקו את הבית ל2 חלקים יוסי לכלך את הבית וזיהם אותו והרס אותו גירש את כל הדברים

המסר: להכיר את הארץ ולשמור עליה

ערב צבא- 1.לשים צבע על הפנים - ירוק ושחור 2.מפקד! 3.מצבים- שאומרים מצב 1 כולם זוחלים על הרצפה שאומרים מצב 2 כולם עושים שכיבות סמיכה שאומרים מצב 3 להיות כמו ג׳וק הפוך ולהזיז רגליים וידיים ואפשר להוסיף עוד מצבים. 4.לעשות כל מיני משימות בזמן מסוים 5.לרוץ מסביב לסניף/מקום כלשהו ותוך חצי דקה/דקה/2 דקות.. כולם צריכים לחזור. מי שלא חוזר תוך הזמן המוקצב עושה 10 שכיבות סמיכה:-) בהצלחה!!

ערב ספורט: ציוד נדרש- כדור, חבל משחקים- מחניים, כדורסל, שבויים,תחרות קפיצה בחבל, תחרויות-קפיצה על רגל 1, ריצה, דילוגים...3 מקלות, תופסת, הדוב הגדול וכול מיני משחקיים תחרותים. *צ׳ופר* - תפוח אדום- אם אנחנו בקטע של בריאות נלך עם זה עד הסוף , אז ... קחו תפוח כי ‏לספורטקס זה נותן אנרגיה..

המסר: אפשר התעמלות זה גם בריא וגם טוב לנשמה משחרר מכול עיסוקי העולם הזה ומנקה אצ הראש למחשבה, מחשבה על הרצון שלנו להתקדם ולהצליח

"עשה לך רב, וקנה לך חבר, והוי דן את כל האדם לכף זכות" (מסכת אבות, פרק א, משנה ו') כל האדם. זאת אומרת, אל תשפוט אדם לפי דבר אחד רע שעשה, שפוט אותו כאדם שלם. לדוגמא,אם חבר שלך עשה לך משהו שפגע בך/עצבן אותך. ואתה חושב "אני שונא אותו על זה, הוא לא חבר שלי". פה אתה שופט את הצד הרע! תחשוב לעצמך "רגע, אבל אני זוכר שהוא גם טוב אליי וממש נחמד לכולם" אז בעצם הוא לא כל כך נורא.. וככה אתה שופט אותו כאדם שלם, עם מגרעות ויתרונות. כשאתה מדבר על השני ,אולי אתה בעצם מדבר על עצמך. גזר

המסר: כשאתה מדבר על הזולת אולי אתה בעצם מרשיע את עצמך. אל תאשים איש, אל תשפוט לרעה.

שיעורים- הסטוריה - לכתוב את כל ראשי ממשלה מהקמת המדינה מתמטיקה- כל אחד מקבל תרגיל ארוך ועושים תחרות מי פותר ראשון ספורט- משחק עם כדור מדעים- למצוא 5 סוגים של עלים שונים תנך- חידון על התנך לשון- להוציא ממילה כמה שיותר מילים אנגלית- ללמוד שיר באנגלית/לדבר רק באנגלית אומנות- כל אחד מקבל מחברת ומביאים מלא עיתונים, מדבקות ,טושים וכו' ומקשטים את המחברת.(אפשר לעשות כל יצירה שרוצים(

כשנכנסתי להדרכה, בפעם השניה, לא הייתה לי חולצת תנועה. זאת אומרת, הייתה לי, אבל לא של התנועה הנכונה. כך מצאתי את עצמי בחולצת תנועה ועליה סוודר כדי להסתיר את הסמל. החניכות בתמימותן היו בטוחות שהחולצה של תנועת עוז, ואנחנו זרמנו איתן. היה מצחיק ומגבש. וגם חם. מאד חם. *~~*~~ התחלנו את הפעולה בבינגו שמות. את המידע על החניכות אספנו במהלך החפיפה עם המדריכות הקודמות. בעזרת הבינגו למדנו להכיר אותן קצת והן למדו להכיר אותנו. למדנו קצת על המבנה השבטי ועל העבודה שלפנינו. הקרח נשבר. המשכנו עם מלחמה אנושית. בדומה

המסר: היכרות עם השבט

פעולה אחרונה מערך נפרדדדדד!זו הפעולה האחרונה במערך המופרד, ורצינו לנסות לסכם את הדברים. יהיו די הרבה קטעים אז תחזיקו ראש J 1.    מכתב לנורית נורית! אהלן! מה עניינים? הבטחתי לכתוב ואני מקיים. באמת נהנתי אתמול לדבר איתך וחבל שזה היה קצר. רציתי לספר לך מה קרה אחרי שנפרדנו: המשכתי להסתובב בקניון לבד כשפתאום בחורה אחת משכה את תשומת לבי. אל תכעסי, אני לא שוכח אותך כל- כך מהר, אבל אי- אפשר היה להתעלם ממנה. זה לא שהיא הייתה בלונדינית מהסרטים, היא באמת הייתה בחורה רגילה, אך הלבוש שלה היה כל כך בולט וצעקני.

המסר: זוהי פעולת סיום למערך. מסכמת את המערך, מדגימה מה הוא שינוי אמיתי ממקום טהור

משחק פתיחה-בא לי בא לי -15 דק האור שבי- כל חניכה מקבלת דף ומדביקים לה אותו לגב,כל אחת כותבת על הגב של השנייה דברים טובים. 20 דק. חידון הוא והיא:   1. הוא : איבר חשוב בגוף _ _(לב)     היא : מאכל לחנוכה _ _ _ _ _(לביבה)   2. הוא : נוזל המשמש לטיגון _ _ _ (שמן)     היא : ההפך מרזה _ _ _ _(שמנה)   3. הוא : בנזין בעברית הוא : _ _ _(דלק)     היא : מילה נרדפת לשרפה : __ _ _ _ (דלקה)   4. הוא : מילה נרדפת לפלא : __ __(נס)     היא : מילה נרדפת למילה ברחה : __ _ _ (נסה)   5. הוא : מילה נרדפת למילה מועד : _

המסר: כל אחד הוא מיוחד

מחילים עם משחק 2 מקלות- ההורים הם כמו מסגרת- כמו שאם לה היה מקלות לא היה אפשר לשחק כך גם ההורים נותנים לנו מסגרת. אסור לדרוך על המקלות- כך גם אסור להתחצף אל ההורים וצריך לשמוע בקולם. הצגה עם בעיה שנעלית לדיון- ילדה שמתחצפת לאמא שלה כל הזמן ואז האמא שואלת את החניכים מה עושים. אפשר להוסיף עוד דמויות ופרטים.    המשחק המלך אמר. עושים יצירה להורים מספרים את הסיפור הצעיף הצהוב-  פגשתיו לראשונה ברכבת, הוא ישב מאובן ועל פניו הייתה נסוכה מן ארשת שהביעה סבל עמוק. אני הייתי בדרכי הבייתה. התיישבתי בניחותא בספסל

המסר: חשוב וצריך לכבד את ההורים. ובכן צריך להקשיב להם.

פעולה לפתיחת מערך דתיים לאומים. לפני שמתעסקים במערף, מיהם בכלל? בס"ד מיהו דתי לאומי? מטרכת הפעולה : החניכות יחשבו שוב מיהו דתי לאומי ומי אנחנו ביחס אליו. מביאים 2 קצוות של כל מיני נושאים ושואלים איפה אתם? קיץ\חורף תות\אבטיח ים\בריכה בוקר\ערב חלב\בשר שמלה\חולצה וחצאית מתמטיקה\אנגלית קפה גרג\קפה לנדוור ירושלים\תל אביב טבע\הוויאנס קולה\מיץ פטל אדום\סגול בית פרטי\בנין טכנולוגי\וינטג' גבולות\חופש טלויזיה\מחשב איפון\גלאקסי פיוזטי\נסטי חרדי\חילוני מקריאים את כל החלקים המודגשים ושואלים מה אתם מכירים?

פעולה מיוחדת על בית המקדש ששחזרתי מהפעולה שהמדריכות עשו לי כשהייתי בשבט נבטים: בהתחלה המדריכות בחרו 5 בנות. לראשונה הן הראו תמונה וביקשו ממנה לזכור את כל הפרטים, ואז היא הייתה צריכה לתאר לבת השנייה את התמונה, הבת השנייה הייתה צריכה לתאר לבת השלישית וכן הלאה עד לחמישית שמראים לה את התמונה ושמים לב לכל ההבדלים בין התיאור לבין התמונה האמיתית. הנמשל של זה זה שכמו שאם לא ראינו בעיניים שלנו את התמונה אנחנו לא כ"כ מכירים אותה ככה גם בית המקדש, לא ראינו אותו בעיניים רק שמענו עליו, ולכן לפעמים אנחנו

סליחה לפני יום הכיפורים: *משחקים את המשחק "שלום בוריס", רק במקום "שלום" אומרים "סליחה". הסבר: יושבים במעגל חניכים א, ב, ג. חניך א' אומר לב': "סליחה בוריס", וב' עונה: "סליחה בוריס". א' אומר לב': "תגיד סליחה לבוריס, בוריס", ואז ב' אומר לג' "סליחה בוריס", וג' עונה "סליחה בוריס", וב' אומר לג': "תגיד סליחה לבוריס, בוריס", ואז ג' אומר לד' וכך הלאה... כשמישהו מתבלבל במשפט מחליפים לו את השם לאולגה, אח"כ ולדימיר,

המסר: דיון על בקשת הסליחה, וניסיון סליחה אמיתית האחד לשני

*ערב אבטיחים* משחק המלפפון אבל עם פלח אבטיח. בשתי קבוצות: מרוץ שליחים- כל קבוצה רק שצריך לתת ביס כל פעם שמגיעים לאבטיח עד שהוא נגמר. כל קבוצה שולחת נציג, הנציג מקבל חתיכת אבטיח ועליו לאכול אותה כמה שיותר מהר. כל קבוצה שולחת שני נציגים. קושרים את העיניים לארבעתם,נציג אחד מכל קבוצה מקבל פלח אבטיח, וצריך להאכיל את הנציג השני. פורסים מהאבטיח שתי פרוסות לרוחב, כך שיוצאות פרוסות עגולות שלמות.מכל קבוצה מגיעים שני נציגים, אחד מחזיק את הפרוסה,והשני אוכל את מה שבפנים באופן בהמי למדי.על כל קבוצה להכין פרסומת

1. מסלול מכשולים :   מחלקיםאותם ל3 קבוצות , מכל קבוצה בוחרים נציג ומכסים לו את העיניים , כל שאר הקבוצה צריכה להוביל אותו לשקית פופקורן בסוף , מיש מגיע אליה ראשון ושם במיקרו מנצח . *מסלולמכשולים *שקיתפופקורן *כיסוילעיניים   2.לנשוף פופקורן:   -בוחרים 2 נציגים ושמים להם פופקורן לידם והם צריכים לגרום לו להגיע מצד אחד לצד שני בעזרת קשית בלבד . -שמים ב2 צלחות אותה כמות של פופקורן ובעזרת קשית בלבד צריך להעביר את הפופקורן מצד אחד של הצלחת לצד השני . *קשיות *צלחות   3.לנאום עם פופקורן:   צריךלמלא את כל הפה

הפעולה הכי טובה שהעברתי בחיי ,היא מתחלקת לשלושה חלקים עיקריים : חלק א : לתת רקע על העיר חלב שבסוריה ועל מלחמת האזרחים בסוריה. מידע על העיר חלב: מידע על מלחמת האזרחים: חלק ב :להשמיע את הקטע חלב מאת יונתן בלומנפלד  חלק ג : שואלים את החניכים שאלות בנושא לדברים שנאמרים בקטע (אחד הדיונים היותר טובים שיהיו לכם בצופים חשוב לא להיכנס לפוליטיקה אלא שזה יהיה יותר דיון בהקשר של מה מוסרי בעיניי החניך

קיימת בידי חוברת עשירה מאד בחומר בצורה די קלילה ומסוכמת שמבררת להלכה את השבועות שלא יעלו כחומה שלא ימרדו באומות ושלא ידחקו את הקץ, חושבני שיש שיהיה להם תועלת מחוברת זו להחדרת המבט הישר על כל הנושא הזה, אפשר ללמוד עם חניכים מתוך החוברת ואפשר גם ללמוד אותה לבד ולהביא חלקים ממנה, לי החוברת מאד הועילה... יום טוב יונה

המסר: המבט על השבועות הנזכרות

מתודות: 1) תופסת כיפים. 2)החתול והעכבר. (אם קבוצה גדולה אז אפשר גם הדגל) 3) תמונות של אנשים שהצליחו כזוג/ קבוצה (האחים גרים, האחים רייט, הביטלס, אהוד שבתאי ואמיר שנער ואורי לוין- מי שהמציאו את הוויז וכו') אפשר גם רק שמות על דפים. 4)שואלים את החניכים/ות מה היה קורא אם הם היו רק אדם אחד, גם אז הם היו ממציאים את הדברים שלהם או נהיים כ"כ מפורסמים? ואז מסבירים שבלי עזרה, בלי הכיף, לא היינו יכולים להמשיך לגדול, לצמוח. ושתמיד אנשים צריכים עזרה בחיים.  

המסר: מותר ורצוי לקבל עזרה כשצריך.

את הפעולה הכנו במסגרת עבודה באזרחות. הסתה VS חופש הביטויגיל החניכים: 14+ מספר חניכים מינימלי: 8 ציוד: פתקים ב2 צבעים כמספר החניכים, נספחים. מהלך הפעולה: שלב א'- משחקים את משחק החרקים: המדריך בוחר שני משתתפים, ואומר להם להושיט את זרועותיהם, ולתפוס בזרועות של אחד השני בשתי הידיים. הוא מחלק את שאר החניכים לשתי קבוצות, ומסדר כל קבוצה בטור מאחורי אחד המשתתפים. הם צריכים לאחוז זה בזה, וברגע שיגיד להם להתחיל הם צריכים למשוך בחזקה את החניך שלפניהם. הקבוצה המנצחת היא זו  שהצליחה להפיל הקבוצה היריבה לכיוון

המסר: חשוב לשים לב ולפעול כאשר אנו עומדים מול הסתה

נקודת מבט מטרה: זהו סיפור איתו ראוי ילדים לחנך. האמנם? אנו חושבים שמסיפור זה ניתן להשליך השלכות על חיינו כיום (לשני הכיוונים). לדעתי הפעולה מתאימה לילדים מכיתה ז ומעלה, אני יכול לספר שאישית העברתי אותה לילדים בכיתה ז והיא הייתה הצלחה מסחררת. הפעלות: 1)  נשמיע את השיר בלה בליסימה של הדג נחש ונספר את הסיפור דיון קצר - האם זהו מעשה גבורה? כיצד הייתם פועלים? 2) נציג מקרה דומה שבו לא היה אדם שיגן על המחבל (לכאורה) שבו ירו ואחר כך גם הרביצו למחבל, נשאל את החניכים האם לדעתם מה ש"ההמון" עשה לגיטימי,

המסר: זהו סיפור איתו ראוי ילדים לחנך, האמנם?
1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 88

חזור אל עמוד ראשי

נשמח לשמוע ממך!