אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!
2188 נושאים • עמוד 25 מתוך 88

פעולת שמות עברנו עכשיו לשבט בשם חדש אז עשינו פעולת שמותתת "אני יושבת על הכיסא " ושבים במעגל, כשיש כיסא אחד ריק, ומחלקים לכל אחד שם)לדוג מחליטים שכל אחת במשחק קוראים לה בשם משפ של אמא שלה...( מי שמימין לכיסא הריק עוברת לכיסא ואומרת ''אני''. כולם עוברים אחריה כיסא כשכל אחד אומרת מילה, עד שמשלימים את המשפט ''אני יושבת על הכיסא וקוראת ל_____''. האחרונה אומרת שם של אחת המשתתפיות ועוברת לכיסא. מי שקראו בשם שלה, צריכה לעבור לכיסא הריק ומתחילים שוב מההתחלה. מי שקוראת למשתתפת שיושבת לידה או למישהי

אהלןן אז כמו שאתם יודעים החורף כבר כאן ולפעמים זה לא מי יודע מה נחמד שקר יורד עליך גשם ומכוניות משפריצות עליך מים אז בואו נעביר לחניכים שחורף הוא גם כיף בגלל שבחורף שותים הרבה תה אז נשחק עכשיו כמה משחקים שקשורים לתה: #לוקחים כמה סוגים של תיונים ונותנים (שניים מכל סוג) ובוחרים שני מתנדבים על המתנדבים לזהות את סוג התיון כמה שיותר מהר מי שמזהה ראשון מנצח #נבחר שני מתנדבים אחרים ונבקש מהם לשתות את התה שנכין להם אבל הם לא יודעים שהתיון היה בתוך התה הרבה זמן ושלא שמו סוכר וכפי שאתם מבינים זה יהיה להם מר

התחלנו בלסדר את החדר בצורה של מטוס ולהניח על כל כיסא דרכון שהכנו עם שם)ככה הם גם יושבים לא ילד חברים שלהם( סבב מהנשמע/פתיחה לאיפה הכי הייתם רוצים לטוס? המשחקים: אנגליה שומר הארמון-המדריכה היא השומר של הארמון וכל ילד בתורו צריך לנסות להצחיק את השומר יוון סלט יווני-מחלקים את הקבוצה לשלוש, קבוצה אחת בולגרית, השניה היא עגבניות והשלישית מלפפון . כל פעם שאומרים של של קבוצה הם צריכים להחליף מקומות בין עצמם  כשאומרים שלט יווני כולם מחליפים עם כולם מצריים פרמידת כוסות-תחרות בין קבוצות מי יבנה פרמידה מכל הכוסות

פתיחה: הסברה על שבוע אופק יובל.  שאלת פתיחה: מה קובע שבן אדם שונה?  אסוציאציות:  זרקו כדור ואמרו לכל חניך שהכדור מגיע אליו לומר את הדבר הראשון שהוא חושב.  המילים:נכה, הנגשה, חינוך מיוחד, צרכים מיוחדים, שונה, אוטיזם, תסמונת דאון. פזרו משפטים ותשאלו את החניכים אם הבן אדם שרשום עדיין אדם רגיל כמו.  -בן אדם עיוור -ילדה שמתנהגת מוזר -איש חרש-אדם עם צבע עור שונה נבקש מהחניכים לעשות פעולות ומשחקים כשמגבילים אותם (באופן פיזי)  -כדורגל עם רגלים קשורות -דג מלוח אם עיינים עצומות-תופסת בלי ידיים -לספר על איך

המסר: קבלת אדם ששונה ממנו, לא משנה איך הוא נראה

- פותחים בסבב משהו טוב שהיה השבוע - מחלקים לכל אחד פתק, שעליו רושמים שאיפה, חלום או מטרה שיש לו. - משחקים משחק הכיסאות - משחקים תופסת כלשהי (לא ככ משנה איזו) - פותחים דיון של מה לדעתי הדרך הנכונה והטובה ביותר להגשים מטרה, להגשים חלום. מסבירים, שכמו שבמשחק הכיסאות ובתופסת, אם לא היינו מתמקדים כל פעם בכסא אחד, בחבר אחד, לא היינו מצליחים לתפוס כסא או בתופסת - לתפוס מישהו. היינו עוברים מילד לילד ולא מתמקדים באחד. עלינו לדעת, שגם אם קשה ולא מצליחים להתקדם בהגשמת החלום, לא לנסות לרוץ קדימה. להתחיל לאט

המסר: בשביל להגשים חלום או מטרה כלשהי, עלינו להתקדם בצעדים, ולהתמקד כל פעם במשהו קטן אחר.

בס"ד                                                                                                                              י"ג טבת שבת פרשת ויחי שבט הרא"ה -נבקש מכל חניך לספר משהו טוב שהיה לו השבוע -בקשו מכל חניך לספר על משהו שרצה לעשות, משימה לטווח הארוך שרצה להתחיל אבל נמנע ממנה... (אימון רבוע, לימוד נגינה וכו) -בקשו ממנו לפרט- מה מנע ממנו להתחיל? איך אנחנו יכולים לשנות את המצב? קטע להקראה "קשה זה טוב. קשה זה תמיד טוב. זה מחייב מחשבה, קביעת סידרי עדיפויות. זה מוציא כוחות

המסר: אין דבר קשה מדיי

פתיחה- סבב מעשה טוב שעשיתי/ מעשה ששמעתי עליו. שלב א'- מניחים לפני החניכות תמונה של הרב דרוקמן (נספח 1), שואלים: מישהי מכירה אותו? מה אתן יודעות לספר עליו? נותנים לחניכות לענות ואז מניחים דף נוסף עם שמו (נספח 2) , ומספרים- אז האיש בתמונה הוא הרב חיים מאיר דרוקמן. מהרבנים הבולטים בציונות הדתית, שנפטר בנר השמיני של חנוכה השנה, לאחר שמצבו לא היה טוב מספר שבועות. הרב נולד בפולין לפני השואה. בגיל 11 כשהחלה המלחמה הוא ניצל בזכות הוריו, ששלחו אותו לארץ עם זוג חברים כדי לברוח מזרועות הנאצים. כשהגיע לארץ הצטרף

המסר: החניכים יכירו את הרב דרוקמן וילמדו עליו ועל תכונותיו

פעולת הכל הולך מושלמתתתפעולת שיא- הכל הולך **הפעולה מבוססת על המשחקים מתוך הכל הולךציוד: רמקול, אוזניות, פלייליסט  זמן מפקד (10 דק')סבב (10 דק') איך עבר השבוע? אם הייתה לי בריכה במה הייתי ממלא אותה? __________________________________________________________________________________ משחק פתיחה: סיפור במילה אחת (10 דק') במשחק זה המטרה של כל הקבוצה היא להמציא סיפור. בכל תור מותר לכל משתתף להגיד רק מילה אחת. לדוגמה: חניך ראשון מתחיל "היה", חניך שני ממשיך "היה" וחניך שלישי מוסיף "קרפדה". בלי

המסר: משחקים מהכל הולך

מחפשת איך להתחיל את הפעולה? רוצה לעשות סבב? תדפיסי אימוג'ים ותתחילי בסבב שכל אחת בוחרת אימוגי אחד ואומרת איך היא מרגישה היום. אימוגי אחד על איך היא היתה רוצה להרגיש היום. ומה היה יכול לעזור לה להרגיש ככה. אפשר לקחת את האימוגים האלה ולהתחיל איתם כל פעולה וכל שיחה אישית. לעזור לחניכות להעביר את מה שהם מרגישות למילים.. הם בוחרות אימוג'י ומסבירות למה..

פעולת חורףף משחקים כיפיםם 3 מקלות עם מטריות הרוח נושבת משחק השוקולד עם פרטי לבוש של חורך(כובע, מעיל מטריה) לקטנות-בינגו על חורף פריז(בהתחלה כולם זזות, קופצות וכו וכשהמדריכה אומרת פריז הם עוצרות בתנוחה שהם היו עד שהיא אומרת שחרור/ אן פריז ואז הם ממשיכות לקפוץ וכו.. אפשר גם לתת לחניכות להגיד) למדריכות המשקיעות-להכין מרק חם ושווה או להכין תה ולהביא עוגיות

המסר: פעולת חורף.. כיף וגיבושש

בס"ד רעיונות לפעולת ODT (בלי ציוד מיוחד) 1 .להפוך את הסדין: מטרת משחק זה היא לשפר את יכולת החשיבה והתכנון המשותף בין חברי הצוות, תוך אתגר משותף ומשעשע, שמפיג מתחים ומשפר את האווירה. את המשחק ניתן לקיים במרחב פתוח או בחדר המתאים לגודלה של הקבוצה. בשלב הראשון, פורסים סדין גדול על האדמה, הדשא או הרצפה, במקום בו מיועדתצ הפעילות להתקיים. חשוב להתאים את גודל הסדין למספר המשתתפים בפעילות, כך שיוכלו לעמוד עליו ביחד בו זמנית. עם תחילת המשחק, כל המשתתפים נעמדים על הסדין, ואינם רשאים לרדת ממנו. מטרת המשחק

המסר: גיבוש

משחקים שלוש משחקים1. חיי שרה2. מחניים3. 21 מסר: במשחק הראשון כל אחד היה בשביל עצמובמשחק השני היינו שתי קבוצות  ובמשחק השני היינו כולם בשביל כולםוכמו שהמשחק השלישי כולם היו בשביל כולם ככה גם אנחנו צריכים להיות בשבט  לא כל אחד בשביל עצמו ושלא שתי קבוצותכולם בשביל כולם  

המסר: כולנו קבוצה אחת שפה אחד בשביל השני

טוב, זה ערב שאני המצאתי!! -להאכיל אחד את השני במעדן שוקולד ובקרמבו כשהעיניים מכוסות -להוביל אחד את השני במסלול הליכה ארוך כאשר אחד לא יכול לראות והשני לא יכול לגעת בחבירו. -פרה עיוורת וזהו...אם יש לכם עוד רעיונות תכתבו...  בהצלחה!

מגיל קטן לימדו אותי לכתוב את חלומותי או מה שנשאר מהם בראשי לאחר הקימה. חייבים להיות כאן כמה חלומות מטופשים למדי, אבל הודות לכך שגודלתי להתמקד בטוב שראיתי או בזה שלא ראיתי, אני אוכל להתקרב לבחירה שלי לפחות קצת. טוב, לא ציפיתם הרי שאמי תתן לי מטלה חסרת משמעות, נכון? עוד תלמדו להכיר אותה. עושים של סבב של מה החלום שלך. זה יכול להיות לכ מיני למשל: להיות רופא, לחיות בשלום תמיד, שאיזה מחלה לא תהיה יותר  כדי גם לשאול למה הם בחרו דבקה בחלום מהסוג שהם בחרו. עושים סבב של כשעולה לי בראש המילה חלומות מה הדבר

פרשת ויגש אחרי הסיפור עם הגביע של בנימין ואז שוב עומדת נאמנות האחים במבחן: יוסף, שליט מצרים מבקש לקחת את בנימין לעבד. אך הפעם, האחים מגינים עליו ומסרבים בכל תוקף. יהודה ניגש ליוסף ומפציר בו לקחת אותו כעבד במקום אחיו בנימין. הוא מגולל את השתלשלות הדברים – כיצד הוא הבטיח שישמור היטב על בנימין, וכיצד הוא, באופן אישי, התחייב לאביו להשיב אותו בשלום. יוסף לא יכול להתאפק. הוא מבקש מכל המצרים הנוכחים לצאת מן החדר, ומכריז: "אני יוסף! העוד אבי חי"? האחים נבוכים עד עמקי נפשם לפגוש את האח שמכרו לעבד

המסר: +עם משחק פים פם פום על מה שלמדנו מהפרשה

- פותחים בסבב משהו טוב שהיה לי השבוע ולאחר מכן שואלים את החניכים מה הם יודעים על הרב דרוקמן זצ"ל. - משחקים תופסת כיפים - משחקים תפסוני - מקריאים להם קטע: איש אחד יצא לרוץ לאורך הים. בעודו רץ, הבחין בנער צעיר הולך לו לאיטו לאורך החוף, מתכופף מדי פעם, מתרומם ומשליך משהו אל המים. כשהתקרב אל הנער ראה שהוא מרים כוכבי ים וזורק אותם בעדינות אל תוך המים. "נער צעיר מה אתה עושה?" שאל בתמיהה. "אני מציל כוכבי ים", ענה הנער, "אם יישארו פה על החוף הם יתייבשו וימותו". האיש קימט

מתחילים עם השאלה המוכרת. מה אתם יודעים על הרב דרוקמן?  אחרי זה אתם מקריאים להם את הסיפור הבא  סיפור אישי עם הרב דרוקמן (הלל מרצבך) לפני 22 שנה בהיותי בן 18 שימשתי כציר בוויעדה הארצית של בני עקיבא. קיוויתי להשפיע ולשנות בקבלת ההחלטות של התנועה שכל כך אהבתי. כשניתנה לי רשות הדיבור במליאה הכללית, טענתי שצריך להפריד את התנועה. הסברתי שכך עולה מדברי השולחן ערוך והפוסקים. ישב שם יהודי יחסית מבוגר בשם ד"ר אמנון שפירא (מזכ"ל התנועה לשעבר) שטען כנגדי שזו תנועה מעורבת לכתחילה, ואין לי רשות לעלות

המסר: הכרה מקרוב עם אחד מרבני בני עקיבא

לימוד לעילוי נשמת הרב חיים דרוקמן זצ"ל סניף קרית שמואל

את הפעולה הכינו ירין ואוהד מטרת הפעולה: - להראות לחניכים את ההבדל בין הקשיים היומיומיים שלנו לבין הקשיים האמיתיים בחיים - להראות לחניכים שמכל משבר אפשר להתגבר שלבי הפעולה: - ניתן לחניכים קשיים יומימיים לדוג' נכשלתי במבחן, רבתי עם החברה הכי טובה שלי, שברתי את היד וכו' ושואלים אותם איך הם היו מגיבים - מספרים לחניכים את סיפורה של מרים פרץ ושואלים אותם איך הם היו מתנהגים אם היו במקומה, ממשיכים לדיון ואחר כך מספרים להם איך מרים פרץ הגיבה ואיך היא צמחה מהמשברים שלה - פותחים בדיון, מה עזר למרים פרץ לצמוח

בס"ד אור היהודים בעולם – פעולה לחנוכה לפני הרבה שנים, הייתה מלחמה בין שתי מדינות. הגיע חג החנוכה ויצא צו האוסר על הדלקת אורות ברשות הרבים באחת המדינות. כל היהודים תושבי אותה המדינה הדליקו את החנוכייה בתוך הבית. באחת העיירות זקן אחד הדליק את החנוכייה ליד החלון. חיילים שהבחינו באור תפסו אותו וביקשו להוציא אותו להורג לעיני כל יהודי העיירה לפתע הגיע המפקד, ואמר: "בזכות האור של היהודי הזה לא איבדתי את דרכי בלילה וחיי ניצלו. אל תהרגו אותו!" פנה המפקד אל היהודי ואמר לו: "אתה לא ידעת

המסר: אור מאוחד של החניכים

פעולת אמצע שבוע לעילוי נשמת הרב, מוזמנים להפיץ:) ... p=drivesdk נשמח שמי שמעביר את הפעולה ישלח הודעה להוד - 0559125059

לוקחים מטרייה ושמים על כל צלע שלה פתק עם משחק- בכל פעם חניך אחר מסובב את המטרייה ומשחקים את המשחק שרשום על הצלע שהיא נופלת: 1-אומרים לחניכים להביא מלא גרביים, מחלקים לשתי קבוצות ושמים קו גבול באמצע החדר. כל קבוצה מקבלת מספר זהה של גרביים והמטרה היא בזמן מסוים שאתם מקציבים, להעיף את הגרביים לקבוצה השנייה. כשנגמר הזמן סופרים לאיזה קבוצה יש הכי קצת גרביים, והיא הקבוצה המנצחת. 2-משחקים את המשחק "בקבוק" עם בקבוק חם. יוצרים על החניכים מעגל בעמידה כשחניך אחד באמצע. החניך סופר בשקט עד שלושים (בכל

המסר: אין
1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 88

חזור אל עמוד ראשי

נשמח לשמוע ממך!