אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!
2188 נושאים • עמוד 14 מתוך 88

". פעולה על אפרים יכמן ז"ל דיבורים ועבודה1)לדבר על אפרים על התכונות שלו על העבודה שלו ועל האידאלים שלו לדבר על האידיאלים שלנו בחיים (2)לתת פתקים מעוצבים יפה ולהגיד להם שיירשמו מה האידיאלים שהם שואפים אליהם   3)אחרי זה להגיד להם שיכתבו על הפער בין המציאות לבין האידיאלים שלהם.אחרי זה להגיד להם שיכתבו מה אני עושה ביום יום כדי להגיע לשם.לכתוב תכנית עבודה לטווח הארוך אבל גם ובעיקר מה הצעד הבא שהם עושים כשהם יוצאים מהפעולה ואחרי שסיימו את הצעד הבא שיכתבו את הצעד הבא אחריו. משחקים להעברת המסר

המסר: אפשרי לחיות כאדם אידאלי

‎⁨פעולה לזכר עדי דנן⁩.pdfלהכין מראש לפעולה: קופסא עם מראה קטנה בתוכה מרשמלו שיפודים

המסר: ענווה ונתינה

-מדריכי שבט ניצנים סניף יתיר

המסר: העומק בנסתר מהעין

כל הפעולה מצורפת בקובץ המצורף יש רק תהכין כרטיסיות עם מילים לאחד המשחקים כמתואר בדף המצורף. מקווה שעזרתי, תהנו:)

המסר: שהחניכים יבינו את הכוח של המילים שיוצאות להם מהפה לטוב ולרע

בס"ד פעולה לזכר גדעון אילני הי"ד • משחקים הרוח נושבת• שואלים מי יודע לעשות מה:מי יודע את הabc?מי יודע לרכב על אופניים?מי יודע לנגן על גיטרה?מי יודע לקפוץ בחבל?מי מסוגל להישאר ער כל הלילה?מי קיבל מאה בציון כלשהו?מי יודע להכין פסטה?מי יודע לצייר יפה?מי יודע לעשות עמידת ידיים?מי יודע יותר משתי שפות?• נציג סיטואציות בהן נשאל מהו גאווה ומהו ענווה-1. המורה נכנסה לכיתה וביקשה 2 בנות שיודעות לצייר יפה. התלבטתי אם להצביע כי אולי יש עוד בנות שרוצות - ענווה2. קיבלתי ציון מעולה במבחן בהיסטוריה ואני

המסר: ענווה

אנחנו סניף מעלה שומרון שבט ניצנים, עשינו פעולה לזכרו של סמ"ר אילי גמזו הי"ד החייל שלקחנו על עצמנו לנציח אותו(התנדבנו לזכרו, עשינו קיר לזכרו ועוד) אילי היה בן אדם שמח וזאת גם צוואתו. להמשיך לשמוח. "חייכו כי חיוך זה שמחה ושמחה זה הכוח להמשיך" יהי זכרו ברוך. הפעולה והצ'ופרים מצורפים.

המסר: שמחה -" חייכו כי חיוך זה שמחה ושמחה זה הכוח להמשיך"

פעולה לע"נ רועי אברהם מימון ה"יד אנחנו סניף בני עקיבא עפולה מרכז הכנו פעולה לע"נ רועי אברהם מימון ה"יד שאחיו ואחותו חניכים בסניפנו בשביל להנציח את רועי וכדי שנוכל לשתף איזה בן אדם הוא היה 1. מתודה (10-5 דק') מעגל קטן/מתרחב. 1) דף מעשים רעים(להכין מראש רשימה על דף), כל פעם שאומרים מעשה רע צריך להתקדם קדימה לתוך המעגל צעד אחד- המעגל מתכווץ. 2)דף מעשים טובים(להכין מראש רשימה על דף), כל פעם כשאנחנו אומרות מעשה טוב, לקחת צעד אחורה ולהגדיל את המעגל- המעגל גדל. 3) דיון: מה קורה לי בלב

המסר: אהבת חינם ונתינה

חפש ת'פונדו מחלקים את השבט ל2 קבוצות: לוקחים קופסא עם קוד(לא חייב.. אפשר גם סתם קופסאת נעלים סגורה) ומכניסים לשם מצרכים לפונוד- שוקולד,חלב,מרשמלו,בייגלה,תפוח,וכל מה שבא לכם.. בוחרים קוד של 4 מספרים: *משחקים חפש תמטמון שבפתק האחרון מגלים את המספר הראשון של הקוד *משחקים חבילה עוברת ובדף האחרון כתוב את המספר השני של הקוד *כותבים שאלה בא"ת,ב"ש עם המספר השלישי של הקוד.. לדוג כמה ספות יש בסניף? 3 אז זה המספר השלשי של הקוד *צלחת קמח שצריך לעשות עם הפה פו עד שמגיעים לפתק הקבוצה שמגלה ראשונה את

המסר: להנות

בס''ד ובהשתדלותנו 1) משחקים ''אני יושב על הכיסא'' יושבים במעגל, כשיש כיסא אחד ריק, ומחלקים לכל אחד מספר. מי שמימין לכיסא הריק עובר לכיסא ואומר ''אני''. כולם עוברים אחריו כיסא כשכל אחד אומר מילה, עד שמשלימים את המשפט ''אני יושב על הכיסא וקורא למספר_____''. האחרון אומר מספר של אחד המשתתפים ועובר כיסא. מי שהמספר שלו, צריך לעבור לכיסא הריק ומתחילים שוב מההתחלה. מי שקורא למשתתף שיושב לידו או למישהו שנפסל, או לא זוכר לעבור כשקוראים במספר שלו, נפסל. כל הנפסלים ממשיכים לשבת במעגל בלי להשתתף. האחרון שנשאר

המסר: החניך יבין שיש משמעות גדולה לשם שלו.

פעולה מתאימה לכל הגילאים על כוחן של מילים

המסר: כוחן של מילים

פעולה על אהבת חינם לזכר גיבור ישראל, עמיחי אוסטר הי"ד, שנפל בקרב להגנת המולדת בכ' טבת ה'תשפ"ג. מצורף קובץ הפעולה וקובץ עם צ'ופר לחניכים. שלבי הפעולה: מבוא – נסביר בקצרה על נושא הפעולה ועל הנצחת עמיחי ישראל יהושע אוסטר הי"ד. שנאת חינם ואהבת חינם – נבין עד כמה הרסנית השנאת חינם ולעומתה עד כמה חשובה האהבת חינם. סבב אהבת חינם – נעלה במודעות של החניכים את חשיבות אהבת החינם ואיך היא משפיעה עלינו. ואהבת לרעך כמוך – נבין כי אנו נדרשים לאהוב כל אחד מישראל, למרות השוני והמחלוקות. עמיחי אוסטר

המסר: אהבת חינם ואחדות - לזכרו של עמיחי אוסטר הי"ד

הפעולה המלאה בקובץ המשותף

הפעולה מצורפת בתוך הקובץ למטה

המסר: למידה בעיקר על עדות ומגדרים

סרן אושרי משה בוצחק, מחיפה, מפקד צוות בסיירת נח"ל, נפל בקרב ברצועת עזה בי"א בטבת התשפ"ד, בן 22 בנופלו.

המסר: פעולה לזכרו של חייל שנפל במלחמת חרבות ברזל

מסר-  חשיבות השם שלנו והשמות שאנחנו נותנים לאירועים בחיים שלנו מתודה- לוקחים כדור ואומרים לחניכים להתמסר איתו,  1. כל פעם שחניך מוסר לחניך אחר הוא צריך לומר את השם של החניך שהוא מסר אליו  2. אם חניך לא תפס את הכדור בפעם הראשונה שמסרו אליו משנים לו את השם הפרטי, בפעם השנייה את השם משפחה ובפעם השלישית הוא נפסל  3. אם חניך מוסר לחניך אחר ואומר את השם הרגיל שלו אבל לחניך הזה שינו את השם עושים לו בדיוק כמו שעושים למי שלא תופס כדור. סיפור- לפני שנתיים אני והמשפחה שלי נסענו למלון בצפון ובאיזור אחת בלילה

אז חודשארגון עבר... רוצה לעשות פעולת סיכום חודשארגון אבל שלא תיקח את כל הפעולה? חניכות שלך לא אוהבות סבבים? הגעת למקום הנכון:) נהנתי בחודשארגון (אני מביאה למסיבה) כמו המשחק אני מביאה למסיבה רק בנהנהתי בחודשארגון. הסבר למשחק אני מביאה למסיבה- הראשונה מתחילה ואומרת אני מביאה למסיבה בלון. השניה חושבת על משהו נוסף שהיא רוצה להביא למסיבה. לדוגמא, עוגה. החניכה צריכה להגיד גם את מה שהיא אומרת וגם את המשהו שהחברה הקודמת אמרה. אז היא תאמר - אני מביאה למסיבה עוגה ובלון. והבאה בתור אני מביאה למסיבה למשל חטיף,

המסר: משחקים קלילים לסיכום חודש ארגון

פעולה לאור משנת חייו של הרב דרוקמן זצ"ל: אני חי כדי לעשות טוב לעם ישראל משחקים מלא משחקים שהם צריכות לתת לאחר, להסתכן בשביל האחר, לעשות בשבילו תפסוני הדגל: מחלקים את הקבוצה והמגרש ל2 קבוצות. לכל קבוצה דגל. המטרה של כל קבוצה לחטוף את הדגל של הקבוצה השנייה ולהביא אותה בחזרה לשטח שלהם. אפשר להעביר את הדגל בין חברי הקבוצה. אם מישהו נתפס בזמן שנמצא בשטח של הקבוצה השנייה, הוא יוצא מהמשחק עד שמשחררים אותו ב"כיף". תופסת עכברים: משחקים תופסת. כל מי שנתפס על ידי התופס יוצא מהמשחק, וצריך לחכות

המסר: ללמוד מהדמות של הרב דרוקמן, ולהתחבר אליה דרך משחקים

אחיה דסקל ז״ל, היה בוגר סניף נבני עקיבא נו"ש ונפל בא' טבת בעזה, כחלק ממלחמת חרבות ברזל. הפעולה מתמקדת בתכונה אחת ובולטת שלו, טובת הכלל. פעמים רבות במהלך חייו שם את טובת הכלל לפני טובתו האישית. חלק א' - משחק ציוד: סוכריות ופתקים ב2 צבעים שונים (לצורך הדוגמא: כחול ואדום) חוקי המשחק: כולם מרימים פתקים, ולפי הרמת הפתקים של כל מי שמשתתף במשחק מקבלים סוכריות. אם כולם מרימים פתק כחול, כל החניכים מקבלים סוכרייה אחת. אם כולם מרימים פתק כחול, וחניך אחד מרים פתק בצבע אדום, מי שהרים פתק אדום מקבל חמש סוכריות.

המסר: היכרות עם אחיה, חלל מלחמות ברזל, דרך האישיות המיוחדת שלו.

פעולה לעילוי נשמת הרב חיים מאיר דרוקמן המטרה: החניכים יבינו את המהות המילה ''הנני'' וילמדו קצת מדמותו של הרב דרוקמן +את הפעולה נתחיל בתיאור קצר לדמותו של הרב דרוקמן: הרב חיים מאיר דרוקמן היה רב ישראלי,ראש ישיבה,מחנך,חבר כנסת, מחבר ספרי הגות רבים ומנהיג ציבור ציוני דתי. מהרבנים הבולטים בציונות הדתית. היה לאחד מהרבנים המובילים בהנהגת הציונות הדתית. בשנותיו האחרונות נחשב לזקן רבניה כיהן כראש ישיבת אור עציון ונשיא מוסדותיה, רב היישוב מרכז שפירא נשיא איגוד ישיבות ההסדר, יושב ראש מרכז ישיבות ואולפנות בני

המסר: החניכים יכירו את הרב דרוקמן זצ"ל וילמדו על משנתו "הנני כאן"

ביום ראשון כ' בכסליו התבשרנו על נפילתו של רס"ם נריה שאער, שנהרג על קידוש ה' במהלך מלחמת חרבות ברזל. נריה, לוחם בגדוד 6655 בחטיבה 55 (עוצבת חוד החנית), נפל בקרב במרכז רצועת עזה. בן 36 היה בנופלו. נתינה: שלב א' - משחק: מניחים על הרצפה 3 פתקים: פראייר כל הכבוד, אבל אני לא הייתי עושה את זה אני איתך מקריאים את המקרים הבאים, וכל חניך צריך לעמוד ליד השלט שמשקף את עמדתו ביחד למקרה שהוקרא: בכל פעם שערן עושה קניות בסופר, הוא מסתכל בסלי הקניות של האנשים שסביבו ונותן לכל אילו שיש להם מעט מצרכים לעבור בקופה

המסר: היכרות עם נריה, חלל מלחמות ברזל, דרך 2 תכונות אופיו מיוחדות: נתינה וכיבוד הורים.

הקובץ מצורף למטה, בהצלחה!

המסר: אהבת ישראל

בהתחלה קובעים זמן מסוים שהחניכים צריכים לסיים משימות שנותנים להם ובפעם הראשונה-הם לא יצליחו.. ובפעם השנייה  שמים להם בקופסא חטיפים ממתקים וכאלה.. והקופסא סגורה- ואומרים להם שאם הם מסיימים את המשימות בזמן- הם לים את מה שיש בקופסא, ובפעם השנייה הם כמובן יצליחו (בע"ה) - כי יש להם למה להצליח. יש להם מטרה. כשהם מסיימים שואלים אותם מתי היה להם יותר קל\כיף לנצל את הזמן ולהספיק כמה שיותר? מתי שלא היה להם מטרה, והם היו חייבים לנצל ת'זמן אבל הם מרחו אותו? או בפעם השנייה כשהיה להם מטרה והם היו חייבות לנצל

פעולה לזכרו של עמנואל עלמנאו פלקה הי"ד חלק א' - קטע קריאה: כתב חברו של עמנואל "עמנואל תמיד היה הכי חברותי, הכי מצחיק, הכי מנהיג, הכי גיבור... בסניף כולנו ידענו שאם רוצים לעשות משהו צריך את עמנואל כדי שזה יצליח. תמיד היה הראשון לעזור, להתנדב, להאיר פנים עם החיוך שכולנו מכירים. למדתי ממנו המון, הוא היה חבר אמת שלי. רק לפני מספר שבועות בתוך כל הבלאגן ראיתי אותו והוא אמר כמו תמיד 'סמכו עלינו יהיה בסדר' עם החיוך שלו. לא נתפס." חלק ב' - משחק השיניים: עושים סבב, כל חניך בתורו צריך להגיד מילה

המסר: היכרות עם עמנואל, חלל מלחמות ברזל, דרך תכונות אופי שלו

פעולה לחנוכה: מחלקים את החניכים לשתי קבוצות (חשוב שהקבוצות לא יהיו שוות) ומשחקים כמה משחקי תחרויות לא שוות לדוג': תופסת - ארבעה תופסים על שני נתפסים משיכה בחבל - בקבוצה אחת יש יותר משתתפים מגדל הכי גבוה מכוסות - לקבוצה אחת יש יותר כוסות 100 שכיבות סמיכה - כל קבוצה צריכה להגיע ל100 שכיבות סמיכה, כשיש יותר חברה בקבוצה כל אחד עושה פחות.. שימוש לב, צריך להתאים את המשחק לשבט - חשוב רק שיהיה ברור שאין כן שוויון ושברור שאחת הקבוצות תנצח 20-25 דק' שואלים: האם הגיוני שהקבוצה שיש לה פחות (אנשים, ציוד) ינצחו?

המסר: גם אם לא כל כך ברור לנו בחיים איפה יש ניסים ואיפה הקב"ה נמצא חשוב להבין שהוא בכל מקום וכל דבר שקורה זה בזכותו.

פעולה בנושא כבוד האדם ובייחוד כבוד למורים משחקים: לספור עד 10 ואסור ששניים יאמרו ביחד מספר. (המסר - אם לא תכבד ותקשיב לאנשים שסביבך - תפסיד...) פינוקיו (המסר - לא לדרוך אחד על השני)   משחק סיטואציות, החניכים מתקדמים או הולכים אחורה לפי איך שהם היו מתנהגים באותה סיטואציה, הסיטואציות:  אשה זקנה התעצבנה עליי באוטובוס-   אם אני מתעצבנת עליה בחזרה- אחורה   אם אני יושבת בשקט ומקבלת את מה שהיא אומרת- קדימה         2. לחברה טובה יש יומולדת אבל אמא שלי לא מרשה לי ללכת- אם אני צועקת על אמא שלי- אחורה אם אני

המסר: החניכים ילמדו שלא משנה מי עומד מולך ועד כמה אתה אוהב או לא אוהב אותו, בן כמה הוא ,מאיפה הוא בא ומי החברים שלו - חייבים לתת כבוד לאותו האדם! כמו כן, הם ילמדו שלמורים של...
1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 88

חזור אל עמוד ראשי

נשמח לשמוע ממך!