אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!
2192 נושאים • עמוד 63 מתוך 88

להשים שלטים של המספרים על הרצפה כמו ציר. 1 10 עד כמה הסיטואציה קשורה אליכם, ועד כמה אתם מרגישים אותה ביומיום שלכם? - מצב העוני בהודו - תאונה בתל אביב - רעידת האדמה הגדולה - אחוזי הגירושין בעולם - אמריקאי שהתאבד - הפיגוע בשטרסבורג - 3 שנות מאסר לפרקליטו לשעבר של טראמפ - תאונת השוקולד: רחוב בעיירה וסטנן במערב גרמניה התמלא השבוע בשוקולד בגלל תקלה במפעל שוקולד סמוך. - שני מפציצים ארוכי טווח רוסיים בעלי יכולת גרעינית נחתו בוונצואלה. - רוסיה: שוטר לשעבר רצח 77 נשים - נשיא אקוודור הדליק נרות חנוכה - מהומות

למה שחניך יקשיב למדריך שלו בסניף?? שלב ראשון: המשחק ההוא שאומרים מספר ומקום בגוף והם צריכים להסתדר לפי המספר ולגעת אחד בשני.(לדוגמא, 2 כף רגל/3 ראש). מי שלא בתוך קבוצה פסול. שלב שני: שאלה: - למה רבתם אחד עם השני בשביל להיות בתוך הקבוצות? - מה היה כזה חשוב לכם להשאר במשחק? שלב שלישי: - למה חניך מגיע לתנועת נוער? - למה שחניך יקשיב למדריך שלו בתנועת נוער? קטע קריאה: למה לבוא לתנועת נוער? אז, קודם כל חניכים מגיעים לתנועת נוער בשביל הכיף. ההורים של הילדים שולחים אותם לתנועת נוער כי זה נראה להם חשוב/מעביר

דילמה 1' האם ישראל מתיוונת? האש הוצתה במודיעין והלפיד, שנמסר מדור לדור במרוץ שעדיין לא תם , חונה כרגע ביד אליהו . כך לפחות, אפשר לחשוב לשמע קריאת העידוד הקצובה העולה מידי חורף מהיכל הספורט , לאמור- מ-כ-ב-י, מ-כ-ב-י. מי שרוצה להתחקות על עקבות המכבים, טבעי שיבוא לכאן. גם היום הם חמישה (אם לא להביא בחשבון את שחקני הספסל ), וכמו אז הם מתבססים על קלות תנועה, התקפות-פתע מתפרצות, רוח לחימה ושאפתנות, שהיום קוראים לה, על שמו של מוטי ארואסטי - מוטיבציה. התחבולות הן נשקו של החלש, ממש כמו בימים ההם , והמהירות

מתודה עם כדור– מביאים לפעולה כדור, מושיבים את כל החניכים ושותקים עם פרצוף רציני, מוסרים את הכדור למישהו וממשיכים לשתוק, הם לא יודעים כל כך מה לעשות ובדרך כלל יחזירו את הכדור אליך, ואז אתה מוסר חזרה למישהו – בסופו של דבר צריך לזרום עם זה המטרה היא שאין להם חוקים כי אף אחד לא אמר להם כלום והם מנסים לבד לייצר חוקים או לעשות משהו עם הכדור ועם המדריך השתקן שלהם. משחק המלך אמר. דפים על הרצפה להתעלם או להוכיח? (נספח להכין) בכל שאלה כל אחד עומד על הפתק המתאים לתגובתו. חניך שלא נכנס לתפילה? חניך שמרביץ לחניך

חרות משחקים 1) חיי שרה 2) בוחרים שני חניכים, אומרים להם להושיט את זרועותיהם ולתפוס זה באמתו של זה בשתי הידיים. מחלקים את שאר החניכים לשתי קבוצות, ומסדרים כל קבוצה בטור מאחורי אחד המשתתפים. בהישמע האות עליהם למשוך בחזקה את החניך שלפניהם. מנצחת הקבוצה שהצליחה לערער את שווי משקלה של הקבוצה היריבה ולהפילה לכוון שלה. דיון על חירות... בהתחלה מי שהיה שבוי, איך הוא הרגיש? חופשי? אבל אח"כ שביטלנו את החוקים, זה היה חרות? אז בעצם, מה זה חרות? יצאנו ממצרים בשביל להיות בני חורין? אז מה זה בני חורין??? אז

- מסבירים להם בקצרה מה הולך להיות במסע גרעין - סבב ציפיות לקראת המסע. (מה הציפיות שלך מהמסע?) - משחק ממחיש - דיון איך אפשר להגיע למסע גרעין ובאמת ללמוד ולממש את הציפיות שלנו ממנו. למשל , בוצע מחקר על השאלה "מדוע מדינות העולם הערבי כל כך נחותות מבחינה טכנולוגית , למרות שהם קיבלו משאבי טבע ויש להם יכולות דומות למדינות אחרות ?" אז התשובה שעלתה מהמחקר הייתה : זה בגלל שהערבים נשענים על תהילת העבר (על תור הזהב בספרד למשל), והם מאשימים את ה"כופרים" בכל הצרות שלהם , ולכן אינם מתקדמים.

=16pxנושא: =16pxשמחה =16pxשלב א': =16pxכל אחד אומר משהו משמח שקרה לו בימים האחרונים    (כ5-10 דק׳) =16pxשלב ב׳ =16pxשמים משפטים על הרצפה והחניכים צריכים להחליט אם הם שמחה אמתית או לא    (5 דק׳) =16pxשלב ג׳ =16pxשמים 3 משפטים על הרצפה ולכל חניך 6 כדורים והם מחלקים את זה לפי מה שהכי נכון (3 כדורים) להכי לא נכון (כדור אחד)  [המשפטים: לקבל 100 ₪, לשמח ילד חולה, לקבל ציון טוב במבחן)     (5 דק') =16pxשלב ד׳ =16px מרוץ שיכורים, שיפ (המשחק שאומרים שיפ/בוים ואסור להראות שיניים) =16pxשלב ה': =16pxצ'ופר (מצורף

המסר: מה היא שמחה אמיתית?

פעולה /10 מסדר : 30 דק משחק : מה שהם ירצו10 דק בכללי זאת פעולה על גבולות  •מדחום - להקריא להם 10 משפטים מדחום שקשורים לשאלה  ״ אם זה עובר את הגבול שלי בבית ״ ואז מורידים את הנעליים במקום שהם עצרו ומקריאים את אותם משפטים אבל לשאלה של ״ אם זה עובר את הגבול שלי בצופים״  (15 דק) *משפטי מדחום :* 1. כשאני עם חברים ואחד מעצבן אותי אני משתמש באלימות פיזית 2. אני בטלפון כמה שבא לי גם אם אומרים לי להפסיק 3. אם מישהו מבוגר (אמא/אח גדול/ מדריך) מבקש ממני להפסיק לעשות משהו מסוים אני מפסיק 4. אם מישהו מבוגר (אמא/אח

המסר: להבין שאין שוני בין מי שעומד מולך וצריך לכבד את הבקשות והגבולות של כל אחד

בס"ד פעולה בנושא: הקשבה משך הפעולה: בין שעה לשעה וחצי ​​​​​​אני העברתי את הפעולה הזו לחניכות מאוד קטנות (כיתות א'-ד') והיה מאוד מוצלח:) המשחק האחרון היה קצת קשה אז הקדמתי ואמרתי להן שעכשיו אני אתן להן משימה ממש קשה ושאני סומכת עליהן שיצליחו אותה. זה ממש נתן להן מוטיבציה ובסוף כשהן הצליחו נתתי להן פרס=) ​​​​ ~משחק- שני כלבים ועצם כל החניכות עומדות בשורה. כל שתי בנות מקבלות את אותו מספר והוא מייצג אותן במהלך המשחק. המדריכה עומדת מולן במרחק מסויים ונוקבת בשם של אחד המספרים. שתי הבנות שזה המספר

המסר: להקשיב קצת יותר אחת לשניה

פעולה בנושא ההשפעה של כל חניך בשבט: *מטרת הפעולה:*  שהחניכים יבינו מה המשמעות של כל חניך בשבט. ועד כמה הוא חשוב ומשמעותי. לעודד את החניכים לקחת חלק בחוד"א ע"י הסברה לחניכים שכל אחד משמעותי וחשוב. *מהלך הפעולה:* כל חניך בתחילת הפעולה מקבל אביזר, ובהמשך הפעולה יהיה משימות שבכל משימה חניך יצטרך להשתמש באביזר שנתנו לו בתחילת הפעולה. המסר מפעולה זאת-כל אחד תורם לסניף על ידי תכונותיו,והשפעותיו  בשבט. ואם כל אחד תורם מעצמו אז האווירה בשבט ובין החניכים יותר טובה. *משימות לדוגמא:* -להרכיב פאזל שחלק

המסר: להראות לחניכים איך כל אחד חשוב ומשמעותי בשבט ואי אפשר בלעדיו.

שמועות- מתודה 1: שיתוף שואלים אותם איזה מסורות הם שומרים? (כמה זמן הם שומרים בין בשר לחלב, האם הם עושים קידוש, האם הם שומרים שבת וכד') אפתח את הדיון למסורות שונות שמתבצעות בכל בית מתודה 2: משחק הדמייה  נשחק טלפון שבור מתודה 3: פירוק נדון באיך הבנו מסר לא נכון? איך קרה שמסר אחד הפך למשהו אחר לגמרי? איפה קרה הבלבול?  מתודה 4: דיון בשאלה מתי נתקלתם בשמועות בפעם האחרונה? האם שמעתם מהבן אדם שהשמועה עליו את הצד שלו?  האם נתקלתם במקרה ששמועה הייתה כלל לא נכונה? מתודה 5: ייצוג אביא להם את ההגדרה לשמועה 

המסר: השמעות שאנו שומעים אינן תמיד נכונות וכשאנו מעבירים אותם אנו רק מוסיפים לשקר

נק מבט: נשמיע ונקרא את מילות השיר "ולס להגנת הצומח" של נעמי שמר.  כבר פורחים נרקיסים בשמורות הטבע מרבדים נפרשים בשפלת החוף כלנית וכרכום, אלף גון וצבע והחוק שאומר - כאן אסור לקטוף! רק עלי אין החוק משגיח רק עלי איש אינו שומר לו היו לי עלי גביע אז, היה מצבי אחר. ציפורים נדירות כבר דוגרות בסלע אילנות נדירים נשמרים לחוד איילות נבהלות מסתכלות בשלט בו כתוב בפירוש שאסור לצוד! רק עלי עוד לא שמו שלט מסביב אין לי כל גדר לו הייתי, נאמר, איילת אז היה מצבי אחר! אדוני, היזהר, אל תיגע באיריס! צבעוני ההרים

נושא: חשיבות כל אחד בשבט מהלך הפעולה: משחקים 3 משחקים, אבל דואגים שאחד החניכים יחבל בהם: חתול ועכבר - אומרים מראש לכמה חניכים שיתנו לחתול להגיע לעכבר. פירמידה אנושית - אחרי שהחניכים עושים פירמידה אנושית מבקשים מחניך שנמצא למטה שיצא מהפירמידה. 3 מקלות: אין חניך שמגדיל את הרווחים של המקלות (משחקים עד שנמאס לחניכים) סיפור: כפר מגדלי התירס (נמצא גם בנספחים) מחלקים מראש שורות שכל חניך צריך לקרוא אבל משאירים כמה שורות שאף אחד לא קורא וככה אי אפשר לגמור את הסיפור. מסר - כולנו שבט אחד ואנחנו צריכים לדאוג

המסר: כל אחד בשבט חשוב (לקראת חודש ארגון)

בס"ד מטרה- שהחניכים יידעו לכבד אחד את השני במסגרת התנועה ובכלל. מהלך הפעולה- משחקים מספר משחקים: חיי שרה תפסוני תופסת גובה/רגילה (לבחירתכם) שבויים  בסוף, משחקים גם תופסת עכברים מסר: המשותף לכל המשחקים ששיחקנו בחלק הראשון של הפעולה הוא שהמטרה שלנו הוא להפסיל אחד את השני, לגרום לניצחון העצמי שלי. בתופסת עכברים, יש לנו את האופציה לשחרר אחרים "להציל אותם", לנהוג כלפיהם בכבוד בלי לחשוב רק על האינטרס העצמי שלי. (הערת סוגריים למדריך- שהמשחקים ייקחו יחסית הרבה זמן כדי שהפעולה תיהיה עם נפח

המסר: אנחנו יכולים לדאוג רק לעצמנו, אבל אפשר גם לדאוג לאחרים

פעולת המירוץ למיליון- דורש הכנה לפני משימה ראשונה- כולם מקבלים מעטפה עם הסבר וקוד הסודי הם צריכים לפתור את הקוד שבו כתוב מי הזוג שלהם, הם מקבלים ביחד את הרמז הבא אחרי שמצאו אחד את השני. משימה שנייה-  יש לוח עם תאריכי יומולדת ושמות של השבט הם צריכים לשנן את התאריכים ובמשימה להתאים בין השם לתאריך כשהם מצליחים הם מקבלים את הרמז הבא. משימה שלישית- משימת צומת אפשר לבחור בין- לפתור 3 חידות לבין למצוא סימון על דבר בתוך ערימה של ניירות, או כל דבר אחר כשהם מוצאים הם מקבלים את הרמז הבא. משימה רביעית- אחד רואה

אוקיי---מנפחים מלא מלא בלונים לגודל יחסית גדול ובתוך הבלון שמים פתק עם משימה. את כל הבלונים מדביקים על קיר. כדאי שהוא יהיה כמה שיותר מלא ועמוס בבלונים (זה ייתן תחושה של פעולה נורא כייפית ושווה!!!) החניכים צריכים לבחור בלון ולבצע את המשימה שהייתה כתובה בפנים! תעשו משימות קלות,קשות,מעניינות ומצחיקות!!! קיצור-כמה שיותר סוגים של של משימות יותר טוב. ככה החניכים גם יהיו מעוניינים בפעולה... אפשר להכין משימות פדחניות,כתבי חידה,משימות עם אוכל,משימות של ריצה/תחרויות,משימות שיש תמונה וצריך להגיע אל המקום המצולם

צריך: #לחלק את השבט לקבוצות. #להכין דף עם המשימות ולהדפיס. # טלפונים. מהלך הפעולה: #חלק את השבט לקבוצות. #תן להם דף עם המשימות הבאות: × לאסוף כמה שיותר כרטיסיות אוטובוס (מאנשים/ רצפה/נהגים) × לעשות סלפי עם  קו ___ × לצלם 3 סוגי אוטובוסים שונים × לצלם 2 אוטובוסים מחברות שונות × להצטלם עם קו לדרום וקו לצפון. ×לראיין 2 אנשים לאן הם נוסעים ולמה (לבקש לצלם לפני) × לראיין 2 אנשים שמספרים מה הדבר הכי יפה שראו באוטובוס - לא נוף אלא נגיד נהג עוצר את האוטובוס כדי לעזור לקשישה שהייתה באוטובוס לחצות את הכביש.

המסר: × כיף ×

מה יקבלו החניכים בפעולה? גיבוש מידע על פרטים יחודיים במדינות שונות בעולם מסר מרכזי:וואו! ממש כיף לי לבוא ואני מרגיש שלמדתי מלא על מדינות שונות בעולם.  מהלך הפעולה: הכנות מראש: להכין את המרחב שאליו החניכים יגיעו בטורים- כמו מטוס. לשים את לוגו החברה על המקרן. --- חלק א': קבלת פנים המדריך יחכה בכניסה לחניכים ויחלק להם כרטיסי טיסה. החניכים ייכנסו לכיתה ויתיישבו ב"מושבי המטוס". מתודה א'- כללי הבטיחות מטרת המתודה הבאה היא להכניס את החניכים לעניין ולשעשע אותם. במתודה זו, המדריך יעביר כללי בטיחות

המסר: וואו! ממש כיף לי לבוא ואני מרגיש שלמדתי מלא על מדינות שונות בעולם.

פעולה לשבת בראשית- הצבת מטרות 1) כל בת שחושבת שצריך לעשות את הסיטואציה מתקדמת צעד. לכבד הורים, לכבד מורים ואנשים גדולים, לסדר את החדר, להכין שיעורי בית, לעזור לחברות, להיות נחמד לכולם, לאהוב את כולם, לבוא לסניף, להשקיע בלימודים, להתחבר לבנות שחלשות בחברה, להיות בפלאפון רק שצריך, להיות מאה אחוז בכל דבר. 2) שהחניכים יזכרו איפה הם עצרו. 3) חוזרים על הסיטואציות, אבל הפעם להתקדם צעד רק אם אנחנו עושים את המעשה. 4) להראות לחניכים את ההבדל. 5) לשאול מה זה מטרה? קוראים את ההגדרה של מטרה דיון- למה זה טוב?

המסר: צריך להציב מטרות, שנדע לאן להתקדם בחיים וממה להתחיל (:

במוצאי שבת יקרה המעבר בין שעון חורף לשעון קיץ, אז מה העצם כזה הבדל ביניהם? בהתחלה נשחק משחקי ריצה ותחרויות- זה הקיץ אחר כך נשחק משחקים עם רוח- הרוח נושבת, אני יושב תחת עץ רענן וכו- זה החורף סיכום: בקיץ היינו פעילים, רצנו והתאמצנו. בחורף לעומת זאת זה זמן של שיגרה כזאת מרדימה אבל זה לא אומר שצריך להפסיק להיות פעילים בסניף בגלל זה;) צ'ופר- את המחוגים אחורה מזיזים ושעת שינה נוספת מרווחים !☺

מטרה: שהחניכות יכירו את הדמות, יתחברו, וילמדו ממנה. מהלך פעולה לקחנו 3 מידות של רחל אימנו: סבלנות - משחק גברת שוקולדה. כמו שרחל חיכתה להתחתן על יעקב, 7 שנים, ככה בסבלנות, מחכים שיצא 6.. ויתור- 2 קבוצות תחרות משיכת חבל. פעם אחת רגיל ופעם אחת לבקש שכל קבוצה תתן לקבוצה השניה לנצח. הם לא יצליחו ונראה כמה קשה לוותר. רחל ויתרה על הסימנים ללאה. דאגה- יומן פגישות .

יום ראשון: פרה עיוורת- בוחרים משתתף שיהיה ה"פרה העיוורת" ומכסים את עיניו. המשתתף שנבחר, עם העיניים העצומות, אמור לתפוס אחד משאר המשתתפים האחרים, המנסים לברוח ממנו בתוך גבול שסומן מראש. המשתתף שנתפס הופך ל"פרה העיוורת" "וַיַּבְדֵּל אֱ-לֹקים בֵּין הָאוֹר וּבֵין הַחֹשֶׁךְ." יום שני: תופסת קרח- החניך התפוס עומד עם ידיים לצדדים וצועק 10 , 9 , 8 וכך הלאה ועם כל מספר יורד למטה טיפה כמו קרח נמס עד שמגיע לרצפה.. החניכים שלא נפסלו צריכים לתת לו כיף עד שהוא מגיע ל-0. כשהוא מגיע

מחלקים את השבט לשתי קבוצות,א' וב'. 1.חור בשיר-מכינים דף עם משפטים משירים יחסית מוכרים ומחסירים מילה,כל פעם נותנים לקבוצה אחרת להשלים את המשפט וככה הקבוצה צוברת נקודות. 2.חור בקש-בוחרים 2 נציגות(אחת מכל קבוצה) מביאים לכל נציגה כוס מים עם קש שיש בו 2 חורים(לא גדולים מדי-ולדאוג שיהיו באותו הגודל)מי שמסיימת לשתות את הכוס הכי מהר מזכה את הקבוצה שלה בנקודה. 3.חור בהשכלה-שאלות טריוויה 4.חור באוזון-כל קבוצה מקבלת שקית וצריכה למלא אותה בזבל(אמיתי!!) מי שמסיים ראשון מקבל נקודהה 5.חור במחט-להשחיל חוט למחט 6.חור

המסר: ערב מגבש:)

מתחילם, א-  כמה משחקים רגילים, שהקאץ' הוא שמי שנפסל מחכה סבב, מתאפס וחוזר למשחק (שיפ בוינג, מעגל ידיים על הרצפה, קרב משפטים לפי סדר הא"ב וכו') ב- "סיפור- ר' לוי יצחק מברדיצ'ב" המכונה "סנגורם של ישראל"(סליחות וחזרה בתשובה) (אני כותב בקיצור את עיקרי הדברים, כדאי שהסיפור יעבור דרך המדריך שיוכל להלהיב לשפר ולהתאים את הסיפור לשבט הספציפי) "לילה ראשון של סליחות. 4 לפנות בוקר. בעיירה ברדיצ'ב. ר' לוי יצחק והגבאי (המשמש) הולכים לכיוון בית הכנסת, פתאום מתחיל גשם זלעפות שוטף, 

המסר: חזרה בתשובה אחרי נפילות, לדעת לראות גם את מה שטוב לי ולבחור לפי זה את דרכי.

מסר הפעולה: כל חניך משהו מיוחד, כל חניך מו יש משהו מיוחד לשבט. מהלך הפעולה: - רדיו (מחליטים על שיר וכולם מתחילים לשיר ובשלב כולשהו מסמנים שקט וצריך להמשיך בלב ואז לזמן שוב ואז לחזור לעשות בקול וכולם צריכים להיות באותו מקום) - לכובע שלי (לבחור בשיר קצר וכל פעם בוחרים עוד מילה שאסור להגיד) - להמחיז הצגה אבל מוסיקלי (כיפה אדומה עם שירים) - חניך מתאר כלי נגינה והשבט צריך לנחש מהו - לעשות בפנטומימה שיר. מסר: חניך הוא כמו צליל וכולם ביחד ממש שיר. כל חניך תורם את הצליל שלו המיוחד ואף המנצח (המדריכים) תורם

1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 88

חזור אל עמוד ראשי

נשמח לשמוע ממך!