גיל: קטנים רמה : קלילה מהלך הפעולה: # מבקשים מהחניכים להסתדר לפי כמה שנים המשפחה שלהם נמצאת בעיר בה אתם גרים. כל שנה זו נקודה. אם שני ההורים היו גרים שם בילדות זה 2 נקודות אם רק אחד - נקודה אם לא 0 נקודות. אם גם דודים, סבא וסבתא וכד' כל משפחה זו נקודה. מי שיש לו הכי הרבה נקודות מנצח. #הגדים: מי שמסכים הולך צעד קדימה. - אני אוהב את העיר שלי. - אני יודע למה קוראים לעיר שלי בשמה. -אני יודע איך העיר שלי הקומה. - אני רוצה לגור בעיר שלי כשאגדל. - אני יודע איפה במפה העיר שלי נמצאת. - אני רוצה לגור בעיר
מהלך הפעולה: ~ אומרים לאחד החניכים לפני הפעולה שאם יצליח לשכנע את כולם לשים את הפלאפונים בצד למשך כל הפעולה (או כל משימה אחרת קצת קשה לביצוע) הם יקבלו הפתעה שווה כל השבט (תבחרו משהו שווה שהשבט אוהב ותגידו לו מה). כמובן שאסור לו לומר להם למה הוא אומר להם לעשות את זה, הוא יכול לנסות כל דרך כל האמצעים כשרים ~ מניחים שני דפים: הוֹכֵחַ תּוֹכִיחַ אֶת עֲמִיתֶךָ וְלֹא תִשָּׂא עָלָיו חֵטְא. מסבירים: יש מצווה בתורה להוכיח אדם בישראל כאשר אתה רואה שחטא על מנת שיפסיק לחטוא (ואם לא הוכחת אותו ולכן הוא ממשיך
מהלך הפעולה: ☆ תחרות החזקת קרח- עושים תחרות בין החניכים מי מצליח להחזיק את הקרח הכי הרבה זמן (מקפיאים לפני הרבה, בגודל של קערה בערך) ☆ נהיה פה קר(מצורף למטה) ☆ מבקשים מהחניכים לבצע את המשפט האחרון ולהתקשר להורים שלהם לומר שהם אוהבים אותם. כמובן שמצד חלק החניכים תהיה התרעמות והם לא יסכימו... ☆דיון- למה אנחנו כ"כ מתביישים לומר דברים שבאמת ברורים ונכונים? למה זה מביך אותנו (מעלים את הנקודה שזה בהשפעת הציניות)? האם באמת הציניות עד כדי כך גרועה? האם יש לנו מה לעשות עם זה? האם לפעמים היא כן טובה?
1. זהה את השיר! (משמיעים פתיחה של שיר והם צריכים לזהות). 2. מי הזמר?! (מביאים רשימת שירים על דף והן צריכות לשאול אנשים מי הזמר שלהם9 - לפי הגיל רמת הקושי... אפש רלשים שירים שרק מבוגרים מכירים או שירים שהם בדרכ לא שומעות. תתפרעו (כמובן בגבולת ההלכה...) 3. משחק השירים כמו עתידות (מביאים פתקים עם קטעים משירים לכל אחת והם צריכות להביא לבת שזה הכי מתאים לה.) למשל: אני ואתה נשנה את העולם, לא לא אל תשכחי גם כשעצוב לך יש לך אותי, אני הכי אוהב להיות בבית, אני אוהב שוקולד ועוגות גבינה, מי אוהב אותך יותר
פעולה שאלה לחניכים: "לו הייתי מספר לכם כי מחר מגיע ילד חדש, והתכונה הבולטת ביותר בחניך זה: הותרנות. זהו ילד מאוד ותרן, מה הייתם חושבים על אותו ילד?" (לכוון לתשובות כמו: פראייר וכדו׳) ——————————————————————————————————————————————————————————————— בוחרים 2 מתנדבים ולכל אחד נותנים פתק. ~ לאחד מהם כתוב: החבר הכי טוב שלך חולה במחלה נדירה וכדי להציל אותו, צריך קליפת תפוז. התפוז הוא פרי נדיר מאד, נסעת עד מונגוליה כדי להשיג אותו, וברגע שתפסת אותו ראית שמונחת עליו עוד יד... ~ לשני כתוב: בתך האהובה
בס"ד ןבהשתדלותנו מהלך הפעולה- ★ כמה אנחנו מחוברים לגוש קטיף? מעמידים את החניכים בשורה. מקראים הגדרה, וכל מי שההגדרה נכונה לגביו, מתקדם צעד קדימה. מראה באופן ויזואלי ומוחשי מה המצב בשבט. - אני יודע מה זה גוש קטיף- הייתי פעם בגוש קטיף או בצפון השומרון - יש לי בבית סרט כתום - ההורים שלי היו בשרשרת הישראלית. - שמעתי שיחה של אחד המגורשים - ראיתי פעם חולצה כתומה שכתוב עליה ''יהודי לא מגרש יהודי'' - יש לי קרובי משפחה שגרו בגוש - ביקרתי באחד היישובים שהמגורשים עברו אליהם לאחר הגירוש. - ראיתי סרט על
בס"ד ערב הכי ישראלי פתיחה- השלמת מילים של השיר "הכי ישראלי" משחק זיכרון ענק עם מלא קלושים של דברים ישראליים (אפשר להוסיף עוד רעיונות למשחקים עם דברים ישראליים כמו שקדי מרק ועוד(: *במבה- העברת במבה עם קש *קרמבו- האכלת קרמבו בעיניים עצומות הכי מהר פתיתים- לקחת שני סוגי פתיתים לדוגמה חישוקים וכוכבים ולערבב 4 פתחתי כוכב עם מלא פתיתי חישוקים ולמצוא בזמן הכי קצר (כמו מחט בערימה של שחת) *עגבניות שרי-תחרות הליכה עם עגבנית שרי בכפית בפה *Waze- תחרות ניווט *ביסלי- לרשום כמה שיותר סוגי טעמי ביסלי
למי שלא יודע יום גוש קטיף היה השבוע ומי שרוצה להגיד לחניכים שלא כלכך מחוברים למה שהיה אז מוזמנים.... 1. לחלק את הקבוצה ל2. כל קבוצה צריכה לבנות מבנה מושקע ויפה.ואומרים להם שהקבוצה שיש לה ת'מבנה הכי יפה היא זוכה..וכשהם מסיימות(או באמצע),מפרקים להם הכל במכה אחת. 2. בוחרים 2 בנות אומרים לאחת מהן להגיד מה החפץ הכי חשוב לה שהיא בחיים לא תתן ואומרים לבת השניה שתשכנע אותה להביא לה את זה(נגיד בתמורה לחפץ הזה נועה קירל תבוא אליה הביתה) אפשר גם לדבר איתם עם הפינוי תלוי ברמת הזרימה שלהם *מסר* לא משנה כמה לא
אזזז אין עבר רעיונות לפעולות והתחלתם לעשות פעולות הזוייות? אז הינה פעולה הזויה ברמות ערב כיסאות אז מה משחקים בערב כיסאות? ×משחק הכיסאות ×כיסאות נופלים ×קרחונים ×הרוח נושבת ×אני יושב תחת עץ רענן ×כדורגל כיסאות ×דומינו כיסאות לצופר אפשר להביא- "מה אתה יושב על הכיסא תזוז כבר!"
כל הקבצים מצורפים... פעולה רצינית אבל מושקעת ושווה בטירוף. אפשר כמובן להוסיף עליה או להתאים לרמה של השבט. ב"הצלחה!!
1) -משחקים את המשחק הזה שעומדים במעגל על כיסאות והמדריך באמצע מוציא כל פעם כיסא אחר וככה החניכים נדחקים וצריכים לסמוך אחד על השני. 2) -מחלקים את החניכים לזוגות ומכסים לאחד מהם את העיניים כך שהשני מוביל אותו לחפש משהו או לשים משהו במקום כלשהו (רצוי לעשות את זה בסביבה מאתגרת) 3) -נשארים עם אותם זוגות ואחד החניכים צריך ליפול אחורה והזוג שלו צריך לתפוס אותו. ואז מקריאים סיפור- מעשה בשני אחים: היה היו שני אחים ולהם חווה משותפת. במשך שנים רבות הם עיבדו את החווה ביחד, באחווה וברעות. הגיע היום,
השירון לצפיה נוחה בקובץ PDF- שירון טיול.pdf ואם אתם רוצים לשנות ולהתאים יותר לחניכים שלכם - שירון טיול.docx מומלץ לקשט ביד ואז לצלם לחניכים
מהלך: בוחרים חניך אחד שמתחיל, שואלים את החניך הזה שאלה בשקט, החניך עונה את התשובה והולכים אל החניך שהוא ענה את שמו, אומרים לו מה הייתה השאלה הקודמת (שהוא היה התשובה לה) ושואלים אותו שאלה נוספת...וכו... שאלות עמוקות: את מי היית רוצה להכיר באמת? מישהי שהיא גיבורה לדעתך? מישהי שאת רוצה לדבר איתה? מישהי שהחברות איתה הכי חשובה לך? מישהי שהיא מובילה לדעתך? מישהי יצירתית? מישהי שיצא ממנה משהו גדול? (לשבטים גדולים) מישהי שתהיה מדריכה מדהימה? שאלות קלילות: עם מי היית רוצה להיתקע בשירותים כימים? מישהי שהיית
ציוד: פעמון דפים מהלך הפעולה: לא מדברים כל הפעולה, כל מה שרוצים לומר כותבים על דפים. דף ראשון: שלום אנחנו בפעולת שקט דף שני: מרגע זה אסור לאף אחת לדבר דף שלישי: אם מישהי מדברת, נצלצל בפעמון ונתחיל מהתחלה דף רביעי: מוכנות? -כל פעם שהחניכות מדברות מתחילים מהתחלה את כל המשחקים- משחקים: א-ת מעמידים את החניכות בעיגול סביב אותיות האלף בית מפוזרות (אפשר גם מספרים) החניכות צריכות לדרוך על האותיות/המספרים לפי הכללים הבאים: 1. אסור לדלג על שום אות 2. אסור שחניכה אחת תדרוך על שתי אותיות ברצף 3.אסור ששתי חניכות
לפתיחה בתצוגה נוחה- טו בשבט.pdf לפתיחה ניתנת לעריכה אישית- טו בשבט.pptx מה צריך בשביל הפעולה? @ מחשב + מקרן @ כיסוי עיניים כל שהוא לפרה עיוורת @ שני רימונים @ סתם דברים קטנים שיש בסניף (טוש, דבק, נייר, כפתור...) בשביל המשימה האחרונה. @ מומלץ להביא את כל שבעת המינים סתם בשביל שיהיה יותר נחמד נ.ב: המצגת לא מסודרת לפי סדר הברכות, אתגר נוסף בשבילכם
בס''ד ובהשתדלותנו ✓ למדריך: הקשבה היא יסוד חשוב בכל קבוצה שהיא. הקשבה מובילה לאהבה אחד לשני, לקבוצה נעימה וטובה שבה לכל אחד יש מקום להביע את עצמו ולהוציא מעצמו. ✓ מהלך הפעולה: 1] משחק- משחקים שני כלבים ועצם. מחלקים את החניכים לשתי קבוצות, ובכל קבוצה נותנים לכל חניך מספר, ככה שיש כל מספר פעמיים- בקבוצה הראשונה ובקבוצה השנייה. מעמידים את שתי הקבוצות בשורה מול אחת השנייה, והמדריך עומד באמצע במרחק שווה מכולם, עם כדור ביד. המדריך אומר מספר, ושני החניכים שקיבלו את אותו מספר צריכים לרוץ למדריך, לקחת את
סבב זיכרון- עומדים במעגל עם כדור ומתמסרים, מי שתופס אומר איזה כוח על הוא היה רוצה ואת הכוחות שאמרו לפניו תופסת גיבורים- תופסת רגילה רק שכשהתופס בא לתפוס, אומרים שם של גיבור על על מנת להרחיק את התופס ציור של הגיבור המושלם- נותנים לחניכים פלקאט וצבעים, והם מציירים ביעינייהם את הגיבור המושלם (כולל פרטים עליו- אוכל אהוב, מצב משפחתי וכו) לבקש מאנשים בשבט 3 הגדרות שונות לגיבור דיון: מהם גיבוריי יום יום? דוגמאות (כבאים, רופאים, שוטרים, מצילים) -מבקשים מהם לצייר את הגיבור יום יום המושלם (כולל פרטים על חייו)
בס''ד ובהשתדלותנו משחקים שקשורים לשירים: - משמיעים פתיחה של שיר, והחניכים צריכים לנחש איזה שיר. - נותנים מילה, והחניכים צריכים לכתוב כמה שיותר שירים עם המילה. • לדוגמא 'ארץ'- ''ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת", "ארץ תכול אין עב'', ''אל ארץ צבי'', ''אין לי ארץ אחרת'' וכו'.. - לחבר כמה שיותר שירים (מאשאפ). • לדוגמא ''בואי תני לי יד ו..ללכת זה נותן לי כוח'' - לכתוב כמה שיותר סוגי מוזיקה. • לדוגמא קלאסי, ראפ, ג'אז, רוק, פופ.. - משחק הכתרים: שמים לחניך כתר על הראש שכתוב עליו שם של שיר, והוא צריך
משחק פתיחה: ביט ברמקול כל ילד אומר את השם שלו ומשהו שהוא אוהב לעשות (לא חייב באמת) שמתחרז עם השם שלו לדוגמא: "קוראים לי בר ואני אוהב ללטף עכבר". מחלקים שתי קבוצות הכחולה והאדומה וכל אחת מקבל בנדנה לפי הצבע שלה. משחק מושגים: כל קבוצה מקבלת מושגי ראפ וצריכה להתאים אותו להגדרה שלו הקבוצה שעשתה הכי הרבה מושגים נכונים זוכה בנקודה. מושגים: ביט- המקצב שמאחורי המלל של הראפר. באטל-קרב יכולות אלתור בין שני צדדים על כבוד אם סי- שם כינוי הניתן לראפר מלך הטקסטים פריסטייל- אלתור במקום דיס-
בס''ד ובהשתדלותנו מהלך הפעולה~ 1) משחקים חתנים וכלות: כולם במעגל, כשחניך אחד יושב על כיסא, וחניך אחד עומד מאחוריו. היושבים הם הכלות, והעומדים הם החתנים. יש שלושה חתנים בלי כלות, כשהמטרה שלהם היא שתהיה להם כלה. הם עושים זאת ע''י קריצה לאחת הכלות האחרות. כלה שקרצו לה, רצה לשבת לפני החתן שקרץ. חתן שהכלה שלו בורחת, צריך לתפוס אותה / לתת לה מכה בראש עם בקבוק. * מסר- עם ישראל הוא כמו הכלות, שרצות בין כל מי שמסכים לקבל אותן, ואף פעם אין להן מקום קבוע, בטוח, ומוגן משלהן. 2) מקריאים את השיר: למה לא אוגנדה
שלום קוראים לי אלי ואני מדריך בתנועת הנוער מועדונציק. התפקיד שלי בתנועה הוא להדריך חניך או שתיים שלא מצליחים להשתלב בקבוצה רגילה מבחינת מוגבלות, הפרעות, חרמות וכו'. עד עכשיו היו לי 2 חניכים ככה שלא הייתה בעיה בהכנת הפעולות אבל מכיוון שחניך אחד חזר לקבוצה שלו נותרתי עם חניך אחד ואין לי מושג מה לעשות איתו. חייב מישהו שיכול לשלוח לי פעולה לחניך אחד לא משנה באיזה נושא ומה המסר (אבל שיתמקד בנושא אחד).
אומרים לחניכים להביא כמה חפיסות קלפים לפעולה משחקים: 1. שקר 2. מלחמה (אפשר לחלק לכמה צמדים, ולעשות טורניר עם מנצח סופי) 3. פרזידנט 4. שחור-אדום (/דמוקרטיה) 5. קֶרֶה-קופֶה 6. הזה שכמו חתחתול (נסיך 7) 7. יניב 8. נקודות להדגיש: · כיף וגיבוש · רוח ספורטיבית · להפסיד בכבוד · לא לרדת אחד על השני – בלי דיבור נגוע! · בלי עצבים אם הפסדתי · פירגון בין החניכים · · ובשבילי: להיות שמחJ כ ל ה ז מ ן !
ערב עוורים מטרת הפעולה: שהחניכים יהיו יותר אכפתיים ומבינים כלפי אנשים עם מוגבלויות. מכסים את העיניים של כולם עם כיסויי עיניים (כמו האלה שמחלקים בטיסות או אם אין, משתמשים בבנדנות). המטרה היא של הערב יהיה להם מעצבן מהכיסויי עיניים. אז לא להוריד בין משחק למשחק. עושים חושך עם וילונות, והם לא יכולים לראות. משחקים: - צריכים למשש חפצים ולגלות מה זה, או: שמים על שולחן כמה חפצים והם צריכים לגלות מה הקשר ביניהם, בשביל שיהיה אתגרי יותר. - פרה עיוורת. - להאכיל אחד את השני במעדן שוקולד