אמנם כולנו מדריכים חרוצים שמכינים פעולות מראש. אבל תמיד קורה איכשהו שנתקעים בלי פעולה... רגע לפני שהחניכים באים. אז במיוחד בשבילכם מאגר הפעולות הגדול והעדכני בארץ!
2188 נושאים • עמוד 53 מתוך 88

פעולה על התמקדות בטוב:) מתאים לשבטי חינוך מיוחד(בתפקוד גבוה), זרעים, ניצנים, נבטים  הפעולה בזום ▪️ שיר שבועי ▪️תרגיל דף ונקודה- מראים לחניכים דף שבאמצעו של הדף יש נקודה שחורה שואלים אותם מה אתם רואים? הם אומרים "נקודה שחורה" מסבירים להם להם על זה שבזווית הסתכלות אחרת אפשר לראות דף לבן שיש בו נקודה קטנה שחורה, שאנחנו בוחרים במה להתמקד אתם מסתכלים על הרקע הלבן או על הנקודה השחורה ?! רק אתם יכולה לבחור על מה להסתכל !!!!! נכון שיש בתמונה נקודה שחורה אבל היא נקודה אחת והיא קטנה בהרבה משאר הדף

אם רוצים לעשות את הפעולה בזום אז מצורפת מצגת.. *משחקים את המשחק מי בא למסיבה. הוראות:•בוחרים חניך אחד שהוא כביכול עושה מסיבה ומחליט ע"פ חוקיות מסוימת מי נכנס למסיבה ומי לא. המטרה של כל השאר היא  לגלות מה החוקיות אותה 'בעל המסיבה' בחרה. כל אחד בתורו אומר: "אני מביא _____ למסיבה" ו'בעל המסיבה' עונה אם מה שהוא מביא נכנס למסיבה או לא.•חוקיות לדוגמא: רק אנשים מסוימים מהמעגל •רק דברים שנמצאים בסניף •משתתפת יכולה להיכנס למסיבה רק אם הביאה מתנה שמתחילה באות של שמו .•ועוד חוקיות מסויימות ככל

המסר: כמה חשוב לקבל את השונה ויש הרבה אנשים מיוחדים ושונים בעולם שלנו ואנחנו צריכים לקבל אותם.

*רעיונות לפעולה על יונתן פולארד (מותאם לזום):* _הכנה:_ שולחים לפני הפעולה לכל חניך הודעה עם משפט (נספח 1) שהוא צריך להגיד כשהוא מצטלם ולשלוח לנו. מכינים מכל המשפטים סרטון שמספר על יונתן פולארד. מתחילים את הפעולה עם המשחק רוץ תביא על דברים שקשורים לעשיית טוב (נספח 2). שואלים את החניכים מה הניע אותכם להביא תדברים? מה אפשר לעשות עם כל חפץ שהבאתם? רואים את הסרטון. (יש ביוטיוב המון רק תבחרו:)) שואלים את החניכים מה הניע את יונתן להקריב את החיים שלו?  מסר: להדגיש את המסירות של יונתן פולארד לעם וכמה הוא

אין פעולות ולכולם משעמם בבית אז למה שהחניכים לא יתנסו בהכנה והעברה של פעולה בבית? שולחים לחניכים רשימה של מה צריך לערב חורף (ב*) ורשימה של איך משחקים כל משחק (ב#) והם מעבירים את הפעולה למשפחה שלהם וכמובן שולחים לכם תמונות *מה צריך? *להכין הזמנה ולשלוח למשפחה/לתלות בבית *כמה שיותר זוגות גרביים *סטופר *טבלת שוקולד *קוביה *צלחת *סכין ומזלג *המון בגדי חורף (בגודל של כל המשתתפים) *שירי חורף *2 דפים *2 עטים *כיסוי עיניים *רשימת הגדרות: חורף/קיץ שמש/גשם מזגן/הסקה אייס קפה/שוקו חם קרמבו/גלידה סנדלים/מגפיים

בסיעתא דשמיא והשתדלותינו                             פעילות וועדה                   אהבת ישראל ואהבת חינם 1. מחלקים את הקבוצה ל4, ומסבירים שהם עומדים לקבל רצף של 6 משימות, ובסוף כל משימה הם יקבלו חלק מהפאזל שלהם, ואת המשימה הבאה. (אסור להם להסתכל על חלקי הפאזל עד שיקבלו את כל החלקים).  הקבוצה שתשלים את הפאזל ראשונה תנצח. נותנים משימות שדורשות שיתןף פעולה, כמו למצוא שם לקבוצה, לעשות פירמידה, או לעשות מורל בקול. בכל פעם שקבוצה מסיימת את המשימה שקיבלה- היא מקבלת חלק מהפאזל ואת המשימה הבאה. קבוצה שסיימה

פעולת שבת ראשונה לקראת ההתחלה בתור קבוצה : 1.     משחק הכוסות והמים ( להעביר בין החניכות בחצי דקה) 2.     משחק האבן גוק (המפסידה מאחורי המנצחת מעודדת אותה) 3.     משל העיפרון: נגר אחד פנה אל העיפרון שזה עתה הכין ואמר לו: "אני חייב להדריך אותך ב3 דברים על מנת שתסתדר בחיים בתור עיפרון אז דע לך... 1-    כל דבר שאתה עושה משאיר סימן 2-    בחיים אתה תעבור הרבה חידודים ש(לפעמים) יכאב לך מאוד. אבל תזכור שדווקא חידודים אלו יהפכו אותך לעיפרון טוב בהרבה משהיית . חד יותר וברור יותר. 3-    כדי להיות העיפרון

המסר: לקחת אחריות, ככל שאני עושה יותר אני משפיעה על הקבוצה לטובה

משימה 1:  לחפש קוביות שוקולד שמוחבאות ברחבי החדר- תחרות בין שתי קבוצות <אין פרסים.. זה סתם כיף כשיש תחרות..=) >  צ'ופר מספר 1-  "לפעמים הטוב בעולם נחבא ומה שצריך לעשות זה פשוט קצת לחפש אחריו"  מה צריך לעשות לפני??-להחביא קוביות שוקולד, (עטופות בנייר כסף, של השוקולד..=)) ברחבי החדר, עדיף במקומות מוזרים..=)  משימה 2  מחלקים קוביות שוקולד לפי הסדר הנ"ל-  חניך 1- קוביה חומה.  חניך 2- קוביה לבנה.  חניך 3- לא מקבל.  חניך 4- קוביה חומה...  וכן הלאה...  שישימו לב איזה קוביה יש להן ביד.. 

החזןהעיוור/הרבשלמה קרליבך אתם יודעים ידידים, לפעמים יש לנו דעה על פלוני או אלמוני, ואנחנו טועים לחלוטין. כי האמת היא שאנחנו לא יודעים מה קורה בלבו של הזולת. לעולם לא נדע...אלא אם כן אנחנו ממש אוהבים אותו... כמה פעמים קרה שאנחנו טועים טעות גסה –כועסים על מישהו, בטוחים שהוא עשה משהו לא טוב ופתאום מתברר שטעינו איזה בושה...בשנות ה-60בדרכי מאמריקה לישראל הייתי עוצר מידי פעם בעיר אחת באירופה. היה שם בית מדרש חסידי קטן עם הניחוח של מזרח אירופה שלפני המלחמה. במיוחד בשבת בבוקר התפילה הייתה ממש טובה עם כל

על אחדות עמ''י בשעת משבר קרדיט לנהוראי אמסלם:)פעולת ערב שבת ​ | אחדות בשעת משבר מהלך הפעולה: 1. רציתי לדבר בפעולה היום קצת על המצב הביטחוני שלנו. אני רוצה לחזור איתכם קצת אחורה. רצח שלושת הנערים. (2) 2. פיגועי טרור - ויקיפדיה. (3-4)  עמיעד ישראל. אורי אנסכבר. (4-5)  פיגוע מתוך עיניים של ילד. (6-7)  5.עצירה לדיון - מה כל זה מעורר בכם? (רגש - למה?)  למה אמרתי את כל זה, אחדות ברגעים קשים.  אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו + מסר. (8-10)  צוואת המקלות של האבא לבנים.  האיש הזה הוא אחי. (11)  ההספד של נחשון וקסמן.

הפעולה בקובץ המצורף

המסר: קבלת אנשים עם מוגבלויות

מה המסר? לעשות כל יום מחדש באותה התלהבות והתמדה שלב א'- נשחק הרוח נושבת עם הגדרות:  "הרוח נושבת לכל מי שיש לו את תכונת התמדה"  "הרוח נושבת לכל מי שעושה בהתלהבות דברים גם בפעם ה-40" "הרוח נושבת לכל מי שלא מוותר לעצמו" "הרוח נושבת לכל מי שמחליף טלפון כל כמה שנים ולא כל שנה" "הרוח נושבת לכל מי שעושה דברים לא לשם הכבוד וההכרה" "הרוח נושבת לכל מי שחושב שגבורה זה גם בדברים הקטנים ולא רק בדברים הגדולים והמפוצצים". שלב ב'-  נותנים לכמה מהחניכים

פעולה לחנוכה! מי שמוכן להשקיע אפשר להכין כתרים כאלה עם נרות (כמו בגן) וזה ממש חמוד! מתודה 1: לא נפסיק לשיר - שירי חנוכה (באנו חושך לגרש, הנרות הללו, מי ימלל, לכבוד החנוכה, סביבון סוב סוב סוב, חנוכיה לי יש, נר לי, ימי החנוכה, כד קטן, מעוז צור, חנוכה חנוכה) מתודה 2: חכם חנוכה - 1. כמה קנים יש בחנוכיה? 9 2. מי עמד בראש הצבא הצבא נגד היוונים? יהודה המכבי 3. אם אני עכשיו בשוויץ מה יהיה כתוב על הסביבון? נס גדול היה שם 4. מה פירוש השם חנוכה? חנו בכ"ה 5.כמה נרות מדליקים ביום השלישי? 4 6. בחבילה של 100

מהלך הפעולה: שלב ראשון: מקריאים לחניכים את הקטע "בילוי נורמטיבי בבקשה" -  forum20-post-3577 שלב שני: מכינים כרטיסיות בצבעים שונים, שעל כל כרטיסיה ישנה תגובה אחרת שאנשים כתבו לקטע. (אחרי כל הנחת כרטיסיה על הרצפה החניכים ידברו על התגובה האם הם מתחברים \ לא מתחברים ולמה) 1. אולי נקים לונה פארקים מיוחדים לאנשים כמוך! איך את מעיזה להגיד ולחשוב כאלה דברים? הם אנשים בדיוק כמוך! ובטח שלא בחרו ולא נהנים מך שנוזל להם ריר מהפה- אבל את בוחרת בבעיה של עצמך. צריך לונה פארקים נפרדים לאנשים סנובים. 2.

פסיכולוג : אחת המשתתפות תיבחר להיות ה'פסיכולוג' והוא יוצא החוצה. שאר הקבוצה מחליטה על חוקיות מסוימת, על פיה הם יענו על תשובות ל'פסיכולוג'. מטרת ה'פסיכולוג' היא לגלות מהי החוקיות שנבחרה. חוקיות לדוגמא: *כל התשובות מתחילות באות מסוימת. * עונים תשובות הנכונות לאדם מסוים. *רק מי שמרכיב משקפים אומר אמת. סיפור: מעשה שהיה במיסטר לפר, שהיה, איך לומר בעברית - מיליונר. הוא תרם למוסדות, ליחידים ולציבור  ופעל למען אחרים במעשה ובדיבור. יום בהיר אחד הוא אמר לעצמו: "אני חושב, שאלך לבקר את שבט זולו, שבאפריקה

בקובץ המצורף נמצא המערך שמורכב מ 3 פעולות שונות בנושא- המשפחה שלי אני שייך למשפחה כיבוד הורים קרדיט ליהונתן עוזרי ☆

סתת אחד לא היה מרוצה מחייו. כשעבר פעם מול ביתו של סוחר עשיר, וראה את ביתו המפואר ואת אורחיו החשובים, חשב הסתת: “כמה עוצמה יש לסוחר! הלוואי ויכולתי גם אני להיות סוחר”. לפתע, כבמטה קסם, הפך הסתת להיות סוחר עשיר, בעל בית ענקי עם עושר וכבוד.יום אחד ראה את השר עובר בכרכרתו הזהובה, מלווה במשרתים ובחיילים המכים בתופים לכבודו.קנא בו וחשב : “הלוואי ויכולתי להיות שר חשוב”.והנה, הוא הפך להיות שר חשוב הנישא על ידי משרתיו.אך היה זה יום קיץ חם, השמש להטה, והתחיל להיות לו לא נוח להסתובב בבגדי המלכות ברחבי העיר.הסתכל

בחור אחד היה מגיע בקביעות לשעורי הערב אצל הרב שלום שבדרון זצ''ל. פעם אחת התנצל בפני הרב ואמר כי השבוע לא יוכל להגיע לשיעורים, מפני שיש לו טרדה מסוימת המונעת ממנו להגיע. ''מה הטרדה?'' התעניין הרב, הבחור ניסה להתחמק אך למול מבטיו האוהבים והאכפתיים של הרב, נאות לספר: ''השבוע מתקיים המשחק המרכזי לכדורגל. שעות המשחק חופפות לשעות השיעור, ואני לא מסוגל לוותר על רגעים אלו. אני מכור למשחקי כדור, אני אוהב בכל ליבי את המשחק וגבוריו!''. ''ידידי היקר'', אמר הרב, ''מעניין אותי מאוד לדעת מה סוד האושר במשחק הכדור?

בס"ד פעולת "היום שאחרי" (הקורונה) מהלך פעולה: ♥משמיעים לחניכים 3 שירים שנכתבו על התקופה בזמן הקורונה. (אפשר גם שירים אחרים כמובן) -"ילדי המרפסות" -"כשהכל ייגמר" -"זה קטן עלינו" *תוך כדי השירים מחלקים לחניכות דפים עם טושים לצייר ולכתוב כל מה שעובר להן במחשבות כשהן שומעות את השירים. ♥פותחים דיון: מה אתן חושבות שיקרה ביום שאחרי? שהמסיכות ייזרקו לפח. שהכל ייפתח.עוד נקודות לדיון. האם אנחנו חושבות שהפקנו מהתקופה הזאת דברים טובים? האם ניצלנו את הזמן הזה? ♥קוראים

אפשר בשבת ואפשר לא אפשר להוסיף עוד משחקים אם עולה לכם רעיונות נותנים לחניכים  (אפשר גם בזוגות או קבוצות)כרטיסיות שמות של אנשים מפורסמים שהם לא מכירים שעשו משהו טוב וחשוב (אפשר-מהטמה גנדי,מרדכי אנילביץ,אברהם שטרן,אברהם לינקולן,מרטין לותר קניג) ומבקשים מהם להמציא דמות סביב  השם,אחרי זה עושים סבב וכל אחד מציג את הדמות שהוא המציא, שואלים למה דווקא זה מה שהמצאתם, מספרים את הסיפור האמיתי של כל אחד מהדמויות. מספרים לחניכים סיפור (מצורף קובץ) מבקשים מהם לספר מה הם חושבים על יוסי,(אם הם לא כל כך הולכים לכיוון

המסר: אנחנו במציאות שבה אנחנו כבר שופטים בן אדם מבלי לשים לב לזה ובלי לדעת את הדבר שמאחורי החיצוניות

מהלך הפעולה: ~מכינים פתקים שכתוב עליהם סוגי אנשים- דתי, חילוני, אמריקאי, מורה, חרדי וכו' וכל אחד בתורו שולף פתק ואמר את מה שעולה לו בראש מהאסוציאציה.   ~משחקים נחש מי.   ~משחקים מולקולות. הקטגוריה האחרונה שעושים זה "יהודי". ~  "fi fie fo"- מכינים 3 שלטים- 1) עם 2) ישראל 3) חי. לוקחים 3 מתנדבות ושמים עליהם במהופך את השלט ככה שכולם רואים מה יש עליהם חוץ מהם. זה הופך להיות ה"שם" שלהם. שואלים את הקהל שאלות כמו- מי תגדל תוכי ומי תהיה זמרת והקהל צריך לענות לפי השמות שבשלטים.

קבוצה אחת מקבלת את תפקיד ה'קטגור' והשניה את תפקיד ה'סנגור' לנסות למצוא את הטוב שבדבר. וקטגוריה, פירושו לנסות למצוא את הרע שבדבר. הקטגור תפקידו למצוא את הרע שיש באדם ולהרשיע אותו. והסנגור תפקידו למצוא את הטוב שבאם ולזכות אותו.] קבוצת הקטגור מקבלת את הקטע הבא: משחקים בלשנוא ישבתי עם חברה שלי בתחנה המרכזית בתל-אביב. חיכינו יחד לאוטובוס שיקח אותנו הביתה. ההמתנה היתה ארוכה ומשעממת, וניסינו להעביר את הזמן ע"י כל מיני משחקי ניחושים וחידות הגיון, אך עד מהרה המשחקים האלה נמאסו עלינו, ומצאנו את עצמינו

המסר: שהחניכים ילמדו שלא לדון את חברו עד שיגיע במקומו. או יותר טוב-לא לדון בכלל.

מערך פעולת חנוכה : ☆סבב מה היה לי טוב השבוע ? ☆מתחילים משחק משימות. מדפיסים ומדביקים על הקיר בשורה מספר סביבונים לפי מספר משימות.  משימה 1: כד קטן- למצוא את הכד הקטן, שהוחבא בחדר. משימה 2: חנוכיה לי יש- ליצור מנעליים החנוכייה היפה ביותר. (והמהירה) משימה 3: נחש את השיר- מישהי אחת שומעת באוזניות שיר חנוכה וצריכה להציג בפנטומימה את השיר. משימה 4: כל אחת מקבלת דף של נר, כל אחת כותבת על אור מסוים שיש בחברה שלה. בסוף המשימה כל בת מקבלת נר עם האורות שבה. ☆לאחר המשימות, עושים סדנת קישוט סופגניה. ☆קוראים

מהלך הפעולה: משחק - עומדים במעגל מישהו באמצע. מעבירים חבילת שוקולד מאחורי הגב כשהמטרה היא לגמור את חבילת השוקלד בלי שמי שבאמצע יראה. לאחר מכן משחקים אותו הדבר עם מלפפון לאחר מכן עם בצלללללללללל (איכס) קטע: "כשם שבקיבוץ הנצרך ליישובו של עולם, התכלית של ההנהגה הקיבוצית היא שיחיו בני אדם יושבי הארץ חיים ממוצעים מסודרים. אמנם כדי שהכלל יגיע לחיים אמצעיים, צריכים אנשים יחידים, עומדים על משמרת עבודת הכלל, להתנדב בעבודה רבה יוצאת חוץ לגבול האמצעי, כעבודת אנשי החיל (הצבא) שלפעמים ינדדו שינה מעיניהם

המסר: לפעמים צריך להיות אנשי בצל
1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 88

חזור אל עמוד ראשי

נשמח לשמוע ממך!